Ynt: VW T3 Zorunlu Trafik Sigortası - Yardım..!
Selamlar "acemikaravancı"
İlk mesajımda bahsettiğim koltuk sayısı ile ilgili hiçbir değişiklik yapmadım. Çünkü aracın zorunlu trafik sigortası fiyatını etkileyen şeyin koltuk sayısı değil de marka ve modelin olduğunu öğrendim. Yani bu araç minibüs değil de hususi araç olarak kayıtlı olsaydı sigortam epey düşük olacaktı. Fakat T3'lerde hususi araç olarak kayıtlı olan var mı, bilmiyorum. Bu sizi yanıltmasın, kullanım amacında "hususi" yazar. Ama "araç tipi" minibüs sonuçta. O yüzden minibüs gibi sigortalanıyor. Bir de şöyle bir önerim olacak, eğer bu aracı gerçek bir camper gibi kullanmak istiyorsanız kesinlikle "kamp taşıtı" olarak kayıtlı olan bir araç tavsiye ederim. Çünkü şu anki mevzuata göre bu araçları karavana çevirmek imkansıza yakın. Biz tüm ev arkadaşları ve arkadaş çevremizle kalabalık olduğumuz için karavan olarak almadık. Minibüs şeklinde bir araç aldık, kalabalık olarak geziyoruz.
Yada bazı örnekleri olduğu gibi orta koltuğu söküp, ortaya yine sökülüp takılabilir bir evye/dolap birşeyler yapabilirsiniz. Fakat bunlar sökülebilir türden olsun, çünkü muayeneden bu şekilde mümkün değil geçemezsiniz. Polis durdurursa da tamamen polisin bilinçliliğine ve insafına kalmış.
Bir de bu araçların hep önerilen motor seçeneği "turbo dizel" olanlarıdır. Düz dizeli pek tavsiye etmiyorlar, turbo dizel olanları tercih edin derim. Malum dizel olanlar inanılmaz ekonomik. 100 km'de 16- 20 TL yakıt yakıyorum. 1900 motor benzinli olanlarda ise yakıt sarfiyatınız epey artar. Fakat diğer taraftan şu da var. 1600 turbo dizel dahi olsa, bu motor bu araca küçük geliyor diyorlar. Eğer gideceğiniz yere 100 Km/h değilde daha hızlı gitmek istiyorsanız o zaman 1900 yada 2000 cc benzinli olanlar tercih edilebilir. Ama ben kendi aracımda biyere yetişme derdi hissetmiyorum, gezmek için aldım zaten. Bunun haricinde bir minibüs için inanılmaz keyifli bir sürüşü var. Yol tutuşu ve dengesi çok iyidir. Ayrıca da T3 minibüslerin şasileri T2'lerdeki açığı fazlasıyla örtecek cinsten, şasileri de sapasağlamdır.
Görüşmek üzere