Uluslararası Ehliyet / Viyana Paktı Antlaşması

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan alperenuenal Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 74
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 61,530
Ynt: Uluslararası Ehliyet / Viyana Paktı Antlaşması

Müjde diyebilir miyiz?

http://goo.gl/55pgkD

http://atina.be.mfa.gov.tr/ShowAnnouncement.aspx?ID=218350

Etiketler

sevikilhan' Alıntı:
Cuma aksami pazarkule sinir kapisindan uluslararasi ehliyetim olmadan yunanistana giriş yaptim. Herhangi bi sorun yoktu fakat önümde yer alan arkadasin demesine gore ipsala da ve ormenioda hala uluslararasi ehliyet soruyorlarmis... Arkadaslarin bilgisine....
Yakın zamanda Yunanistan'a Pazarkule'den geçmek istiyorum. Sizde Pazarkule'den geçerken sıkıntı olmadığını söylemişsiniz, sorum şu olacak istisnasız herkese ehliyet sormuyorlar mı yoksa sadece sizin geçtiğiniz zamanda ki memurların takdiri mi? Ve bir de bu yazıyı yazdıktan sonra İpsala'dan geçişler hakkında yeni bilgiye sahipmisiniz? Teşekkürler

Akdeniz45' Alıntı:
Müjde diyebilir miyiz?

Bu linklerde Yunanistan´ın Türk ehliyetini kabul ettiği yazılı. Ikinci link Türkiye Atina Büyükelçiliğine ait.

Yunanistanin ankara buyukelciliginin sundugu notanin; ilgili paragrafinda sözleşmenin ek 6 maddesine gore verilen ehliyetlerin geçerli olduğu yazmakta. Bizim mavi ehliyetlerimiz maalesef bu sözleşmenin ek 6 maddesini (anex 6 diye geçiyor) karsilamiyor. Mavi ehliyetleri yunanistanin kabul etmesini, Uygulamada hata olarak gormekteyim...

Enver abinin topicinde şahsi Düşüncemi yazmistim.
Huseyin abinin Sunduğu yazi ile giriş yapmayi denemek lazim belki sorun olmaz ama bilemiyorum, bilindigi gibi bütün evraklarimiz tam olsa bile gümrük memurunun sizi ülkeye kabul etmeme yetkisi var...

Pazarkuleden cikis yaptigimda ehliyetimle bile ilgilenmemişlerdi. Tabi iç tamim ve yönetmelikler bizdeki gibi değişebilir. umarim sorun yaşamadan guzel bir gezi yaparsiniz...

2015 te yeni ehliyetlerin dagitilacagi söyleniyor baslanilsa ve uluslararasi ehliyet eziyetinden kurtulsak...

Saygilar

Yeni bilgiye sahip değilim maalesef nerde oturduğunuza gore değişir ama zaman ve para kaybiniz olmuyacaksa ipsalayi denemenizi öneririm. Belki foruma müjdeli haberlerden birini de siz verirsiniz...

sevikilhan' Alıntı:
Yeni bilgiye sahip değilim maalesef nerde oturduğunuza gore değişir ama zaman ve para kaybiniz olmuyacaksa ipsalayi denemenizi öneririm. Belki foruma müjdeli haberlerden birini de siz verirsiniz...

Pazar günü Pazarkule yi denemek istiyorum. Eğer sıkıntı yaşanmazsa en yakın zamanda da İpsala' yı denicem. Çorlu'dan geleceğim için iki yoldan birini seçmeliyim. Pazarkule olmazsa Kapıkule'den Bg çıkışı yapmak daha kolay olduğu için günümüzde boşa gitmez diye düşündüğüm için. Eğer İpsala 'dan Yunanistan çıkışı yapan olursa bu topic e yazarsa sevinirim.

http://www.und.org.tr/tr/15911/beynelminel-ehliyet-yunanistanda-tarih-oldu

Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) sitesinde Türk Ehliyetlerin Geçerliliği ile alakalı yunanca iç tamim (Genelge vs) ve türkçe çevirisiyle birlikte ekte... Yunanca yazının mevcut olması nedeniyle burdan paylaşıyorum umarım işe yarar...

Ekli dosyalar

• yunanistan_ulastirma_bakanligi_surucu_ehliyet_yazisi_tercume-20140908170717.doc
    46.5 KB · Görüntüleme: 157
  • yunanistan_ulastirma_bakanligi_surucu_ehliyet_yazisi_yunanca-20140908170627.doc
    45.5 KB · Görüntüleme: 118

Bilindiği üzere Bulgarista'a çıkışlarda uluslarası ehliyet sorulmuyordu ancak Yunanistan çıkışlarında uluslararası ehliyet ibrazı gerekliydi. Bu sorun bahse konu Yunanistan tarafından verilen nota ile ortadan kalktı. Daha önce belirttiğim gibi Pazarkule sınır kapısından Yunanistan'a çıkarken uluslararası ehliyet sorulmadı ve İpsala'da da aynı uygulamanın geçerli olduğunu bundan sonra Yunanistan yetkililerinin uluslararası ehliyet sormadığını yetkililerden öğrendik. Yani bu demek oluyor ki Yunanistan'a gidiş olan iki kapı (Pazarkule ve İpsala) sınır kapılarında uluslararası ehliyet sorunu ortadan kalktı. Herkes rahatça Türkiye ehliyetleri ile Yunanistan ' a geçiş yapabilir.

Not: Daha önce bilgilendirme için cevap verecektim ancak gezenbilir.com sitesinde sorun olduğundan bağlantı yapamadım ve bilgilendirmeyi yazamadım.

Turingin sayfasında duyuru.malesef yeni ehliyetleri bekleyeceğiz

image.jpg

Fakat diger basliklar altinda ve bu baslikda daha once mevcut ehliyetleri ile giris cikis yapan arkadaslar oldugu yazilmisti. Bu durumda olayi Yunan tarafida yanlis anladi.

Bi daha yaza ehliyetler çıkar nasilsa. Yeşil sigorta kalksın asil :smiley:

Yeni ehliyetler verilmeye başladığında hemen müracaat edeceğiz başka yolu yok.

HARÇ ile HARAÇ arasında fark olarak sadece A harfi olduğunu sananlar fena halde yanılıyorlar !
Hesap ettim tam 18 mislinden fazla fark var . Nasıl mı ?
Geçen hafta Almanyada 3 yıl için, 15 euro'ya aldığım uluslararası ehliyet, ayni zaman aralığında Türkiye'de tam 773,35 Lira (275 Euro) !
Altı üstü bir tercüme için herhangi bir merciye lütfedilmiş bir hak bu. :-\

Yeni kanun değişikliği için yazılanlara aklım yatmadığı için, yeni yıl uygulamalarını merakla bekliyorum... (Özellikle turistler için kaza sonrası ! )

Turist sever Yunanistan'ın sınırda sormaması, kaza sonrası da sormayacağı anlamına mı geliyor sizce ? ;)

AB ehliyetleri üye ülkelerin hepsinde karşılıklı olarak geçerli. Ama, yeni Türk ehliyetinin otomatikman turistler ve oturma izni olanlarda, müsadeli zaman aralığı dışında da geçerli olacağını söyleyen bir AB kanun değişikliğinden haberi olan var mı acep ? ;)

Aslen butun ulke ehliyetleri turist yada yerlesik olarak gittiginiz bir diger ulkede 1 sene gecerlidir. Ornegin ben ingiltere'ye gittigim ilk sene bildigimiz standart Turkiye ehliyetimi kullandim sonrasinda Ingiltere ehliyeti aldim. Uluslararasi ehliyetin olmazsa almam demek aslinda kanunsuz bir davranisti. Sonucta sinirdan arabayla gecmezseniz yani ucakta Atina'ya yada baska bir sehre gidip arac kiraladiginizda kimse size uluslar arasi ehliyet sormuyor. Baktiklari tek sey vizenizin baslangic tarihi ve kendi ulke ehliyetiniz.

Sent from my iPad using Tapatalk

Konu araç kiralarken hangi ehliyetin gerektiğine kayacak ama;
sorun sadece milli ehliyetin gecerliliği değil, onun internasyonal ehliyet olmadan da geçerli olup olmadığı. Tek başına international ehliyetin geçerli olduğu çok az ülke var. Bu, sonuçta dediğim gibi kabul eden ülkeler için, resmi bir tercüme. Aslına gerek duyulması akla uygun. AB de AVIS`e göre latin harfleri ile geçerli bir dile yapılmış tercüme bile kabul ediliyormuş ( http://www.avis.de/assets/pdf/DE_Important_Customer%20Information_No34.pdf ) Amerikada bazı eyaletlerde yine birçok ülkede olduğu gibi, ikiside olmadan araç kiralamanız imkansız.

İşin birde kiralayan şirket ve sigorta ile de ilişkisi var. Örn. sigorta açısından da olsa gerek, Tayland`da tanınmış internasyonal bir rent a car firmasından int. ehl. olmadan araç kiralanamazken, yerel şirketler için sorun yok. Kanuni açıdan ise kaza olmasına bile gerek yok, tanınmış bır numara olarak, polis durdurup int. ehl. sorunca bile 'bahşişi' hazırlamak gerekiyor. ;)

Yanlış sonuca varmamak için bu internasyonal şirketler ile yerel şirketlerin durumunu bilmek faydalı. Üstelik her ülkedeki koşulları tek tek öğrenmekdense, konuyu her açıdan kökünden çözmek için yapılacak iş aslında belli.

Milli ehliyetinizin dünyada her ülkede bir sene geçerli olması tecrübelerimle örtüşmüyor maalesef. Mesela; Çin, Vietnam ve Hindistanda araç kiralayarak kendinizin sürmesi bile imkansız. Almanyada oturma izni olanlar için, yabancı ehliyetlerin geçerlilik süresi, alınan ülkeye göre değişiyor ! Bizler için normalde 6 ay, sebep gösterilebilirse 6 ay daha uzayabiliyor. ABD ehliyeti ise Almanyada uzatmasız sadece 6 ay gecerli !

Yılbaşından sonra AB için olumlu haberler gelse bile, diğer ülkeler için malum kapıyı çalmaktan pek kurtuluş yok galiba. :-\

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,683
Kayıtlı Üye Sayımız
166,531
Kaydolan Son Üyemiz
musaitbiryer

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR