Unimog 406

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan khasici Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 152
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 59,941

Etiketler
Ynt: Unimog 406

Sayın khasici arkadaşım bende bir Unımog sahibi olmak istiyorum ama bir türlü dizel bir araç bulamadım.Size öncelikle kolay gelsin umarım gönlünüze uygun güzel bir araç haline getirirsiniz.Bende izmirliyim bana yardımcı olabilirseniz sevinirim.Sormamda sizce bir sakıncası yoksa aracı kaça aldınız.Yardımlarınız için teşekkür ederim.

Sayın Terrano nick li arkadaşım.Öncelikle bu model araçlar çok nadir bulunuyor onu söyleyeyim.Ben de aracımı bu siteye yazdığım ufak bir mesajla buldum,size de bunu tavsiye ederim.Mutlaka yardımcı olacak tecrübeli bilgili arkadaşlar olacaktır.Ben de herşeyi yeni yeni öğreniyorum.Bildiğim kadarıyla orijinal diesel çok az kaldı.Fiyatına gelince aracı 13.500TL ya aldım.Yaptığım masrafları da tamamlanınca yazarım bilgi sahibi olursunuz sizler de.

İlginize teşekkür ederim khasici arkadasım.Umarım bende sizin gibi bir gün bu güzel arabalardan birisine sahip olabilirim.Yine arkadaşların aklında olsun unımog bulmam konusunda.Yardımcı olacak tüm arkadaşlara teşekkürler...

Ortalama 60 km seyir hızıyla ve yaklaşık yarım saatlik bir yolculuktan sonra 6. siteye vardık.Hararet göstergesinden emin olamadığımızdan 3-4 sefer durup motor sıcaklığını kontrol ettik.Gerçi kaput olmadığından pek bi havadardı içerisi:smiley:

[attachment=5]

Görüntü007.jpg

Görüntü009.jpg

Görüntü012.jpg

Görüntü021.jpg

DSC02394.jpg

Yarım saat muhabbet ve plan-program dan sonra Hakan'a arabayı teslim ettik ve işe start verdik.

İşe öncelikle kasayı,koltukları ve tüm diğer şeyleri sökerek başladık.İşin mekanik kısmını sona bırakmaya karar verdik.

IMG00069-20100227-0956.jpg

DSC02398.jpg

DSC02399.jpg

DSC02401.jpg

Ufak tefek kaporta doğrultma işlerini hallettikten sonra arabayı boyacıya teslim ettik.

[attachment=3]

DSC02400.jpg

DSC02426.jpg

DSC02425.jpg

Astardan sonra kalan delikler ve pürüzler için kontrol macunu çekildi.

[attachment=5]

09032010003.jpg

IMG00082-20100310-1514.jpg

09032010001.jpg

09032010.jpg

09032010002.jpg

Boyadan önce, yılardır şaseye yapışmış yağ ve çamur gibi tüm ağır kirlerden kurtulmak için 400 bar basınçlı su ile arabayı yıkattık.Sonuç gerçekten harikaydı.

[attachment=3]

DSC02438.jpg

DSC02439.jpg

DSC02440.jpg

Sanra arabayı tekrar boyacıya teslim ettik.Aracın boyasını seçerken istediğim rengin pek piyasada bulunan cinsten olmamasından dolayı çok zorlandık.Elimde sadece bu aşağıdaki iki fotoğraf vardı.Boya satanlar bilgisayar ekranından görünen rengi tutturmanın hiç te kolay olmadığını söylediklerinde cesaretim biraz daha kırıldı ama sonunda ufak bir sanayi sitesi konsorsiyumu oluşturup hepberaber renk kartelasından en yakın görünen rengi seçtik.

[attachment=2]

111.jpg

mog45-b.jpg

Aracın tamamı bitince daha güzel anlaşılacak ama sanırım çok yakın bir renk yakalamayı başardık.

DSC02469.jpg

DSC02470.jpg

DSC02471.jpg

DSC02472.jpg

DSC02473.jpg

Kimsenin beğenmemesine rağmen bence bu aracları bu mat ve sade renkler cafcaflı renklere göre daha iyi ifade ediyor.Gerisi zevkler ve renkler meselesi tabi.Bu sadece bir fikir.

[attachment=3]

IMG00093-20100320-1439.jpg

IMG00094-20100320-1440.jpg

IMG00095-20100320-1501.jpg

Biz boyanın çok güzel olduğunu, temiz işçilik yapıldığını konuşuyorduk ki Hakan telefon edip boyacıyı değiştirdiğini,şaseyi ve kasayı başka boyacıda boyatacağını söyledi.Neden demeye kalmadan boyacının şaseyi zımparalamadan boyamaya kalktığını anlattı.Biz de hak verdik bu titizliğine.Bu kadar uğraşılan bir aracın böyle umursamazca boyanması kimsenin hoşuna gitmezdi.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,524
Kaydolan Son Üyemiz
cixman

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR