Uludağ'ın Soğuk Yüzü... Sıcacık Karavanımızdan :)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan orsaalabanda Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 64
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 13,168
Ynt: Uludağ'ın Soğuk Yüzü... Sıcacık Karavanımızdan :smiley:

İnsan moderatör olunca açtığı topici bile bayağı kişi izliyor ee kolaymı!
Züğürt gezenci sami arkadaşım planlarını sen bari bensiz yapma arkadaşını tecrübelerinden yararlandır.
Cem'de ziraatçı ama seyahatlarını ailece yapıyor.

Etiketler

Zaten yavaş yavaş şubat tatili triplerine giriyordum,
İşte şimdi iyice hasta oldum,
Muhteşem, Beyazzzzzzzz..........
Uludağ'a çıkıp ben de karlarda yatıp yuvarlanmak istiyorum en kısa sürede,
Allahım bu nasıl güzellik, Bu nasıl bir yer, Bu nasıl bir beyaz...
Özledik o güzelliği hem de çok...
Harikasınız, Tebrikler... Mutlu nice geziler...

Süreyya abi, haftasonları mümkün olduğunca yakınımızdaki yöremizdeki yerlere kaçmaya çalışıyoruz ama Uludağ işi inan hiç aklımızda yoktu. Hatta dün gece Gölyazı mı yoksa Mudanya mı yapalım diye konuşurken bile düşünmemiştik. Birden bire esti, çıkıverdik işte :smiley: Önceden planlanmış olsa söylemez miyim hiç? Birlikte nice güzel geziler yapacağız inşallah. Siz bir an önce araca alışmaya bakın.

Güzel dileklerini, beğenilerini ileten tüm dostlara teşekkürler...

Ooooo Cem Süperrrr.

2011in Raptor'dan sonra ikinci kar gezisi haberi senden. Günübirlik mi gittin? Konaklamadın mı?

Hakan, normalde o rakımda D2'nin çalışmayacağını düşünerek hazırlıksız gittik. Çalışacağı tuttu bu kez. Bilsek hazırlıksız gider miydik? Bundan sonrası konaklamalı olacak inşallah... ;) :smiley:

Cem aspiratör olmadan çay demlemek gibi olaylar içeri zarar vermiyormu.. kapılar kapalı ve senin mutfak soldayken.

Cem, Bu mevsimde nerede kamp yapılabilir sence? Çobankaya biraz ıssızdır. Konaklasan nereyi tercih ederdin?

karagozlers' Alıntı:
Cem aspiratör olmadan çay demlemek gibi olaylar içeri zarar vermiyormu.. kapılar kapalı ve senin mutfak soldayken.

Valla veriyorsa da umurumda bile değil. ;D Zarar veriyor diye keyfimden vazgeçecek değilim. İçerisi çok buhar ya da yemek kokusu olursa tepe havalandırmayı aralıyoruz arada sırada.

Hakan, İstanbul'a oldukça uzak diye fazla sesimi çıkarmıyorum ama aslında en büyük hayalim yazın zirve ve çevre yürüyüşlü 2-3 günlük ekspedisyon tarzı bir etkinlik düzenlemek bu bölgede.. Talep olursa değerlendiririz birlikte.

yugun' Alıntı:
Cem, Bu mevsimde nerede kamp yapılabilir sence? Çobankaya biraz ıssızdır. Konaklasan nereyi tercih ederdin?

Yücel, Çobankaya ıssızlık bir yana, ulaşım açısından da çok sıkıntılı. Bu gün gördüğünüz yol koşulları kış mevsiminde görüp görebileceğiniz en iyi koşullardır. Normalde kapalı oluyor o yol.

Karavanlı konaklama için oteller bölgesinden daha ideali yok. Zaten diğer bölgelerde izin verilmeyebilir ya da jandarma uyarabilir. Et-mangal restaurantların dumanına katlanabilrseniz Sarıalan da olabilir. Kirazlıyayla belki... Karabelen (gişelerin olduğu açık alan) de olabilir.

Çadır dersen Uludağ'da kış koşullarında ekstrem koşullara dayanıklı malzemeniz, yeterli eğitim ve tecrübeniz yoksa önermiyorum. Uludağ her an her sürprizi yapabilecek ve şakaya gelmeyen bir dağdır. Kuzeye açık tek parçadan oluşan bir kütledir. Koşulları düşündüğünüzden çok daha çetin olabilir.

İşte kar diye buna derim.uludağa kış ayında daha önce de gitmiştim.gerçekten harika bir gezi. yeni yıl gerçekten de karavancılar güzel gelecek gibi gözüküyor.bir katkıda ben den derken bu kadar çabuk beklemiyordum.bayağa hızlıymışsın ;) çok iyi çok süper diyorum .Bursa ili çok avantajlı bir konumda. gezilecek bir çok güzel yerlere yakın. şanslısın ;)

Hayır bu sene yapamam ama karavanla dolaşıp mutlaka gözlem yaptığın için yeri gelmişken fikirlerini sorayım dedim.
Seneye Şubat'ta artık. Bu seneyi de kaçırdım malesef.
Burada her mevsimde çadırla kamp yapabilirim ama Uludağ için mevcut donanımım yetmez.
Artık almaya da değmez...

Cem,kar sana gelmiyorsa sen ona git.Bunu uygulamak için en avantajlı konumdasın.Çok güzel de değerlendirmişsiniz.Motokaravan avantajı, zaman sorunu olmazsa 4 mevsim yararlanmayı mümkün kılıyor.Yeni gezilerini izlemek dileğiyle.

Bundan iyisi Şam'da kayısı. Hem yazın çıktığın bölgeye kadar git, hem kahveleri höpürdetin hem de sıcacık oturun, daha ne olsun. Gece kalmak riskli olabilirdi. D2 ne kadar ısıtsa da gece camlardan ve kapı aralarından gelecek soğuk, ( hele de ayaz varsa) sıkıntı olurdu.
Paylaşımın için teşekkürler.

Teşekkürler Oğuz abi...

O bölgede kalmak herşeyden önce hava ve geri dönüşte yol koşullarının değişme ihtimaline karşı riskli. Aslında bu rakımlara kişisel ulaşım araçlarıyla çıkmak da risk. Tipinin ardından otelin 2. kat penceresinden dışarı çıkıp otomobillerini sırıklarla arayanları biliyorum.

Kışın karavan konaklaması için oteller bölgesi en ideali bence. Gece ayazdan soğuktan uyuyamazsak 1 saatlik yolculukla evimize dönme şansımız var bizim ;) Beklenmedik bir yağış ya da fırtına durumunda yol kapanırsa en kötü ihtimalle bir otele ya da en azından lobisine sığınılır diye düşünüyorum.

Ama bir gerçek var ki kışın dağlar şakaya gelmez.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,786
Kayıtlı Üye Sayımız
166,601
Kaydolan Son Üyemiz
muradmammad

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR