V8 130 Defender Yeniden Doğuyor

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan langona Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 155
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 74,301
Ynt: V8 130 Defender Yeniden Doğuyor

devamı...

IMG_2883.JPG

IMG_2893.JPG

IMG_2899.JPG

IMG_2898.JPG

IMG_2874.JPG

Etiketler

ÖNCELIKLE HAYIRLI UGURLU OLSUN ALLAH KAZADAN BELADAN KEM GOZDEN KORUSUN. BENDE DEFENDEN ALIP YAVAS YAVAS TADILATINI YAPIP BINMEK ISTIZORUM AMA MALIYET KONUSUNDA PEK BI FIKRIM YOK. ISE BASLAMADAN ONCE MALIYETINI BILMEK ISTERIM TABIKI PIYASAZA BAKTIGIMDA 10.000 TL YEDE ARABA VAR 25.000 NEDE ARABA VAR BENIM DUYUNCEM ARABAYA VEREBILECEGIM KADAR AZ PARA VERIP TADILATINA BUTCE AYIRMAK DOGRUMU DUSUNUYORUM BILMIYORUM SIZDEN YARDIM ETMENIYI RUCA EDIYORUM YAPTIGINIZ MASRAFLARDAN BIRAZ BAHSEDEBILIRMISINIZ EN AZINDAN NELERLE KARSILASICAGIMI BILMEK ISTERIM.

çok teşekkür ederim allahrazı olsun, defenderin hangi kasasını alıp toplamak istediğinizi bilmiyorum ama maliyet konusunda inanın bir rakam söylemek çok zor çünkü herkezin zevki ve titizlik konusunda tutumu değişebiliyor buda maliyetlerde çok farklılıklar yaratabiliyor,alıcağınız aracı alırken tabiki ucuza almanız şart fakat çok fazla hırpalanmış parçalanmış deforme olmuş araçlarında restorasyon maliyetleri çok yüksek oluyor, bu araçların birçok parçası çok ucuz fakat bazı parçaları vardırki çok pahalı mesala örnek vereyim aldığınız aracın motoru çok bitik grank rektefiye kurtarmıyorsa sıfırını almaya kalsanız 4 yada 5 bin liraya yakın bir fiyatı var, benim bu aracımın motoru v8 benzinli 3500 cc sadece motoru 7000 tl civarında rektefiye ettim, motor parçaları genelde ucuzdur ama bazı parçalar çıkıyor saçmasapan mantıksız fiyatlarda şaşırtıyor insanı, 110 defender alıcaksanız çok detaylı toplamak için vericeğiniz rakam 8 ile 12 arasıdır motor+ana şanzıman+arazi şanzımanı+difransiyeller ne çıkar bahtınıza sonuçda detaylı toplamak istiyorsanız bunların hepsi sökülüp açılıp bakılması gerekiyor hepsi kapalı kutu gerçi arıza durumları kullanımda tahminen anlaşılır motorda üflüyorsa komple reftefiye şart kaporta aliminyum komple elden geçmesi gerekiyor, iç döğeme ve göğüs malzemelerinin fiyatları biraz yüksekdir çok deforme olmuşsa maliyeti yükseltir, göğüs dahil, aracı orjinaline göremi toplamak istemeniz yada off-rood donanımı yaptırmak istemeniz maliyetleri arttırır araca büyük lastik takmak isterseniz aracın yükseltmesi lastiği jantı alt takımı, dodikleri,üst sepeti,basamakları,vinç tamponları, vinci ve diğer üst donanımı maliyetleri çok değiştiriyor ben size şukadarını yazayım benim bu aracımın resimlerine bilmiyorum baktınızmı araçda yapılan yenilikler resimlerde gözüküyor bu aracın bana maliyeti 50 bin tl, tabi bu araç 130 defender 110 defender maliyetleri birazdaha uygun olabilir ama dediğim gibi yapıcağınız koyucağınız herşey maliyetleri arttırıyor sonuçda bu işin sonu yok defendere ne yaparsan ne takarsan kaldırır ve yakışır saygılar.

Hemen cevaplamanız ve ilginiz icin cok teşekkur ederi. ben sizin arabanız gibi 130 luk düşünüyorum hatta su an sitede satılık birtane var trabzonda 130 defeder dizen 13000 tl istiyor ve pas oldugunu söyluyor ben boyle dizel bir araç alıp orjinali gibi yapmak istiyorum daha cok şehir icinde kullanım ve konfor icin hep bu araçlara heveslenmişimdir ve yenileri cok pahalı :( bende boyle birtane alıp tamamiyle sasi kaporta ve motor yenilemelerini yaptıktan sonra en son iciyle oynamak istiyorum yavaş yavas . size sormamdaki maksat da buydu tecrubelerinizden yararlanmak icin aracının tüm resimlerini beynime kazıdım tam benim yamak istediklerim yanlız ben agır arazi sartı icin degil daha sade sehir icinde kullanım icin düşünüyorum. TEKRARDAN COK TEŞEKKUR EDERİM.

rica ederim nedemek, yanlız trabzondaki araç 130 değil 110 kasa ilanır veren yanlış yere koymuş 130 kasalar benim araç gibi çift kabin olur ve v8 3500 cc olur dizelde var fakat dizellere sonradan atılma motorlardır, 93 model 130 kasalar fabrikasyon orjinal benzinli ve v8 dir, daha üst modellerinde orjinal dizeller vardır fakat fiyatlar çok yüksek saygılar.

Bir 130 Defender ancak bu kadar güzel toplanabilir maşallah sizi ve yapan ustaları tebrik ederim elinize emeğinize sağlık. Kazasız belasız kullanmanızı dilerim hayırlı olsun.

En son boyama aşamasında bakmıştım,bu ara bir daha bakayım dedim bir de ne göreyim.
Tek kelime ile ŞA-HA-NE ...
Elinize emeğinize sağlık.
Allah Kaza bela vermesin,güle güle keyifle binin...
Selamlar.

41 hatta 42 hatta ve hatta 43 kere maaşallah :smiley:

salih yardımcı' Alıntı:
En son boyama aşamasında bakmıştım,bu ara bir daha bakayım dedim bir de ne göreyim.
Tek kelime ile ŞA-HA-NE ...
Elinize emeğinize sağlık.
Allah Kaza bela vermesin,güle güle keyifle binin...
Selamlar.

çok teşekkür ederim allahrazı olsun eksikolmayın:smiley: bayabir emek verdik güzel olsun diye sonuç olarak yapabileceğimizin eniyisini yapmaya çalıştık yaptıkda diye düşünüyorum, inşallah 2 adet daha 130 defender projem var nasip olursa önümüzdeki ay başlıyacam birtanesine inşallah birazdaha farklı bir model yapmaya çalışacaz onlarında yapım aşamalarını paylaşıcam buradan saygılarımla.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,581
Kaydolan Son Üyemiz
dr.cenkay

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR