Ynt: Unimog - Karavan
Arkadaşlar herkese merhabalar.Eger insanların hangi ise işine yardımçı ola bildim ise bu benim için büyük bir şerefdir.İlave etmek isterdim ki fotolar daha fazladır amma burada imkan kısıtlı olduğundan dolayı ilave ede bilmiyorum.İnşaALLAH proje biterken bir türlü mevzunu redakte edeceyim ve temam görselleri yerleştireceyim.
Sayın ALİ abi.Özgür ve Murat İlginizden dolayi teşekkür ederim.
Devam edelim.KASANIN alt kısmı temamen bitende sonra yan duvarlarının ve tavanın yapım aşamasına keçdim.Amma burda sen deme bir çok problemler var imiş.
Mesela üzlük kat ne olacak?,üzlük katın astarı ne olacak?
şu katların ağırlığı NE KADAR OLACAK.
En önemlisi dayanıklık ve esneye bilmek kabiliyyeti.
Bir çok mobilyacı ve teknolog arkadaşla meslehetleşmeler apardım.
Projeye başlamadan önce şu konularda çok uzun zaman düşünmüşdüm.Hetta kullanacağım materiallerin nümunelerini denemişdim.
Üzlük seçimi şu aşamada en önemli mevzu.İlk evvel ALKOPAN panel düşündüm.Alkopan panelin üz katı alüminium olduğu için ilgimi çekmişdi.Şu panelin ara katı preslenmiş.pişmemiş lastikdir.Binaların dış cephesinde kullanıldığı için karavanda da kullanmak olur düşündüm.Rusiyadan olan arkadaşlar şu paneli bu amacla kullanmanı doğru bilmediler.Sebep odur ki.panelleri sethe vidalasam,vidalarin yuzeye girmesi için yuvalar açmak zorunda kalacağim.Şu yuvalar açılsa panelin esas üst aluminium tabakasının vida altindakı hissesi yok olacakdır.Bu da kabul edilen bir iş deyil.
Ne ise bu panellerden vaz çekdim....
İkinci düşündügüm üzlük kat alüminium tabaka .İtalyada boyle bir karavan yapmışlar.Hava koşunlarında etkilene bilmek şartı ve sonda üst tabakanın boyana bilmesi çok pahalı olduğundan dolayi bundan da vaz keçdim.
Son fiber panel düşundüm.Ve doğrusuda şu imiş.Şupaneller de burada satılmiyormuş.Tesadüfen nakliye aracınin üzerinde bir tel.numarası gördüm .Aradım.Baküde fiberin rulo türünü satıyorlarmış.Çok sevindim.Bakdığımda tam ben aradığım malzeme olduğunu gördüm.
Rulonun eni 2.2 metr.kalınlık ose 3mm .Boyu ise isteye göre.IKINCI fotoda gördüyünüz kimi ,sethin test boyamasını yaptım.Sethin daima esnemeyini nezere alarak fiber üzlük yüzeyi zimparalayip tam arabanin boyanması kimi dolğu vurup boyamak GEREKİR.