Unimog 406 Doka Projesi Tamamlandı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan 07gokhanlc Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 356
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 69,068
Ynt: Unimog 406 Doka Projesi Tamamlandı

stepne çok acayip bişe olacak gibi gözüküyor, motorun kapasitesi ne, stepne indirilip üzerine çıkıp yukarı kaldırılırsa asansör gibi kasaya da çıkabilirsiniz :smiley: çok mu fantastik oldu :smiley:))))))

Etiketler

Bu vido yu yüklemek biraz zor oldu ama oldu... sizleride tebessüm ettirecektir eminim ;D

http://www.izlesene.com/video/unimog-stepne-tasiyicisi/5229495

moonwalker_arc' Alıntı:
stepne çok acayip bişe olacak gibi gözüküyor, motorun kapasitesi ne, stepne indirilip üzerine çıkıp yukarı kaldırılırsa asansör gibi kasaya da çıkabilirsiniz :smiley: çok mu fantastik oldu :smiley:))))))

Uğur kardeş ,,
yukarıdaki video yu izlersen fantastik olmadığını anlarsın,herşey hayalle başlıyor :smiley: :D

Bu işe başlarken sıkıntılı olacağını farkında idim öyle ki beni ençok korkutan mekanik bakım idi,motor kaporta filan değil,,,, ondada dah önce söz ettiğim gibi ALLAH bize yardım etti..

Yakınmak yerine hep yapmaya çalıştık,plmadı bir daha yapmaya çalıştık...Kızdık sinirlendik ama hep toparladık ,yaptırdığımız işlerde istediğimizi anlattık anladıklarını yapmalarını bekledik,olmayınca hatayı kendimizdede aradık kimseyi suçlamadık.... sonuç ortada...

RedlinE' Alıntı:
Sen bu isi biliyosun emegine saglik ama geldimmi arac benim dimi teneke kralla bir ufak hesabimiz vardi onu goruruz :smiley:

Mücahit araba senin itin olsun... ama sen geleceğin zamanı haber ver ben dreksiyonu Defender direksiiyonu ile değiştireyim ve fotolayalım...:D :D
Teneke kral ???

Stepne taşıyıcı nın gücü ile alakalı bu video da size bir fikir verecektir...

http://www.izlesene.com/video//5243061

Bu resimler arada kaynamış..

[attachment=1]
[attachment=2]

Araç döşemecide...

[attachment=3]
[attachment=4]

Ünimog da yapılacak izolasyon itiraf etmek lazım gelecek sesi azaltma şeklinde olabiliyor,bunu ötesi biraz hayal..

PIC_1923.JPG

PIC_1925.JPG

PIC_1933.JPG

PIC_1934.JPG

Tavan izolasyonu ve taban izolasyonu....

[attachment=1]
[attachment=2]
[attachment=3]
[attachment=4]

PIC_1935.JPG

PIC_1936.JPG

PIC_1937.JPG

PIC_1938.JPG

Ünimog da yapılacak izolasyonun gelen sesi azaltmaktan öte gitmeyeceğini göz ardı etmemek lazım .... Zira 5700 cc bir motor ve bir o kadar abartılacak büyüklükte şanzuman hemen 3 karış ötenizde çalışıyor..

Döşeme yapıldıktan sonra ,arabanın kapı fitilleri ile ilgili epey bir sıkıntı çekildi,yeni veya orjinalini türkiyede bulmak problem veya mümkün değil.. Neredeyse 3 takım fitilden sonra şu an eniyi oturanını bulduk...

[attachment=1]
[attachment=2]

IMG00131-20111208-1500.jpg

IMG00135-20111208-1506.jpg

İlk gören için bu araba en karışık hususlardan biri vites kısmındaki kalabalık.... :D Bu hususta sizi biraz bilgilendirmek istiyorum...
aşağıdaki resimde Orman dairesindeki aracın vites mahalli...

[attachment=5]

Benim araçta ise sistem yukarıdan farklı olarak kilitleme sistemi havalı ve vites mahalli ise alttaki resimdeki gibidir...

Benim araçta şanzuman ve diferansiyel kilitleme sistemi şu şekilde çalışmakta idi... Normalde 2 çeker çalışan araç butonu sağa bir defa çevirdiğinde şanzumanı kiltleyip 4x4 haline geçiyor,butonu bir defa daha çevirdiğinde ise havalı olarak ön ve arka diferansiyelleri birlikte kilitliyordu...
Biz bu sistemde değişiklik yaparak aracı daha rahatlatmak adına ön ve arka diferansiyel kilitlerinin ayrı ayrı çalışmasını sağlayacak şekilde hava giriş ve çıkışlarını ayırdık aşağıdakiresimde daha açık şekilde görünmekte..

[attachment=3]
[attachment=4]

IMG00133-20111208-1506.jpg

IMG00134-20111208-1506.jpg

PIC_1600.JPG

07gokhanlc' Alıntı:
Uğur kardeş ,,
yukarıdaki video yu izlersen fantastik olmadığını anlarsın,herşey hayalle başlıyor :smiley: :D

Bu işe başlarken sıkıntılı olacağını farkında idim öyle ki beni ençok korkutan mekanik bakım idi,motor kaporta filan değil,,,, ondada dah önce söz ettiğim gibi ALLAH bize yardım etti..

Yakınmak yerine hep yapmaya çalıştık,plmadı bir daha yapmaya çalıştık...Kızdık sinirlendik ama hep toparladık ,yaptırdığımız işlerde istediğimizi anlattık anladıklarını yapmalarını bekledik,olmayınca hatayı kendimizdede aradık kimseyi suçlamadık.... sonuç ortada...

Tam olarak bahsettiğim şey :smiley: Harika olmuş, stepnenin arkada oluşu aracın duruşunu da kamyon çizgisinden oldukça uzaklaştıracaktır.Kasa üzerine branda yaptırmayı düşünüyor musunuz ?

Gerçekten çok güzel... Elinize, emeğinize sağlık...

Başından sonuna kadar okudum tüm postları. Araç çok güzel olmuş, tebrikler.

Takip,

Sayfaları okurken aklıma 2 soru geldi, Mümkünse cevaplarsanız çok sevinirim.

1- Aracın bodysini şasiyle aynı boya getirmek mümkün mü? Amacım aracı bir nevi limuzin gibi uzatarak arka alanı hem çok geniş tutmak hemde kamplarda yatak gibi kullanabilmek,

2- Aracın sadece motorunu yada motor ve şanzumanı aynı anda değiştirmek mümkün mü ?

- Puma Motor (Ford Transit 130 PS (96 kW; 130 hp) Sıralı 4 silindir - Dizel

- BMW E36'larda kullanılan M50B20 150 PS (110 kW; 148 hp) Sıralı 6 Silindir - Benzin / LPG

motor ve şanzımanları kullanılabilirmi ?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,524
Kaydolan Son Üyemiz
cixman

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.