Vitara'yı Aldım Sonra.??

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan dr_musty Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 120
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 12,928

Etiketler
Ynt: Vitara'yı Aldım Sonra.??

O tanımlar o kadar önemli değil sonuçta aracın kabiliyetleri belli. Test te etmiş arkadaşlar aşırıya kaçmamak şartıykla off road şartlarına da dayanabilmiş demekki.

kürsat bey ağır off roaddan kastınız nedir acaba?Ben ağır of road deyince aracı bazen yan aynalarına kadar çamura gömüp dk kalarca o yolda uğraşmak ya da yeni yağmış yağmurda ve taze çamurda dik bir bayırı tırmanmaya çalışmak bazen de kayaların arasında hoplaya zıplaya devrilmeden geçmek için ter dökmek bazen insanın yürüyerek geçme imkanı olmayan yerden tümsek vs korkusuzca arabayla dalmak gibi şeyleri düşünüyorum ki bunların hepsi vitarayla yapılabilir şeyler.ve offf orad yarışlarına katılan gerek mahalli gerek ulusal birsürü vitarada var bu da vitaranın suv dan öte ağır off roadda yapabilecek kabiliyette ve sağlamlıkta araç olduğunu gösterir.Hayır ben kullandım ve kullanıyorum ordan biliyorum.saygılar sunuyorum

Off road aktivitesi olarak sayılabilecek çok şey var. Sizin aracınızdaki aksları zorlayabilecek olan aktivite aracın sol tekerleği ile sağ tekerleği arasındaki yükseklik farkını ölçüsüz biçimde arttırabilecek türden olanlar.
Buradaki linkten bakabilirsiniz

http://en.wikipedia.org/wiki/Off-roading

Adına "rockcrawling" dedikleri bu türden bir iş. Bu resimde görülüyor:
http://en.wikipedia.org/wiki/File:Rockcrawling.JPG

Bunu yapmasanız iyi olur, ben denedim kırılmadı diyebilirsiniz, çekirge bir sıçrar iki sıçrar üçüncüde ne olur bilinmez.
Ama diferansiyel klidini kullanmayı biliyorsanız ya da havalı klit türünden birşeyle değiştirirseniz bu türden şeyler deneyebilirsiniz:

http://en.wikipedia.org/wiki/File:Land_Rover_Series_III_mud_bogging.jpg

Yine de aracınızı durup dururken gereksiz yere zorlamayın derim. Ayrıca bu işten sonra sağlam bir temizlik şart:smiley:

Ayrıca aracınızın aksları off road sırasında kırılmasa bile mekanik olarak zayıflayabilirler ve siz asfalt üzerinde hızla giderken normal şartlarda dayanabilecekleri ufak bir çukur yüzünden kırılabilirler ve bu da çok tehlikeli olur.

Bence boşuna endişelenmeyin aldığınız araç kasten aşırı zorlamadığınız sürece sorun çıkarmayacaktır.

Türkiyede ve dünyada vitaralarını gerekli modifiyelerle bu şekilde kullanan birçok insan var.Ve ben dahil bir çok vitara sahibi arkadaşımızda bu gösterdiğiniz türden aktivitelere katılmışlardır emin olun.Japonlar arazi aracındaki başarılarını toyota ile fazlasıyla kanıtlamışlar kaldıki off road deyince Türkiyede akla ilk gelen isimlerden olan Mehmet Becce Suzuki jimny kullanıyorsa sabit aks çift salıncak falan biraz kelimede kalır sanırım.

Türkiyede akla ilk gelen isimlerden olan Mehmet Becce Suzuki jimny kullanıyorsa sabit aks çift salıncak falan biraz kelimede kalır sanırım.

Suzuki Jimny'de sabit aks var. Arazi aracı gibi arazi aracı. Ufak tefek tipine bakarsanız yanılırsınız.

Teorik olarak anlattıklarınız doğrudur çok yorum yapmak istemiyorum ancak pratik yapınca vitaranın safkan bir arazi aracı olduğuna inanacağınızdan eminim.

Doğrudur bazı şeyler tecrübe edilerek daha iyi anlaşılır. Ben yine de hergün işten eve gitmek için kullanacağınız bir araçla bu tür şeyler denemenizi tavsiye etmem. Bedelini hayatınızla ödeyebilirsiniz. Ha ikinci aracınızdır sadece offroada gidiyordur oraya giderken de yavaş yavaş gidiyordur risk almıyorsunuzdur ayrı mesele. En basitinden zararsız gibi gözüken o çamura batma işini düşünün. Aracınızın aks körüklerinde bir yırtık olsa ordan içeri çamur girse muhtemelen hemen sorun çıkarmayacak fakat yavaş yavaş aracın aksını yıpratacaktır ve günün birinde hiç beklemediğiniz bir anda hayati tehlike ile sizi yüz yüze bırakabilir.

Ben 8 silindir orjinal benzilli motor 43 bin km land defender(full yapılı bir araç) ile sol ön tekerini geride bırakıp yan yatan bir kişi olarak off road için kullanılan aracın aksı nasıl olursa olsun şehirde çok güvenmemek gerektiğini düşünmekteyim .land ile tekerimi bıraktığım yerden vitara ile defalarca geçtim bunuda belirteyim.sanırım benim şansızlığım.

Off roadda kullanıla kullanıla iyice zayıflamıştır ve bakım da görmemiştir olabilir. Sonuçta daha basit bir aksın daha sağlam olacağı aşikar ama tasarım doğru olmasına rağmen belki kalitesiz malzeme ile üretilmiştir ya da zamanla yıpranmıştır. Defenderların çoğu çok eski araçlar. 43000km ama kimbilir kaç yaşında. Ayrıca aynı aks tasarımı japonların elinde nedense çok daha başarılı oluyor sağlamlık açısından.

Neyse işin özeti offroad aracınızın ancak ikinci aracınız olabileceğidir. Herkes aynı fikirdeyse artık bu gecelik konu kapanabilir, yarın devam ederiz tartışacak birşeyler kaldıysa. Kalmıştır elbet:smiley:

Konu başlığı "Vitara arazi aracı mıdır / değil midir?" şeklinde değiştirilse daha iyi olacak....

off roadda kullanılmamış bir araçtı ama dedimya benim şansızlığım işte

arkadaslar sıf sız tartısıyosunuz ve salıncak durumuna ıyıce bakmak ıcın ıftardan snra arabamı lıfe kaldırdım konrol ettım ve suzuki servısı arkadaslarlada gorustum normal vıtaralar yanı benım arabam tek salıncaklı ama grand vıtaraların enı kasalar cıft salıncaklıymıs umarım yardımcı olmusumdur

olasiliksiz' Alıntı:
Off roadda kullanıla kullanıla iyice zayıflamıştır ve bakım da görmemiştir olabilir. Sonuçta daha basit bir aksın daha sağlam olacağı aşikar ama tasarım doğru olmasına rağmen belki kalitesiz malzeme ile üretilmiştir ya da zamanla yıpranmıştır. Defenderların çoğu çok eski araçlar. 43000km ama kimbilir kaç yaşında. Ayrıca aynı aks tasarımı japonların elinde nedense çok daha başarılı oluyor sağlamlık açısından.

Neyse işin özeti offroad aracınızın ancak ikinci aracınız olabileceğidir. Herkes aynı fikirdeyse artık bu gecelik konu kapanabilir, yarın devam ederiz tartışacak birşeyler kaldıysa. Kalmıştır elbet:smiley:
ben günlük hayattada hafta sonları dağ bayır kar yağmur çamur farketmiyor çılgınca geziyorum batıyorum çıkıyorum hafta içide binek araba gibi işe gidiyorum binek araçla farkı bence yıkamacıya girince adamın yüzündeki ifade ha..... gene geldi abi bu mevsimde çamuru nerde buldun yaaa

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,584
Kaydolan Son Üyemiz
ouzdede08

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR