Volkswagen - Amarok

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan TezMertek Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 432
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 276,239
Ynt: Volkswagen - Amarok

AL1820' Alıntı:
http://www.arabam.com/haber/Karsilastirma-Iste-Navara-ve-Amarokun-buyuk-kapismasi/Detay-293365?vzn=1

navara amorok karşılaştırması
arabam.com dan alıntı

bizim köylü amcalar ne anlat dif kilidi kullanmaktan , araç offroada girecekse 163bitdi motor ve düz vitesle işi zor , bu testi yapanlar adil davranmamış üzerinde 230 beygirden fazla v6 motor olan , donanım olarak daha dolu ve kendini bu sınıfta kanıtlamış bir arabaya böyle söylenmez. herhalde olacaktır fiyat farkı. vw de opsiyonel donanım fiyatlarından haberleri yok galiba o ekran kaç lira aceba. o fark kadar vardır. ;D

Etiketler

darktreys' Alıntı:
bizim köylü amcalar ne anlat dif kilidi kullanmaktan , araç offroada girecekse 163bitdi motor ve düz vitesle işi zor , bu testi yapanlar adil davranmamış üzerinde 230 beygirden fazla v6 motor olan , donanım olarak daha dolu ve kendini bu sınıfta kanıtlamış bir arabaya böyle söylenmez. herhalde olacaktır fiyat farkı. vw de opsiyonel donanım fiyatlarından haberleri yok galiba o ekran kaç lira aceba. o fark kadar vardır. ;D

dustera laf atana bakın kendi aracı 1 yıldız almış . ki espsiz olduğu için duster 3 yıldız almıştır.esp olsa 4 alıcaktı.

-Nissan Navara’nın güvenlik notları ise daha zayıf. Navara 2008’de ilk kez girdiği EuroNcap çarpışma testinden bir yıldız almıştı. Daha sonra üzerinde geliştirmeler yapılan araç ikinci kez teste girdi ve 3 yıldız alabildi.-

-arabam.com alıntı-

Kim ne derse desin Kargada başka kuş Mitsubishiden başka Pikap tanımam ;D

Kullanmadan bilmek mümkün değil ama fuarda hepsini inceledim hepsinin içine girip çıktım
görüntü, kabin içi ferahlık ve ergonomi açısından en beğendiğim araç amarok oldu.

Geçen sene Hannower fuarında test ettim. Benim gözümde araç sanki transporterin araziye uyarlanmışı gibi görünüyo :smiley:

İç dizaynı pek hoşumuza gitmedi. Test sürüşünün yapıldığı yerdeki engellerdeki sürüş kabiliyeti çok güzel değildi.

vwcaravelle' Alıntı:
dustera laf atana bakın kendi aracı 1 yıldız almış . ki espsiz olduğu için duster 3 yıldız almıştır.esp olsa 4 alıcaktı.

-Nissan Navara’nın güvenlik notları ise daha zayıf. Navara 2008’de ilk kez girdiği EuroNcap çarpışma testinden bir yıldız almıştı. Daha sonra üzerinde geliştirmeler yapılan araç ikinci kez teste girdi ve 3 yıldız alabildi.-

-arabam.com alıntı-

ne kadar meraklısınız duvara girmeye galiba sizin hava yastığı fetişi ve anlamını bile bilmediğiniz güvenlik donanımları fetişiniz var? güvenliği kim takar? 5 yıldaz alan s classlar ne hallaere geliyor. o testler sadece formalite bence. ben 5 star almış bir bmw 1serisi arabaya navara ile kafadan küt diye girsem ne hale gelir? tessten çok kazanın nasıl olduğu önemlidir. ayrıca söyleyecek birşey kalmamış zaten güvenlik meselesi bence en son düşünülecek şey. abs ve esp gibi donanımlar tabiki çok büyük artı ama çarpışma testlerine hiç güvenmiyorum. çünki genelde 100 km üstü süratlerde ölümcül kazalar oluyor. bu kazarlardada çoğu araç aynı tepkiyi veriyor. (halk arasında kullanılan araçlar) ayrıca 2011 navarada esp ve triptronik şanzıman ve 4x4 part time modu var.

vwcaravelle' Alıntı:

-arabam.com alıntı-

1 yıldız alması araçla ilgili değil airbagların açılma süresi ile ilgiliydi. süreyi güncellediler ve 3 yıldıza çıktı. neyse onu geçelim benim en son baktığım şeydir güvenlik. sonuçta plastik renaultların 5 yıdız aldığı bir dünyada yaşıyoruz. konuya gelirsek adamlar tam saçma sapanlar bir kere. nasıl test editörü olmuşlar hala anlamadım. birkere amarokun highline donanımlısı bile navaranın se donanımı kadar lüks değilken adamlar alıyor 3.0 v6 le ile karşılaştırıyorlar. ama illa sonuç isteyenler evo dergisinin karşılaştırmasına baksınlar bir zahmet. gerçi yine aynı araçlar kullanılmış ama bir nebze daha iyi sanırım editörler. onu da geçelim gelelim mevzuya ; bu gün gittim highline donanım 4'4 amarok test sürüşüne. arabanın şanzımanı bir kere felaket. sürüş desen birebir vw caddy. arabanın tek artısı aşırı geniş olmasından dolayı arkayı atmıyor.. ya da biz navaraya alışınca bunun arkası hiç atmıyor gibi gelmiş olabilir. neyse işte başka birşey yok arabada. içeri desen ayrı bir felaket. adam neredeyse 30 milyarlık poloyla 250 milyarlık toureg e aynı malzemeyi kullanıyor. kısacası kesinlikle standart bir pikap olan amarok u tercih edeceğime çoğu lüks araçtan daha donanımlı bir navara le alırım. tabi bu benim tercihim. ayrıca 2012 temmuzda amarok otm. gelecekmiş...

Onu bunu bilmem arkadaş bu Duster in isminde var bi uğursuzluk hangi ortamda ismi geçse millet birbirine giriyo :smiley:

Bura er meydanı değil sohbet muhabbet yeri stres atmaya geliyoruz stres olmaya değil

az daha relax olalım ki sohbet ediyosak tadına çıkartalım

Ne yani şimdi ncap navara duster cart curt vıttıvızır şeyler için birbirinizimi vuracanız ;D

fbmy' Alıntı:
Yeni sloganımız ''Donanım her şey,güvenlik hiç bi'şey dir''... ;D ;D ;D

öldürmeyen allah öldürmüyor. crash testler gerçekçi değil , kim 60 -70 km hızla kaza yapıyor. çoğu ölümcül kaza yüksek hızlarda veya kamyon , tır , otomobil arasında oluyor.

Soru : Ncap testleri gerçekci ve doğru mudur?
Cevap : Değildir çünkü navara önce 1 sonra zar zor 3 yıldız almıştır.

Soru : Otomobil dergilerin deki testlere güvenebilirmiyiz?

Cevap : Hayır çünkü yapılan bir testte amorok navara'dan daha iyi çıkmıştır.Bu sebeble bu testlerin bir geçerliliği yoktur!

Test sonucu (Arabam.com) :

Otomotiv dünyasında belirli kriterlerde iyi olmak her zaman başarılı olacağınız anlamına gelmiyor. Puanlamamızı incelerseniz bu karşılaştırma sadece iç mekan, konfor kriterlerinden yapılsaydı Nissan Navara’nın birinci olması kaçınılmazdı. Ancak bu alanlarda güçlü olan Navara diğer disiplinlerde genç rakibi Amarok’a yenilmekten kurtulamadı. Toplam puanlarda da Amarok, Navara’ya üstünlük sağladı. Açıkça söylemek gerekirse bütünüyle iki aracı incelersek fiyatıyla VW Amarok çok daha iyi bir paket. Nissan Navara’nın ise 6 yaşında bir model olduğu düşünüldüğünde karşılaştırmamızda iyi mücadele ettiğini söylememiz gerekiyor.

fbmy' Alıntı:
Soru : Ncap testleri gerçekci ve doğru mudur?
Cevap : Değildir çünkü navara önce 1 sonra zar zor 3 yıldız almıştır.

Soru : Otomobil dergilerin deki testlere güvenebilirmiyiz?

Cevap : Hayır çünkü yapılan bir testte amorok navara'dan daha iyi çıkmıştır.Bu sebeble bu testlerin bir geçerliliği yoktur!

Test sonucu (Arabam.com) :

Otomotiv dünyasında belirli kriterlerde iyi olmak her zaman başarılı olacağınız anlamına gelmiyor. Puanlamamızı incelerseniz bu karşılaştırma sadece iç mekan, konfor kriterlerinden yapılsaydı Nissan Navara’nın birinci olması kaçınılmazdı. Ancak bu alanlarda güçlü olan Navara diğer disiplinlerde genç rakibi Amarok’a yenilmekten kurtulamadı. Toplam puanlarda da Amarok, Navara’ya üstünlük sağladı. Açıkça söylemek gerekirse bütünüyle iki aracı incelersek fiyatıyla VW Amarok çok daha iyi bir paket. Nissan Navara’nın ise 6 yaşında bir model olduğu düşünüldüğünde karşılaştırmamızda iyi mücadele ettiğini söylememiz gerekiyor.

test edenlerin zeka seviyesi ile ilgili. 95 bin tl lik navara ile 65 bin tl lik amarok karşılaştırılmış ve kaybettiği tek disiplin fiyatlandırma olmuştur hemde açık ara farkla. daha da konuşmaya gerek var mı ?

ayrıca bir şeyide eklemeden geçemeyeceğim . eğer navaradaki donanım ve motor amarokta olsaydı o amarok şu anda 150 bin tl ye satılmassaydı bende hiç bir şey bilmiyorum .

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,679
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR