Vitara 2.0 V6 Almayı Düşünmek

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan gs81 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 110
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 51,148

gs81

Ana Kamp
öncelik le merhaba forumda yeniyim ismim yasin istanbuldan yazıyorum
değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürller
2.0 v6 konularının çoğunu okudum ama kafam çok karıştı herkes off road olarak karşılaştıryo
benim kullanım amaçlarımı aşağıda belirttim yazdıklarım doğrultusunda 2.0 v6 işimi görür mü

bende 2.0 v6 bakıyorum
oğuz abiye saygılar telfonla nasıl ulaşabilirim oğuz abi ye v6 la ilgili bişeler danışmak istiyorum

cenk abi sende eski bi v6 cı olarak sanki biraz v6nın hakkını yiyosun gibi geldi bana

genel olarak bakmak gerekirse istanbul dayım v6 bakıyorum ara sırada olsa uzun yol var işin içinde genel olarak 1.6 için daha olumlu şeyler söylensede eski v8 ci sayılırım haftada 1.5 gün aracı kullanırım hafta sonu piknik v.s için ağır off road çok severim diz boyu çamurda gezmeyi ama maalesef bütçe olarak beni aşıyor standart v6 ilede yapabileceklerim sınırlı olduğu bi gerçek ama benim de off road için modifiye etmeye yeterli bütçem yok belki lastik sadece oda ileki zamanda
şimdi bunların dışında ağırlık lı olarak asfal kullanımı olacak ama pikniğe v.s memlekte gittiğimde de yayla yolları dere geçişleri v.s asla derin su geçişleri değil sudan korkarım zaten 20-30- belki 40 cm olan su ve derelerden bahsediyorum hafif çamurlu yollar v.s belki çok nadir derin çamura girerim bi defaya mahsus girerim denemek amaçlı çıkmazsa zaten bidaha girmem bu söylediklerim doğrultusunda vitara 2.0 v6 işimi görürmü
siz değerli büyüklerim ve üstadlarımdan cvp bekliyorum

birde cenk abinin yazdığı kumsal da gitme me konusu var gerçekten durum bukadar vahimmi kumda gitme konusunda

birde oğuz abi forumun bi bölümünde senin bi yazını okudum 2.0 v6 direksiyon kutusun en aşağıda olduğunu ve içine çabuk su girdiğini yazmışsınız 20-30 cm suda bile bu içine su girme konusu hemen ilk seferde girince hemen su girer kutuyu kucağıma mı alırım yoksa zamanla mı içine su girer suya gire çıkamı işin aslı nasıldır ben açıkçası suya giremiyceksem zaten 2.0 v6 bakmıyım boşuna

yakıt konusu nu çok sorun değil (eski araç 97 4.6 p38 range rover den sonra ) çoğu zaman haftada 1 gün araçla çıkarım dışarı pazar günleri parça konusuda anladığım kadarıyla istanbulda çok sıkıntı olmuyor zaten anladığım kadarıyla düzgün bi araç olursa periyodik bakım haricinde pek bozulan kırılan sanyide yatan bi araç da değil eğer okuduklarımı doğru anladıysam

son olarak ta şu ağırlık farkı kafama takılıyor 2.0 v6 5 kapılısı için konuşuyorum 5 kapılı 1.6 dan 150 kg daha ağır olduğu konuşuluyor forumda ve 1.6 nın 5 kapılı kasa için yeterli gelmediğini söyleyen arkadaşlar var forum da 2.0 v6 daha iyi diyenlerde bende şöyle sormak istiyorum sorun aradakı ağırlık farkı ise ben yaklaşık 130 kiloyum ben bu durum da iken 1.6 alırsam zaten kasanın ağır geldiği söylenen 1.6 5 kapı için ben birlikte yaklaşık v6 nın ağırlığına ulaşacağımız için acaba 2.0 v6 almak daha mı olur aradaki 150 kg fark için soruyom zaten ben binice v6 nın ağırlığı kadar oluruz aşağı yukarı

Etiketler
Ynt: Vitara 2.0 V6 Almayı Düşünmek

okuyan arkadaşlar fikirlerini beyan ederlerse çok memnun olurum saygılarımla

Cok yanlis dusunceler icindesin arazi sartlari icin bi kac kelime soyliyim.lastiginiz olmadan oyle ince camurda veya 40-50 cm suda gezmeniz imkansiz.suya girmek icin sanzuman havalandirmasi,snorkel en azindan at lastik sart.araziye 1.3 motorla cikip harikalar yaratan suzikici arkadaslar var illa v6 olsun daha hizli gider diye bi kaide yok arazide donanim esastir gerisi hikaye.sizin araciniz ne kadar arazide iyi giderse emin olun asfaltta bi o kadar kotu gidecektir.agirlik koy yollari uzun yol ise cok buyuk motor olmasada olur diye dusunuyorum gerisi donanim meselesi.

oğuzhan bey cvp çin çok teşekkürler
şnorkeli biliyorum ama şanzıman havalandırması nedir onu bilmiyorum kısaca açıklıyabilirmisiniz

birde suda gitme olayı devamlı bi gitme değil 20-30 cm 50 cm fazla olur yani aşağı yukarı maksimum lastiklerin yarısı belki yarısından biraz fazla dere yi karşıya geçme amaçlı diyelim dere 3 metre bilemedin 5 genişliğinde en fazla örnek vermek gerekirse
düzce de melen çayı gibi
bir de önceden 97 model 4.6 range rover vardı standart haliyle bunları yapabiliyordum ama onda havalı süspansiyon vardı
otomatik olarak çamura v.s suya girince 10 cm kadar yükseliyordu yükselmesi bi etken midir bilmiyorum ama standart lastikle ince çamur ve derin çamurlarda giderdi

daha önce kullanmış biri olarak almayın derim birazcık masraflı geldi bana.sadece bobin arızası yaptı bende o bile benim için sıkıntı oldu hem tamirci hemde parça bulma konusunda.onun yerine başka araçlar bakabilirsiniz

Sanzumanda difaransiyelde havalandirma olur her aracta kesinlikle suya kum a giricek her aracta olmalidir.kucuk bi deliktir oraya boru yapip snorkel hizzasina kadar cikarttim ben yeri geliyo kapi hizzasindan biraz yuksege kadar suya giriyodum eskiden hayat kurtariyordu

özay bey ve oğuzhan bey cvp için teşekkürler

özay bey bobin arızası dediğiniz bujilerin ateşleme bobinleri mi yaklaşık ne kadara mal oldu bu arıza size
birde sizin balıkesir benim istanbulda oluşum parça konusunda fark edermi benim istanbulda olmam parça bulma konusunda
bana bi avantaj sağlarmı saygılar

birde baktığım araçlardan biri bu nasıl bi araç bi değerlendirme yapabilirmisiniz

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-suzuki-suzuki-grand-vitara-v6-2.0-otomatik-vites-4x4-lpg-171265436/detay

benim gözlemlediğim direksiyon orjinal değil buna biraz canım sıkılıyor (acaba önden kaza yapıp airbag imi patlattılar) direksiyon maliyeti de yüksek gelince (airbag li direksiyon yaklaşık 800 ile 1000 tl imiş ) uyduruk bişemi taktılar yada tamamen sahibinin zevkiyle alakalı bişemi spor olsun diyemi takmış acaba birde jantları orjinal değil galiba lasitik ebatı mı değişik neden başka jant oda soru işareti kafamda

ikinci araç ise şu link teki

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-suzuki-sahibinden-orjinal-4x4-suzuki-vitara-172056048/detay

birde neden 2.0 v6 diyecek olursanız 1.6 nın yeni modelleri benim bütçemi aşıyor v6 lar daha uygun

Youtube da " suzuki mi " diye espirimi bir video var. Siz o video ya bakmayın. Japon düzgün bakımı yapılırsa yolda bırakmaz. Ama genelde düşük modelli araçlarda kaç parlaklık araba ki bakıma bu kadar para harcayacağım mantığında olduğumuz için yeterli bakım yapılmaz.
Muhtemelen Özay arkadaşımın rastladığı araç da zamanında bakımları düzgün yapılmamış bir araçtı.
Eğer bu aracı düşünüyorsanız iyi bir suzuki ustasına yada Servisi'ne gidin. Aracın yaşına göre değişmesi gereken parçalar hangilerimizi tespit edin ve değiştirin yolda bırakmaz sizi.
Günlük hayatımda vw kullanıyorum. Garantide motoru orası burası değişen çok vw, Ford, Renault duydum ama Japon pek duymadım. Japonun bakımı doğru yapıldıktan sonra yolda bırakmaz.

öncelikle burak beyin sözlerine katılıyorum ve japon japondur herzaman.bir bobinin tanesi 190 ile 280 arası değişiyordu ve altı tane var.ayrıca bahsettiğiniz gibi ben yanlış aracı aldım sanırım istediğim şekilde bulamayınca ve eşim de ısrar edince almak durumunda kaldım.inşallah size güzel bir araç denk gelir ama şansınızı başka araçlarla da değenlendirebilirsiniz.hem ucuz hem de size zevk verecek araçlar vardır mutlaka

burak bey ve özay bey cvp ve ilginiz için teşekkürler

özay bey inanın aylardır bakmadığım araçokumadığım yorum kalmadı nerdeyse
enson başkan jeep murat bey e bi cj5 baktırdım araç düzgün çıksaydı alacaktım pazarlıkta yaptım ama
araç bi geldi ben şok oldum aracın internetteki resimlerle uzaktan yakından alakası yok nerdeyse resimler fotoşop diycem o derece sağolsun murat usta beni olası 4-5 bin masraftan kurtardı

onun haricin de cj xj zj 4.0 5.2 grand cheroke defender (halada baktığım bi araç 17-18 temiz bişe bulabilirsem) lada niva toyota bj60 vx 80 honda hrv crv rav4 p38 range rover (tekrar) navigator chevrolet tahoe blazer suburban hemen hemen hepsine baktım sayfalar dolusu forum okudum en son baktığım cj5 hüsranından sonra bi abimizin telkinleri doğrultusun da vitaraya yönelmiş bulunmaktayım (görüntü ve heybet olarak küçük olduğunu düşündüğüm halde ) durum bu

bütün bu araştırmalrım doğrultusunda sanırım bana en uygun araç vitara diğerlerinin hem alım fiyatları hem işletim maliyetleri hemde malum en azının 800 ile 1000 tl olan vergilerinden dolayı elimde vitara seçeneği kalıyor vitara da da 1.6 ların yüksek modelleri ve temizi malum sitede nerdeyse 20-25 bin civarı yazanlar var
2.0 v6 lar nispeten daha uygun

burak bey in söylemiş olduğu ustaya gösterin konusun da mutlaka göstereceğim bostancıda grand otoya götürmeyi düşünüyorum zamanında sütten ağzım yandı (p38 97 range de ) yoğurdu üfleyerek yiyorum şimdi

vitara da olmazsa son çare niva ya kalıcam heralde (onun da tipini hanım beğenmiyo) yoksa ben alıcam bi niva son çare
daha önceden kaner bey ve dursun ustanın yazdıkları doğrulsunda 2004-2005 ve üstü bi niva

değerli yorumlarınızı lütfen esirgemeyin bende saygılarımla

yazıyı okuyan 342 kişiye teşekkürler ama kimsenin yazacak bişeyi yokmu konu hakkında
sadece 3 kişi cvp yazmış oğuzhan bey burak bey özay bey

birde suda gitme olayı devamlı bi gitme değil 20-30 cm 50 cm fazla olur yani aşağı yukarı maksimum lastiklerin yarısı belki

O kadar suyu nerede buluyorsunuz arkadaşlar burda ankarada bütün nehirler kurudu... (pardon nehir demeyelim bizim buradakiler deredir olsa olsa.)

O bir yana, 30 cm zaten tehlike çanlarının çaldıği nokta. Motor yerden yükseklik olarak ön tampon ortası civarında biryerleden hava alıyormuş, isterseniz hava filtresine giden boruları takip edip tam yerine bir bakın.

Sayın gs 81 130 kilo olduğunuzu yazmışşınız.
1.6 vitara kullanıyorum,85 kiloyum, kışın kalın mont giysem şöför koltuğunda hareket kabiliyetim azalıyor.
V6 nın iç genişliği hakkında bilgim yok. bu yönüyle inceledinizmi?

sakyuz nıcklı arkadaşım kusura bakmayın adınızı göremediğim için nickinizle hitap etmek zorunda kaldım
30 cm belki sembolik bişe ama kısaca düzce deki derelerden bahsediyorum netice de dere geçmek istiyorum
30 olmaz 20 olur 15 olur belki 40 olur ama benim yakalamaya çalıştığım dere geçişlerini aracın standart haliyle nekadar
yapabilirim

bide başka arkadaşlar da fikirlerini beyan ederlerse çok memnun olurum

bu yazdıklarım doğrultusunda 2.0 v6 için oğuz (hekimoğlu)abi nin de fikirlerini de bekliyorum

osman bey cvp için teşekkürler

ben kilo kısmını 1.6 ile v6 arasındaki bahsedilen 150 kg lık fark için sormuştum
hani bazı arkadaşlar 1.6 ya 5 kapılı kasanın ağır geldiğin den bahsediyorlar bende zaten mevcut haliyle kasa ağır
geliyosa üstüne benim ağırlığım da eklenince yaklaşık v6 nın ağırlığına ulaşacak 1.6 araç için bu durum
benim için araç ta daha da kasa ağırlığına dönüşüp dejavantaj olurmu diye sormak istedim

bide 1.6 lar zaten bütçe olarak beni biraz aşıyo
ağırlık konusunu birde şu kumda gitme meselesi için sordum
özellik le cenk beyin yazmış olduğu bi kumda batma durumu vardı
herkes v6 nın 150 kilo ağır olduğu için kumsalda battığını yazıyor bende benim ağırlığımla birlikte 1.6 nın yaklaşık v.6 ağırlığına ulşacağı için kumda 1.6 da batarmıyım gibi bi soru sormaya çalıştım aslında

ama sizin bahsettiğin iç mekan genişliği ile ilgili hiç bir fikrim yok aracı görme şansımda yok ancak almaya niyetlendiğim araca sanayide baktırırken ozaman binip genişliğine bakma şansım olur

genişlik konusunda uzun boylu ve kilolu arkadaş varsa aracı kullananlardan değerli fikirlerini bekliyorum

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,815
Kayıtlı Üye Sayımız
166,614
Kaydolan Son Üyemiz
gamini22

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR