Viyana ve Bratislava

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan GreaTeacher Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 14
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 17,213

GreaTeacher

Ana Kamp
17 -20 Kasım tarihlerinde ne zamandır görmek istediğim şehirlerden birini -Viyana'yı- 2 aile fethetmeye gittik :smiley: Öncelikle belirtmem gerek ki Viyana tahminimden çok daha güzel bir şehir çıktı. Noel in yavaş yavaş yaklaşmasıyla Viyana nın ışıltısı bir başka olmuş.Sarayların hepsinin bahçelerinde noel için standlar kurulmuş, insanlar hem alışverişlerini yapıyorlar hem de sıcak şaraplarını(punch) yudumluyorlar. Viyana nın soğuğunda içtiğimiz punch şifa niyetineydi söylemeliyim.

Ulaşım konusuna gelince... Adamlar işi çözmüş abi diyorum başka bir şey demiyorum. Bir şehrin ulaşım alt yapısı bu kadar pratik ve kullanışlı nasıl olabilir diye düşünüyorum ve bizlerin İstanbul da trafikte geçirdiği zamanın yetkililerin bencilliği ve beceriksizliği yüzünden hayatımızdan boş yere gitmekte olduğunu düşündükçe biraz da isyanları oynuyorum. Gerçekten bu halka sadece bu konuda bile ne kadar büyük haksızlık yapıldıgını bir kez daha düşünüyorum. İşin kötüsü yurtdışına çıkma imkanı bulamayan birçok vatandaşın gelişmiş ülkelerde de böyle bir sorunun olduğunu düşünmeleri olayın başka bir acıklı yönü.

Resim 736.jpg

Etiketler

Ynt: Viyana ve Bratislava

Meşhur sacher torteleri... Açıkçası çok farklı bir özelliği olduğunu düşünmüyorum. Ama yanında içtiğimiz melange gerçekten nefisti. Gitmek isteyenler için kartner starsse üzerinde hotel sacher in altındaki cafe... Bulması çok kolay

Resim 511.jpg

Hundertwasser houses... Mimarının her şey simetri olmayabilir temeline dayanarak yaptıgı şekilsiz evler... Zaten içerisinde oturanlar gelir düzeyi düşük Viyanalılar...

Resim 655.jpg

Hofburg Sarayı... Kesinlikle Viyana da en beğendiğim yapı... Hemen oradan çıkınca Graben caddesine çıktık ve ne yana baksam mimari olarak beni vurdu.

Resim 724.jpg

Ve... Bratislava... Trenle Viyana dan 1 saat uzaklığa gittik ama sanki 50 yıl geri gitmişiz gibi geldi açıkçası :smiley: Ama iyi tarafı 5 kişi güzel bir yemeği burada 28 euro gibi bir fiyata yedik ki Viyana da bu imkansız... Eskişehir denen bölgesi birkaç saatten rahatlıkla gezilebilir...

Resim 552.jpg

Bratislava nın meşhur heykellerinden biri... Adamlar insanları nasıl çekeceklerini biliyorlar doğrusu :smiley:

Resim 560.jpg

Aslında daha paylaşacak çok fazla resim var Viyana ve Bratislava ya dair ama en iyisi imkan yarattığınız an kendinizin keşfetmesi. Viyana da şinitzeli mutlaka figlmüller de yiyin zaten internette birkaç araştırma yapınca hep aynı adres karşınıza çıkıyor ve patates salatasının lezzeti şinitzeli geçmiş benden söylemesi. Bratislava da da özellikle önereceğim bir yer cocktail cafe hemen eskişehire gelmeden sol tarafta kalıyor. Sahibesi kadın bize karşı çok ilgili davrandı ve yediğim gulaş oldukça güzeldi diyebilirim.

Değerli arkadaşım, bizde eşim ve iki çoçuğumla viyan-budapeşte-prag-bratislavayı bu yaz kendi aracımızla gezmeyi planlıyoruz. Ancak kalacak yer ve fiyatlar konusunda makul seviyelerde nasıl konaklayabiliriz pek bilgimiz yok. Önerileriniz var ise paylaşmanızı rica ederim.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,677
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR