arabanın motor bölümünden ve elektrikli winçden gelen kabloların kasanın içine girişinin hermetikliyini temin etmek için kabloları ilave lastik boruların içine saldım.
Sevgili İsrafil, biraz kaçırmışım yapım serüvenini. Biraz geriden başladım. Bu arada bir cümlenin içindeki "yeni araba" lafın dikkatimi çekti. Sonraki projeden mi söz ediyorsun ? Doğrusu eğer öyleyse, böyle bir araç yapımından sonra acaba sıradaki ne olur diye şimdiden merak eder oldum, ...
Çalışmaların harika devam ediyor, ilgiyle izliyorum. Kolay gelsin...
Herkesi selamlıyorum.Arkadaşlar devam edelim.
Nihayet ki,kasanın içindeki işlemlere başladım.Zaten en can atdığım bölüm işin şu kısmı.İlk işim klimanın duvar içi kanallarına girişi monte etmekden ibaret oldu.Bu işlemi bitirdim ve elektrik tesisastının kablolarını çekmeye başladım.Evvelde dediyim kimi tüm elektrikli avadanlıklara eksi ve artı kutuplara göre ayrica kablo çekdim.Kabloların hepsini ayrıca yanmayan borularlın içine saldım.
Kabloları ümumen duvar içi pofillerin içinden çekirtdım.Led lambalar için 2x1.5,220 voltluk tesisatlar için 2x2.5,buz dolabi kimi avadanlıklar için ise 2x6 mm lik kablolar kullandım.
Kolay gelsin israfil bey 220 volt ile çalıştıracağınız cihazlar haricindeki tesisatı tek hat çekebilse idiniz bu kadar çok kablo çekmek zorunda kalmazdınız ama bir bildiğiniz vardır muhakkak hayırlı olsun
Kolay gelsin israfil bey 220 volt ile çalıştıracağınız cihazlar haricindeki tesisatı tek hat çekebilse idiniz bu kadar çok kablo çekmek zorunda kalmazdınız ama bir bildiğiniz vardır muhakkak hayırlı olsun
Ömer bey kasanın şassesinin arabanın şassesi ile ayri kalma talebi var deye ayrı kablo çekdim.araba 24v ,kasa ise 12 voltluk sistemle techiz edilmişdir.Evvelceden yazmışım şu konuda.Dikkatinize göre teşekkür ederim.
Akadaşlar sizleri selamlıyorum.Devam edelim
Kasanın içinin elektrik techizatında bir haylı uğraşmak zorundaymışım.Ben kolay sanmışdım.Amma bir türlü yekunlaştırmak azmindeyik inşaALLAH.Elektrik siztemini bitirdiyim yerlerin hemen ses ve istilik izolyasionuna başlamışım bele.
İyi günler.Arkadaşlar devam edelim.
Su deposunun yatak altina yerleştirilmesini de bitirdim.Su çeninin yerleştiyi bölümü izole etmek için ahşap paneller kullandım ve üzerini boyadım.Panellerin çelik profillerle arasını silikonladım (sürtünme sesini önlemek için) ve vidaladım.
Arkadaşlar su çeninin altina ve çeni yukarıdan tutan kolların altına ilpli lastik tabaka koydum.gelecekde her türlü sürtünme sesini ve darbe gücünü hafifletmek için.Hava dolaşımı için boşluk kalsın deye çenin altindakı tabakanı dar zolaklar halinde yapdim.