Unimog - Karavan

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan israfil_baku Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 499
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 266,371
Ynt: Unimog - Karavan

fsirin' Alıntı:
Kolay gelsin. :smiley:

Esneme konusunda biraz takıldım. Esnemeye izin vermek yerine esnemeyi azaltmak daha iyi olurmuydu acaba. Bunu Unimog şasesinin ne kadar esnediği konusunda bilgim olmadan soruyorum. Şasi esniyorsa doğal olarak kasaya yansıyacaktır ya da montaj yerleri ona göre ayarlanacaktır. Kasanın daha az esnemesi için X şeklinde bir kafes sistemi de kurulabilirmiydi? Yani diyagonal olarak (çaprazlama) şeklinde taşıyıcı eklemek.
Ferhat bey selamun aleykum.Özür dilerim esnemek yazmışım.,aslinda vibrasyon yazmak isitedimde..
Unimogun şassesi aslinda dünyada en çok esneme kabiliyyetine malik arabalardan bir tanesi.İsterseniz UNİMOG haqqında şu videoya bakın.
http://www.youtube.com/watch?v=w199fYDUYr8
esneme ve vibrasiyonun karavan kasasına etkisini maksimum azaltmak için kasa ve şassenin 2x3 noktalı birleşme modelini şu arabada kullanmışım.
ilginize göre teşekkür ederim.

Etiketler

Arkdaşlar dikkatenizi şu videoyu sunmak isterim.2X3 noktalı birleşmenin arazide nasıl çalıştığına bakın.Teşekkür ederim.
http://www.flickr.com/photos/iandraz/3517167547/in/set-72157594383936183/
http://www.flickr.com/photos/iandraz/3869632760/in/set-72157594383936183/

Şu videoda ğösterilen arabanın kasa bölümünün konstruksion bakımından bir yanlışlığı var .Videoya dikkatle baksanız .arabanın ön tekerleri tepeye kalkandan sonra arka teker kalkmamış kasanin kendisi egilmiş(yani deformasiy olmuş.....LÜTFEN DİKKAT). şu yanlış bir nokta.böyle off road karavnlarda MUTLAKA ARABANIN ŞASESİNE PARALEL İKİ TANE ESAS ORTA ÇELİK PROFİL KULLANILMALIDİR. Örenek olarag fotolara bakın.
http://www.flickr.com/photos/iandraz/3869632760/in/set-72157594383936183/

2907012134_d3f7eef181.jpg

2907012170_bb01fe18b3.jpg

2907012208_790f3ee065.jpg

2907012254_67f0b29820.jpg

2907012300_e7af609b95.jpg

güngör' Alıntı:
Harika bir araç,

İsrafil bey, siz kasa imalatından sonra teste soktunuzmu aracınızı? Kolay gelsin.
Ğünğör abi merhabalar.Yukarıdaki fotolardakı kimi test etdim..Araziye hala çıkmadım..inşALLAH kısmet olursa.

Teşekkür ederim Ferhat ABI.Şu 2x3 noktalı birleşmelerinin bir de 1x3 noktalı birleşmesi var.kısa şasseli arabalarda bu türlü birleşme oluyor.
Demek isterdim ki,böyle hareketli birleşmeler(hem 2x3,hemde 1x3) yalnız kutu şekilli ,çarpaz kutu diagonalı pozulmama talepi olan kasalara zorunludur.

_IGP4970.jpg

Birçok karavancının hayallerini süsleyen bu türden bir gezenevin yapım öyküsünü ilgiyle izliyor olacağız; kolay gelsin. :smiley:

Cavid Sezen

İsrafil bey benim gibi eminim birçok karavancının ulaşmak istediği bir Karavan modelinin imalatını bizlerle paylaşmanız çok güzel.
Umarım bir an önce yollarda(yoldışında) olursunuz.Kolay gelsin ilgiyle takip ediyorum.

İsrafil bey kolay gelsin heyecanla takip ediyorum.bende allah izin verirse BMC(4X4) kamyon karavan yapacağım.
Ön arka vinçlerinizi çok merak ediyorum.Antalyadan Cengiz...

Sayın arkadaşlar Sizleri selamlyorum.
Bir düşünseniz nasıl gediyor işler.İnanın ne kadar heyecan verici.
Bakın kardeşce söylüyorum.Şu büyuük müvaffekiyyetin arkasında bir sır daha var.İnanın her zaman yaptığım küçük bir hisse olsa bile onu mutlaka fotosunu evde HANIMLA detaylı konuşuyoruz.Kendisi mühendis deyildir.Amma halı ressamı olduğu için hemen yalnışlıkları sezer.
Bana şu zor işimde ürekden MANEVİ DESTEYİNE GÖRE KENDİSİNi SELAMLIYORUM .Ve kendisine buradan demek istiyorum ki,"Sensiz olmaz bu işler CANIM EŞİM".
Zaten karavan yapan arkadaşlar hep EVDE HANIMIN RAZILIĞINI almak zorunda.Bu işler maddi ve manevi bakımdan destek ister.Yoksa tadı kaçar ;) ;
Şu çiçiekler Sana ve EŞLERİNİN dahili ruhunu anlayan bütün Hanımlara hemçinin ANNELERE, bütün karavan seven ve yapan arkadaşların adından hediyye olsun .

cicek.jpg

İsrafil Bey bizim evdede aynı durum söz konusu. bende eşime bu vesileyle sevilerimi gönderiyorum. Onun desteği olmadan bu hayallerimi gerçekleştiremezdim. :smiley:

Devam edelim.2X3 noktalı birleşmenin hareketli ön ve arka dayaklarının her birisi 2 hisseden ibaretdir.1 ci hisse kasanın alt kısmına bağlanmalıdır.2 ci hisse ise şassenin üzerinden olmak şartı ile civata ile şasseye bağlanmalıdır.Burada dikkatinizi bir konuya yöneltmek isterim.
2 Cİ HESSENİN şaseye bağlandığı noktada civata üzerinde nibeten yumşak metalden bir silindr kullanmak lazimdır.Bu hem esas civatanın katlandığı zaman kırılmasını elastikliyi ile önler.hamde yoldan gelen darbeni civatanın tepe kısmına sert tesirinin karşısını alar.Mercedes katalogunda da bu öneri vardır.

IMAG0440.jpg

IMAG0473.jpg

IMAG0465.jpg

1.JPG

3.JPG

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,785
Kayıtlı Üye Sayımız
166,600
Kaydolan Son Üyemiz
emirkucukgenc

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR