Volkswagen - Amarok

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan TezMertek Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 432
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 276,241
Ynt: Volkswagen - Amarok

lokosit' Alıntı:
Yapmayın Kasım bey, 12 yıl 112 acilde (Susurluk) çalıştım. Olaya sadece ölüm olarak bakmayın, söyledikleriniz doğru ama olaya araç içi sıkışma, sakat kalma olarak da bakın. Düşük hızlarda yapılan kazalarda 5 yıldızlı bir araçtan şahıslar kendileri çıkarken, 3 yıldızlı bir araçtakiler sıkışarak ölebiliyorlar yada sakat kalabiliyorlar. Ben ncap testlerini çok gerçekçi buluyorum.
Burun buruna girmiş 2 otomobilden birisinin kabininde hiç birşey yokken, diğerinin direksiyonu arka koltuğa gelmiş olabiliyor.

+1

Bende gerçekci buluyorum.Böyle testler olmasa fabrikalar daha rahat davranır bu konularda! Ayrıca bu test olmasaydı navara'nın airbag lerininsürücü kafasını çarptıktan sonra açıldığını kim fark edecekti? Bu sayede yazılım güncellediler de 1 yıldızdan 3 yıldıza çıkıtı!

Etiketler

yavuz-çelikel' Alıntı:
Yüz kilometra hızla kafa kafaya çarpışırlarsa eğer görüşüm; bj60 yada suburban'cı kemer takmışsa kurtulur, eğer takmamışsa ölür. Yeni model araçtaki kemer takmışsa ölür, eğer kemer takmamışsa çok fena ölür.:smiley::smiley:

Hasar almamak her zaman işe yaramaz! Firmalar kontrollü deformasyonla kabin içine ve sürücüye uygulanan ''G'' kuvvetini mümkün olduğunca sönümlemeye çalışıyorlar! Bence bj 60 ta kemer takılıysa iç kanamadan ölürler ... ;)

fbmy' Alıntı:
Hasar almamak her zaman işe yaramaz! Firmalar kontrollü deformasyonla kabin içine ve sürücüye uygulanan ''G'' kuvvetini mümkün olduğunca sönümlemeye çalışıyorlar! Bence bj 60 ta kemer takılıysa iç kanamadan ölürler ... ;)

İşin tekniği iyi biliyorum.Aracın iç ergonomisi bile etkendir.İç akanama yada vs. tabiki mümkün, ancak akordion olmuş araçtaki daha beter olacaktır.

darktreys' Alıntı:
peki kaç yıldız aldığı beli olmayan bir bj60 land cruiser ile günümüzün en güvenli hatchback bir otomobili kafa kafaya girse kim sağ çıkabilir araçtan aceba
Anlatmak istediğim bu değildi ama bende size bir soru sorayım. :smiley: Kafa lafaya giren bir Navara'nın mı, yoksa Amarok'un mu yada L200'ün mü içinde olmak istersiniz?

Farklı yükseklik ve ağırlıktaki araçları kıyaslıyorsunuz
aynı sınıftan bahsediyorsanız ne bj60 nede suburban ın içinde olmak
istemem bir kazada

Olayı burun buruna çarpma değilde düşündüğünüz araçları bide aynı hızda direğe çarptırın?
Hangisinin içinde olmak istersiniz? Ör: Ranger, Navara, L200 ve Toyota Yaris ;)
Ben şahsen Yarisin içinde olmak isterdim ;)

Konunun özüne dönmek gerekir ise ve konunun özü AMAROK ise çocuk bile 6 ayda apıldar bekliyeceğiz 1 sene kadar burdaki AMAROK kullanıcısı sayısı artacakmı artmıcakmı, çamurun karın tepenin taşın içinde zor şartlar da AMAROK resimleri yayınlanmaya başlıcakmı başlamıcakmı ona göre aracın ne olduğu ortaya çıkacak.

kesinlikle bu düşünceye katılıyorum bekleyelim ve görelim arazide performans nasıl olacak, zorlamalar neticesinde ne sorunlar yaşanacak, tamir ve bakım masrafları ne olacak ve bütün bunların toplamı Off Road camiasında tercihleri nasıl etkileceyek... önümüz kış nasıl olsa :smiley:

lokosit' Alıntı:
Olayı burun buruna çarpma değilde düşündüğünüz araçları bide aynı hızda direğe çarptırın?
Hangisinin içinde olmak istersiniz? Ör: Ranger, Navara, L200 ve Toyota Yaris ;)
Ben şahsen Yarisin içinde olmak isterdim ;)

kesinle mercedesim s350 cdi long içinde olmak isterdim

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,679
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR