Ferhat abi selamlıyorum sizi.Abi çok düşündüm şu parazit elektrikden dolayı .en kolayı alternatrün cevdesinin şasseden ayırarak ayrı kablo çekmekdir deye kararlaştırdım.
sizin çektiyiniz şemada kırmızı hatlı birleşme kimi .Doğrumu yapdım acaba,,?
Devam edelim.İlgilenen tüm arkadaşları selamlıyorum.
Evvelden arabanın önüne motordan asılı hidrolik winç(COME UP 15000 LB) takmıştım.Hep motordan ayrı elektikli yardımçı bir winç hakkında düşünüyordum.
Arkada şassenin üzerinde T-MAX 12500 LB lik winç monte etdim
Ferhat abi selamlıyorum sizi.Abi çok düşündüm şu parazit elektrikden dolayı .en kolayı alternatrün cevdesinin şasseden ayırarak ayrı kablo çekmekdir deye kararlaştırdım.
sizin çektiyiniz şemada kırmızı hatlı birleşme kimi .Doğrumu yapdım acaba,,?
Yaptığınız işlem doğru. İzole edince sorunu kökten çözmüşsünüz.
Yapılan bütün şaseler aynı noktaya gelmiş olsaydı yine bir sorun oluşmayacaktı.
Aşağıdaki çizimde akü - kablosu kalın ve kısadır.
Normalde çıkan sorunun kaynağı da alternatör şaseye bağlıyken kullandığınız cihazın şasesinin akünün üzerinden değil de alternatör tarafından olmasından oluşabilir. Ayırmak yerine kalın bir şase kablosuyla bağlasanız da sorun çözülebilir ya da azalırdı.
Yaptığınız işlem doğru. İzole edince sorunu kökten çözmüşsünüz.
Yapılan bütün şaseler aynı noktaya gelmiş olsaydı yine bir sorun oluşmayacaktı.
Aşağıdaki çizimde akü - kablosu kalın ve kısadır.
Normalde çıkan sorunun kaynağı da alternatör şaseye bağlıyken kullandığınız cihazın şasesinin akünün üzerinden değil de alternatör tarafından olmasından oluşabilir. Ayırmak yerine kalın bir şase kablosuyla bağlasanız da sorun çözülebilir ya da azalırdı.
Bekir abi selamun aleykum.Akülerin şase ile hiç alakası yok.yeni arabada kullanacağım tüm elektrik avadanlıklarına ayrıca eksi ve artı kutuplar için kablo çekeceyim.İlginizden dolayı teşekkür ederim.
Selamlar İsrafil bey konuyu bugün farkettim ve baştan sona doğru okumak 2 saatimi aldı,
öncelikle çok güzel bir projeye imza atmışsınız,hem offroad hem karavan keyfi her ikisi bir arada,
zevkle takip etmekteyim kolay gelsin tamamen bitmiş halinin fotolarını sabırsızlıkla bekliyorum.
Led lambanın 35W olduğundan eminmisiniz çok fazla güçlü.
35W akkor ampul eşdeğeri olmasın?
Eğer gerçekten 35W ise; 12V'dan 2.9A, 24V'dan 1.5A çeker. Konvertör kayıpları da bunu %20 kadar yükseltir. 12V tarafında 6A diyot kullanılması gerekir. Diyot markası önemli değil. Aslında 1N5408'de 3A 1000V'luk diyot ama piyasada en yaygın olarak o bulunduğu için onu yazdım. 24V için herhangi bir 3A diyot kullanabilirsiniz.
Arkadaşlar her kesi selamliyorum.Umarım iyisiniz.
Devam edelim.
Kasaya dişarıdan bağlanacak bağlantıların montesine başlamışım.Şunları söylemek isterim ki,kasanın yan kısımına elektrik girişi,elektrik çıkışı,2.5 mt hortumlu su musluğu ve sifon nezerde tutmuşum.
Şu giriş ve çıkışlara uygun aksesuarları aldım.Amma düşündüğum model acsesuarlar olmadığından yene modifiçiye etmek zorunda kaldım.Mesela şekilde ğördüyünüz kimi HDMİ çıkış ve priz bir yerde olan aksesuar bula bilmedim .Şu problemi bir az düşünerek aradan kaldırdım.Elektrik girişinide yene taleplerime göre yeniden yapdım.İşte alınanlar..
Birde demek isterim ki, HDMİ çıkışı ona göre yapdım dişarıda televiziyona ve ya cinevizyon seyr etmek istersem kapıdan kablo taşımak zorunda kalmayım.Bu arada söylemek isterim ki ebaydan siparış etdiyim sinevizyon perdesi geldi.Perde hava ile dolmali olduğu için çok az yer tutar(Open Air Cinema CineBox CBH16 Outdoor Home Movie Theater Screen System 16ftx9ft).Dağda arkadaşlarla iyi bir film ve ya maçı 300 inç lik bir perdede seyr etmegin keyfi başka olur her halde.Mesela fotodaki kimi