Eylül ayı ortasında Gürcistan üstünden Rusya devletine aracımla giriş yaptım.Rus giriş kapısından geçebilmek için sırada tam-ONBİR-saat bekledim,sıra bana geldiğinde o lanet olası evrakları dogru olarak doldurabilmem bir saatimi aldı,yok şu yanlış,yok bu eksik efendim, şase numarası değilde motor numarasını yazacaksın,oraya değilde buraya olacaktı türünden bahanelerle insanı canından bezdiriyorlar ama SÜRÜCÜ BELGESİ ile ilğili bir bahane bulmuyorlar daha doğrusu sormuyorlar bile.
Rusya içinde yaklaşık 1000 km araç kullandım,bütün trafik kurallarına eksiksiz ve sürekli uydum,inanılmaz sayıda sabit trafik kontrol noktasından diger durdurulan araçların arasında hiç durdurulmadan geçtim.
Sadece bir kere şehirler arası yolda efendice giderken arkamdan hızla gelip beni geçip gitmek için sollarken yabancı olduğumu fark edip kafa kafaya iken o berbat sirenini açıp beni sağa cektiren yol devriyesi trafik polisleri evraklarıma bakıp ellerine sadece ehliyetimi alıp rüşvet istediklerini açıkça beyan ettiler kabul etmedim,karakola götüreceklerini söylediler götüremezsiniz dedim ne dedilerse rusca niyetttt diyerek ret ettim,hiç bir şekilde bu sürücü belgesi Türkiyede geçerli burada geçmez,hani bunun rusca tercümesi veya nerede Uluslararası sürücü belgesi demediler.Baktılar benden zırnık çıkmayacak ellerindeki sürücü belgemi hoyratça bana attılar,çekip gittiler.Yani SÜRÜCÜ BELGEMİ bana karşı koz olarak kullanmadılar.Sürücü belgesi ile ilgilenmiyorlar,varmı var.
Not:Benden istedikleri para topu topu 100 ruble idi yani bizim para ile sadece -5- lira.
Bir not daha:Gürcü girişlerinde gerek Türkiye kapısı gerek rusya kapısı olsun ilaçla ilgili olarak ne arama yapıyorlar nede soru soruyorlar.