Uluslararası Ehliyet / Viyana Paktı Antlaşması

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan alperenuenal Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 74
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 61,533
Ynt: Uluslararası Ehliyet / Viyana Paktı Antlaşması

Mesut bey,
ayrıntılı cevabınıza teşekkür ederim.Anladığım kadarıyla yeni ehliyetlerimizi alıncaya kadar Turinge mahkumuz ve İDP ücretini ödememiz gerekiyor. :(

Etiketler

Arkadaşlar, bayramda yurtdışına çıktım. Kapıkuleden Bulgaristan'a geçtim. Ehliyet soran olmadı oradan Makedonya'ya geçtim oradada ehliyet soran olmadı. Makedonya'dan Yunanistan'a geçtim yine ehliyet soran olmadı. Yunanistan'dan Türkiyeye giriş yaptım. Ehliyet ile ilgili hiçbir sorun çıkmadı. Bütün kapılarda Yeşil Sigorta soruldu.

Kasım da bende Macaristan'a gideceğim(Çekme karavanla). Ehliyet konusu bir bilinmez durumda. Benim çekme karavanım 750Kg dan ağır. Ehliyetim B sınıfı. Bildiğim kadarıyla AB normlarına göre çeken ve çekilen aracın toplam ağırlığı 3.500kg ı geçmiyorsa AB de B sınıfı ehliyet için sorun yok. Bizim sınırdan çıkarken TIR ehliyetı sormazlarsa tabii. Konuyla ilgilenen arkadaşların da fikirlerini alsak ne iyi olur.

Ehliyet soran yok. Sadece yeşil sigorta her sınırda soruyorar. Giderken İPsala'dan çıkmayın Yunanistan soruyor sadece dönüşte yunanistan üzerinde gelsenizde ehliyet sormuyorlar.

Bulgaristan'dan yunanistan'a geçiş yaparsanız yunan polisi uluslararası ehliyet istiyor. Daha doğrusu bizden istedi.

Ben hemen bayram öncesi hem Bulgaristandan Yunanistana hemde Yunanistandan Bulgaristana farklı kapılardan ayrı ayrı iki kere giriş çıkış yaptım kimse ne benden nede diğer AB olmayan diğer sürücülerden Ehliyet filan sormadı,yani gümrük kapısında kimseden evrak diye sürücü belgesi istenmiyor.

Benim geçtiğm kapı sevilingrad-ormenio kapısıydı siz hangi kapıdan geçtiniz bilmiyorum . Eğer farklı kapıdan geçtiyseniz kapılarda bir standart yok demektir. Aynı kapıdan geçtiyseniz görevli yunan polisinin ruh haline baglı olarak değişik uygulama yapılıyor herhalde

Sizin geçtiğiniz kapıyı kullanmadım.
Bu forumda Yunanistana girerken sadece bir kapıda uluslar arası sürücü belgesi istendiği (İPSALA) bu masraftan kurtulmak için önce Bulgaristana girip hemen biraz sonra Yunanistana geçilmesi veya diğer kapının (PAZARKULE) kullanılması hakkında çok yazıldığı için;Özellikle Yunan kapılarında arabayı kenara çekip araçlara plaklarına göre ne gibi işlemler yapıyorlar diye gözlemler yaptım.Gelen araçların Plakası hangi devlete ait olursa olsun-bilhassa AB dışı devletler-hiç bir şekilde sürücü belgesi istenmiyor.Hatta yükünü beyan edecek evrakı olmadığı için Yunanistandan Bulgaristana geçişine mani olunan RUS plakalı kamyonetin sürücüsü uzun uzun diller döktüğünde ondan bir kaç kere farklı belge istediler gidip aracını karıştırıp bir şeyler getirdi ama her seferinde gümrükçüler okudukları belgeleri beğenmediler hep olmaz dediler.Ama hiç bir şekilde o sürücünün ehliyetini sormadılar.
En son Türkiye ye Kapıkuleden girerken memura ruhsatla beraber Ehliyetimi de verince bunu neden veriyorsun gerekmez dedi.
Saygılar

Arkdaşlar, ruhsatlı çekme karavan ile yurt dışına çıkanlar var mı? Bazı konularda görüşlerini almak isterim.

Eylül ayı ortasında Gürcistan üstünden Rusya devletine aracımla giriş yaptım.Rus giriş kapısından geçebilmek için sırada tam-ONBİR-saat bekledim,sıra bana geldiğinde o lanet olası evrakları dogru olarak doldurabilmem bir saatimi aldı,yok şu yanlış,yok bu eksik efendim, şase numarası değilde motor numarasını yazacaksın,oraya değilde buraya olacaktı türünden bahanelerle insanı canından bezdiriyorlar ama SÜRÜCÜ BELGESİ ile ilğili bir bahane bulmuyorlar daha doğrusu sormuyorlar bile.
Rusya içinde yaklaşık 1000 km araç kullandım,bütün trafik kurallarına eksiksiz ve sürekli uydum,inanılmaz sayıda sabit trafik kontrol noktasından diger durdurulan araçların arasında hiç durdurulmadan geçtim.
Sadece bir kere şehirler arası yolda efendice giderken arkamdan hızla gelip beni geçip gitmek için sollarken yabancı olduğumu fark edip kafa kafaya iken o berbat sirenini açıp beni sağa cektiren yol devriyesi trafik polisleri evraklarıma bakıp ellerine sadece ehliyetimi alıp rüşvet istediklerini açıkça beyan ettiler kabul etmedim,karakola götüreceklerini söylediler götüremezsiniz dedim ne dedilerse rusca niyetttt diyerek ret ettim,hiç bir şekilde bu sürücü belgesi Türkiyede geçerli burada geçmez,hani bunun rusca tercümesi veya nerede Uluslararası sürücü belgesi demediler.Baktılar benden zırnık çıkmayacak ellerindeki sürücü belgemi hoyratça bana attılar,çekip gittiler.Yani SÜRÜCÜ BELGEMİ bana karşı koz olarak kullanmadılar.Sürücü belgesi ile ilgilenmiyorlar,varmı var.
Not:Benden istedikleri para topu topu 100 ruble idi yani bizim para ile sadece -5- lira.
Bir not daha:Gürcü girişlerinde gerek Türkiye kapısı gerek rusya kapısı olsun ilaçla ilgili olarak ne arama yapıyorlar nede soru soruyorlar.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,684
Kayıtlı Üye Sayımız
166,532
Kaydolan Son Üyemiz
Tanersezen

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR