Ynt: Vitara'yı Aldım Sonra.??
Kendi açtığım bir konuda tartışma olması biraz üzdü beni aıkçası.
Herkesin düşüncesi kendine göre en doğrusudur ama bazen başkalarına kulak vermek en büyük erdemdir.
Bu güne kadar bir çok arazi şanzumanlı araç kullandım. ford ranger ,nissan rally raid, land rover defender , land rover disco ,toyota hilux , toyota land curusier , suzuki vitara 93 model , suzuki jimny ve suzuki vitara 2000cc v6.Toyota l c çok ayrı bir araç ancak ağır oluşu bazen sıkıntı yaratıyor.onun haricinde sürüş keyfi konforu sağlamlığı yapabildikleri açısından vitarayı hep ayrı bir kefeye koyarım.land rover lar evet çok güzel araçlar ama suzukilerden farkı 1. si kilo olarak çok yüksek araçlar ve yakıt durumları çok yüksek ayrıca benim yaşadığım bölge için özellikle dar orman yollarında çok kullanışlı değiller.Jimny 1300 motor gücüne rağmen gerçekten şaşırtacak derecede başarılı bir arazi aracı.esasında motor hacmi/araç kilosundan bir oran yaparsanız en yüksek güce sahip olan araç suzuki vitara 2000cc v6 gibi gözüküyor.Ve çok ağır şartlarda dahi kullanmama rağmen aracımı (örneğin aracın tablalar arası şase bağlantısını yapan freyes demirini kırdım ayrıca girdiğim arazilerde sürtünme ve çarpmalardan sebep benzin depom yaklaşık 3 lt küçüldü
) ama aracıma keyfe keder masraflar haricinde ha bide normalde 10 tl yıkarlarken benim aracımı hep 15 e yıkadılar, hiç masraf etmedim.Kürsat bey araca yapılacak masrafın 5 6 bin tl yi bulacağını yazmış ancak land rover alırken o farkın çok daha fazlasını veriyorsunuz zaten ve motor ömrünün çok da fazla olacağını sanmıyorum suzukiden.
Hepsini alt alta koyduğumuzda Fiyat performans sürüş keyfi ve konfor açısından en doğru tercih vitara gibi gözüküyor.Tabi araç yükseldiğinde ve güzel bir mt lastik takıldığında asfalttan uzaklaşıyor ancak araziye de bir o kadar yaklaşıyor. Bunların hepsi kendi gözlemlerim sonucu deneyimlerime dayanarak çıkardığım kendi fikirlerim.
Saygılar sunuyorum Dr. Mustaya Yalçın