Vitara'yı Aldım Sonra.??

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan dr_musty Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 120
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 12,950
Ynt: Vitara'yı Aldım Sonra.??

Fazla birşey diyemiyoruz da kısa süreli bir yarışa dayanmakla uzun vadeli dayanıklılık ayrı şeylerdir deriz en fazla.

Arkadaşlar tecrübelerini aktardıkça öğreniyoruz biz de.

Bu arada gezenbilirdeki offroad fotoğraflarını biraz inceledim genelde çamura batma çıkma şeklinde ki bu suv türü araçlarda kullanılan normal binek araç aksları için sorun olabilecek türden bir aktivite değil.

Etiketler

olasiliksiz' Alıntı:
Fazla birşey diyemiyoruz da kısa süreli bir yarışa dayanmakla uzun vadeli dayanıklılık ayrı şeylerdir deriz en fazla.

Arkadaşlar tecrübelerini aktardıkça öğreniyoruz biz de.

Bu arada gezenbilirdeki offroad fotoğraflarını biraz inceledim genelde çamura batma çıkma şeklinde ki bu suv türü araçlarda kullanılan normal binek araç aksları için sorun olabilecek türden bir aktivite değil.
Fotolardan fazla anlaşılmaz gibi gözükse de bu tür sorunsuz aktivitelerimize aracınla katılmanı dört gözle beklerim..... ;)

Fotolardan fazla anlaşılmaz gibi gözükse de bu tür sorunsuz aktivitelerimize aracınla katılmanı dört gözle beklerim..... Wink

Abi benim araçta manual kilitli diferansiyel yok sağı solu belli olmaz otomatik kilidin, çamur lastiği de almadım katılırsam batarım bi çamura çekersiniz artık;)
Gerçi otomatik kilidin çalışıp çalışmadığını da merak etmiyor değilim bir ara ankara civarında aktivite olursa katılmayı düşünebilirim.

olasiliksiz' Alıntı:
Abi benim araçta manual kilitli diferansiyel yok sağı solu belli olmaz otomatik kilidin katılırsam batarım bi çamura çekersiniz artık;)
Gerçi otomatik kilidin çalışıp çalışmadığını da merak etmiyor değilim bir ara ankara civarında aktivite olursa katılmayı düşünebilirim.
Kilit bizde de yok...

Bi ara test edelim derim ama çamur lastiği lazım olacaktır. Benim normal asfalt lastikleri ile direksiyon hakimiyetimi kaybettiğim oldu zaman zaman. Offroad a gelmezler. Araç batmıyor batmasına da istediğin yöne de gitmiyor...

arwin' Alıntı:
Kilit bizde de yok...

Kilit herkese nasip olan birşey değil galiba...:smiley:

bana da bi araç bulalım da ben de katılayım
sıkıldım ilan taramaktan yoksa gidip toros alıp MT lastik vinç takıcam

kilitten kastı hublar sanırım

Ben diferansiyel kilidini kast etmiştim. Benim rav4 te orta diferansiyel kilidi var ama otomatik kontrollü. Çalışıp çalışmadığını henüz test edemedim. Çalışıyorsa da haberim yok çok sık çamura girmediğim için. Bir keresinde asfalt lastikleri ile direksiyon hakimiyetini kaybedecek kadar çamura daldım lastiklerin yüzeyini çamur kapladı direksiyonu çevirdiğin yöne gitmemeye başladı ama bir şekilde kurtuldum araç çamura batmadı. Bunun ötesi bir tecrübem yok çamurla.

Sentinel' Alıntı:
Kilit herkese nasip olan birşey değil galiba...:smiley:

bana da bi araç bulalım da ben de katılayım
sıkıldım ilan taramaktan yoksa gidip toros alıp MT lastik vinç takıcam
Al sana temiz bir araç, favorilerimden...
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-suzuki-vitara-cok-temiz-bakimli/detay

olasiliksiz' Alıntı:
Ben diferansiyel kilidini kast etmiştim. Benim rav4 te orta diferansiyel kilidi var ama otomatik kontrollü. Çalışıp çalışmadığını henüz test edemedim. Çalışıyorsa da haberim yok çok sık çamura girmediğim için. Bir keresinde asfalt lastikleri ile direksiyon hakimiyetini kaybedecek kadar çamura daldım lastiklerin yüzeyini çamur kapladı direksiyonu çevirdiğin yöne gitmemeye başladı ama bir şekilde kurtuldum araç çamura batmadı. Bunun ötesi bir tecrübem yok çamurla.
Aksların durumunu görürdük, okumak çok güzel şey ama yaşayıp tecrübe etmekte ayrı bir keyiftir... ;)

olasiliksiz' Alıntı:
siz rav4 le ahmet beyleremi takılmayı düşünüyosunuz :eek: :eek:

arwin' Alıntı:
Al sana temiz bir araç, favorilerimden...
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-suzuki-vitara-cok-temiz-bakimli/detay

Teşekkürler
ispanyol galiba
km 89bin demiş ama kaçyüz 89 bindir acaba... bir de 16bin biraz pahalı değil mi?
görünüş itibariyle güzelmiş... bundan sonraki yuvarlak hatlı kasa nasıl?

Mesajı tekrar okudum da amma sormuşum...

siz rav4 le ahmet beyleremi takılmayı düşünüyosunuz Shocked Shocked

Yav bi deneyelim dedik. Benim rav4'ün diferansiyel eski sahibinin elinde tamir görmüş. Kilit çalışıyor mu bilmiyorum. Takılabildiğimiz kadar takılırız ama çamur lastikleri olmadan batmak, batmasak da istediğimiz yere gidememek kaçınılmaz bir durum.

Aksların durumunu görürdük, okumak çok güzel şey ama yaşayıp tecrübe etmekte ayrı bir keyiftir... Wink

Bir gün fırsat olursa mutlaka deneyelim. En fazla araba çamura batar iyice kirlenir çekeriz en yakın araba yıkama istasyonuna ;)

Sentinel' Alıntı:
Teşekkürler
ispanyol galiba
km 89bin demiş ama kaçyüz 89 bindir acaba... bir de 16bin biraz pahalı değil mi?
görünüş itibariyle güzelmiş... bundan sonraki yuvarlak hatlı kasa nasıl?

Mesajı tekrar okudum da amma sormuşum...
Baktırmadan tabii ki almayın derim... Paraya kıyabilirseniz orjinal japon verelim... :D
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-suzuki-vitara-temiz-arac-lpg-klima/detay

Offroad için favorim JLX kasalar...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,778
Kayıtlı Üye Sayımız
166,595
Kaydolan Son Üyemiz
anilcanats

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR