Ynt: V8 130 Defender Yeniden Doğuyor
çok teşekkür ederim allahrazı olsun, defenderin hangi kasasını alıp toplamak istediğinizi bilmiyorum ama maliyet konusunda inanın bir rakam söylemek çok zor çünkü herkezin zevki ve titizlik konusunda tutumu değişebiliyor buda maliyetlerde çok farklılıklar yaratabiliyor,alıcağınız aracı alırken tabiki ucuza almanız şart fakat çok fazla hırpalanmış parçalanmış deforme olmuş araçlarında restorasyon maliyetleri çok yüksek oluyor, bu araçların birçok parçası çok ucuz fakat bazı parçaları vardırki çok pahalı mesala örnek vereyim aldığınız aracın motoru çok bitik grank rektefiye kurtarmıyorsa sıfırını almaya kalsanız 4 yada 5 bin liraya yakın bir fiyatı var, benim bu aracımın motoru v8 benzinli 3500 cc sadece motoru 7000 tl civarında rektefiye ettim, motor parçaları genelde ucuzdur ama bazı parçalar çıkıyor saçmasapan mantıksız fiyatlarda şaşırtıyor insanı, 110 defender alıcaksanız çok detaylı toplamak için vericeğiniz rakam 8 ile 12 arasıdır motor+ana şanzıman+arazi şanzımanı+difransiyeller ne çıkar bahtınıza sonuçda detaylı toplamak istiyorsanız bunların hepsi sökülüp açılıp bakılması gerekiyor hepsi kapalı kutu gerçi arıza durumları kullanımda tahminen anlaşılır motorda üflüyorsa komple reftefiye şart kaporta aliminyum komple elden geçmesi gerekiyor, iç döğeme ve göğüs malzemelerinin fiyatları biraz yüksekdir çok deforme olmuşsa maliyeti yükseltir, göğüs dahil, aracı orjinaline göremi toplamak istemeniz yada off-rood donanımı yaptırmak istemeniz maliyetleri arttırır araca büyük lastik takmak isterseniz aracın yükseltmesi lastiği jantı alt takımı, dodikleri,üst sepeti,basamakları,vinç tamponları, vinci ve diğer üst donanımı maliyetleri çok değiştiriyor ben size şukadarını yazayım benim bu aracımın resimlerine bilmiyorum baktınızmı araçda yapılan yenilikler resimlerde gözüküyor bu aracın bana maliyeti 50 bin tl, tabi bu araç 130 defender 110 defender maliyetleri birazdaha uygun olabilir ama dediğim gibi yapıcağınız koyucağınız herşey maliyetleri arttırıyor sonuçda bu işin sonu yok defendere ne yaparsan ne takarsan kaldırır ve yakışır saygılar.