Vitara'yı Aldım Sonra.??

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan dr_musty Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 120
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 12,923
Ynt: Vitara'yı Aldım Sonra.??

Ya arkadaşlar alınmayın herkes fikrini söyler forum burası. Siz de fikrinizi söylediniz tartışmaya gerek yok. Okuyan kendi araştırmasını da yapar kendi ihtiyacına göre karar verir.

Etiketler

olasiliksiz' Alıntı:
Ya arkadaşlar alınmayın herkes fikrini söyler forum burası. Siz de fikrinizi söylediniz tartışmaya gerek yok. Okuyan kendi araştırmasını da yapar kendi ihtiyacına göre karar verir.
Kimsenin alındığı yok Olasılıksız(adını bir yerlere yaz da bilelim) kardeş sadece fikir tartışması... :smiley:

Var arkadaşım var aslında söylenecek o kadar şey varki ama yazmıyoruz..
Yukseltmeye gerek yok diyen bir zihniyete çok şey var söylenecek ama susuyoruz.

İsmim Kürşat tanıştığımıza memnun oldum. Bu tür fikir alışverişlerinde her zaman aynı fikirde olma zorunluluğu yoktur herkes fikrini söyler herkes birşeyler öğrenir. Mesela ben çift salıncaklı sistemin düşündüğümden daha sağlam olabileceğini öğrendim, ama sabit aks+helezon yaylar kadar sağlam olduğuna da ne söylerseniz söyleyin inanmam, günün birinde offroada katılırsam çift salıncaklı bir aracı alıp oraya gelmem çünkü hasarın miktarına göre 4-5 bin ytl lik masraf çıkarabilecek yürüyen aksamı dağıtma riskini alacak kadar zengin değilim.

olasiliksiz' Alıntı:
İsmim Kürşat tanıştığımıza memnun oldum. Bu tür fikir alışverişlerinde her zaman aynı fikirde olma zorunluluğu yoktur herkes fikrini söyler herkes birşeyler öğrenir. Mesela ben çift salıncaklı sistemin düşündüğümden daha sağlam olabileceğini öğrendim, ama sabit aks+helezon yaylar kadar sağlam olduğuna da ne söylerseniz söyleyin inanmam, günün birinde offroada katılırsam çift salıncaklı bir aracı alıp oraya gelmem çünkü hasarın miktarına göre 4-5 bin ytl lik masraf çıkarabilecek yürüyen aksamı dağıtma riskini alacak kadar zengin değilim.
Kimse parasını çöpe atacak kadar zengin değil... Size o rakamları kim veriyor bilmiyorum ama o rakamlara V6 nın motorunu ve ön takımını komple yaptırır size yemek bile ısmarlarım... ;)

Kim mi veriyor? Yetkili servise iş yaptıranın komple yürüyen aksam tamiri için vermesi gereken aşağı yukarı kaba bir tahminle o civarda. Tabi daha ucuza daha iyi iş yapabilecek ustalar da bulunabilir. İhtiyacım olursa size uğrarım ;)

olasiliksiz' Alıntı:
Kim mi veriyor? Yetkili servise iş yaptıranın komple yürüyen aksam tamiri için vermesi gereken aşağı yukarı kaba bir tahminle o civarda. Tabi daha ucuza daha iyi iş yapabilecek ustalar da bulunabilir. İhtiyacım olursa size uğrarım ;)
Yürür aksam için o para deli para... sizin yanlışınız var...

Olabilir ben sadece bir tahminde bulunmuştum. Arabayı komple boyamak için 6bin ytl isteyen ismi lazım olmayan toyota yetkili servisi acaba bu iş için ne kadar ister diye düşündüm ona göre yazdım. Tabi aracı orada boyatmadım o ayrı konu:smiley:

İşte sıkıntıda burada KENDİ DÜŞÜNCELERİNİZİ yazdığınız ve onlara inandığınız için sıkıntı yaşanıyor araştırıp baksanız sizin düşüncelerinizin gerçekleri yansıtmadığını anlayacaksınız..

Hangi düşüncem gerçekleri yansıtmıyor? Fiyat konusundaki mi? Olabilir ustası daha iyi bilir. Diğeri konusundaki fikrimi henüz değiştirmedim, ama teknik konular bir yana olay sonuçta şu veya bu şekilde vitaranın yürüyen aksamını tamirine bakacaksa zaten o konuda aynı fikirdeyiz, fiyatı tartışmaya açık olan bir sarf malzemesi gözüyle bakabilirsiniz her halükarda.

dr_musty' Alıntı:
1998 model 5 kapı 2000cc v6 japon bir suzuki vitara aldım,biraz değişim yapma niyetindeyim aslında biraz değil tam bir off road arabası yapma niyetindeyim ancak zamanla olacak hepsini birden yaptırma şansım yok.acaba nerden başlasam.diff lock mu tampon mu vinç mi (lastik ve yükseltme zaten 1.sırada) port bagaj mı.sizlerin fikirlerinizi bekliyorum.
teşekkür ederim saygılar.

Ben kendi adıma, yükseltme, dif. kilidi, lastik ve tamponu aynı anda yaptırana kadar standart haliyle binerdim sanırım.

Sadece tek birşey söyleyeyim yükseltme gereksiz dediniz...
Ayrıca profilinizden gönderdiğiniz mesajlara bakınca Suzuki jimny için adam gibi arazi aracı diyip vitarayı kotülüyorsunuz.Defendere iyi diyip sonrasında bir mesajınızda o karadeniz ormanlarında gidemez kocaman diyorsunuz vs...
Yani kısacası bir dediğiniz öbürünü tutmuyor arzu ederseniz birgun gelin size suzukinin nasıl arazi kabiliyeti olduğunu gösterelim vede yaptığımız off-road ın seviyesini görün ondan sonra yorum yapın araçların yükseltilmesinin şart olduğunu.Kupanın yükseltilmesi şart sebebine gelince daha büyük lastik takıp difransiyeli yuksetmek gerekiyor difransiyeli yukseltmenin tek yolu büyük lastik büyük lastik takmanın tek yolu aracı yükseltmek. Yani kısacası tavukmu yumurtadan yumartamı tavuktan gibi birşey bu

Sadece tek birşey söyleyeyim yükseltme gereksiz dediniz...
Ayrıca profilinizden gönderdiğiniz mesajlara bakınca Suzuki jimny için adam gibi arazi aracı diyip vitarayı kotülüyorsunuz.Defendere iyi diyip sonrasında bir mesajınızda o karadeniz ormanlarında gidemez kocaman diyorsunuz vs...
Yani kısacası bir dediğiniz öbürünü tutmuyor arzu ederseniz birgun gelin size suzukinin nasıl arazi kabiliyeti olduğunu gösterelim vede yaptığımız off-road ın seviyesini görün ondan sonra yorum yapın araçların yükseltilmesinin şart olduğunu.Kupanın yükseltilmesi şart sebebine gelince daha büyük lastik takıp difransiyeli yuksetmek gerekiyor difransiyeli yukseltmenin tek yolu büyük lastik büyük lastik takmanın tek yolu aracı yükseltmek. Yani kısacası tavukmu yumurtadan yumartamı tavuktan gibi birşey bu

İlle de tutarsızlık görmek istiyorsanız görürsünüz. Her mesaji yerli yerinde saptırmadan konusu dışına çıkarmadan değerlendirseydiniz tutarsız olmadığını görürdünüz.
Evet o bahsettiğiniz aracı o yola sokamazsınız ne var yani akıl var mantık var araç büyük yol dar kenarı da uçurum. Bu kötü bir arazi aracı olduğu anlamına mı geliyor. Bu kadarı da saçmalık hakkaten bu zeminde ben de sizinde tartışmak istemiyorum.

Bu kadar araç yükselten insanlar salak bir siz akıllısınız değilmi..
Bilmeden anlamadan hariçten okunan gazellerle ancak bu kadar yazılır yazen sizi kendinizle başbaşa bırakıyorum.Umarım birgün difransiyeli oturtur kalırsınız o zaman anlarsınız 2- 3 santimetre yüksek araca sahip olmanın ne kadar avantaj olduğunu

Ben bu konuda tartışmaya değer bir insan ve tartişmaya değmeyen bir insan ile tanıştım. Arwin beyle başka forumlarda konuşuruz artık, sizi ise ciddiye almıyorum.

Genelde böyle olur kulaktan dolma bilgilerle...
Kustüm oynamıyoruma döner bir anda herşey..
Siz beni ciddiye almayın hatta araçlarını yükseltenleride ciddiye almayın ama bir tavsiye Ahmetden birşeyler kapmaya bakın belki onun bilgisi tecrübesi size gerçekleri idrak ettirir..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,745
Kayıtlı Üye Sayımız
166,561
Kaydolan Son Üyemiz
Alkan033

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR