Merhaba,
bu konuyu yakından takip ediyorum, bazen kaçırdıklarım olabiliyor
Kendi çantamdan bahsedip bir kaç soru sormak istiyorum. İlk başladığımda 20-25 kg. çanta ile haftasonu kampa çıkardım. 10-15 kg. yük ile günü birlik doğa yürüyüşlerine çıkardım.
Şimdi ,
Çadır - 2 Kg. (
Karrimor X Lite X1)
Tulum - 1,25 Kg. (
Dagh Dash Hopa Ultra Light -21.2 Uyku Tulumu 466 - n11.com)
(Fakat , yaz aylarında ve alçak irtifada 250 gr.)
Ultralight Outdoor Sleeping Bag Polyester Pongee Portable Single Sleeping Bags Camping Travel Sleep Bag 3 Colors-in Sleeping Bags from Sports & Entertainment on Aliexpress.com | Alibaba Group
Mat - 1 kg. (şişme mat , imaj hiçbir şey rahatlık her şey
)
Çanta - 2 kg. (Loap 60+10 lt)
Yedek elbiseler ve ıvır zıvırlar - 3 kg. (ilkyardım çantası , fener , yakıt tabletleri (beyaz çıra) , tişört , pantalon , termal içlik v.s.)
Toplamda düz hesap - 9,5 kg. - Sizin bahsettiğiniz ağırlıklar karşısında halen çok ağır. Fakat , 25 kg. dan buralara inmek benim açımdam çok olumlu
Bunda yemek işi yok. Genel olarak konserve , hazır çorba tarzında yer kaplamayan kolay yiyeceklerle çıkıyorum fakat içim rahat değil. Neden , ev yapımı tarhana çorbası yapmıyorum ? Neden ev yapımı erişte yapmıyorum ? Pilav mesela
25 lira vererek alimünyum set almıştım fakat , hiç memnun değilim. Çok hafif fakat kapladığı hacim bakımından içerisine kayda değer iş yapabilecek bir şey koyamıyorum ve içine koyduğum ne varsa tadı bozuluyor. Geçenlerde , konserveyi beyaz çıra (şu mangal tutuşturmak için satılanlardan) ile ısıtmak zorunda kaldım. 2 adet tablet , konserveyi kendi kutusunda 6-7 dk. gibi sürede kaynar vaziyete getirdi.
Şimdi asıl sorun şu, titanyum malzemeler 200 TL. gibi rakamlara satılıyor. Konserve kutusundan kendimize ultralight tencere yapsak ? Kutunun içine de bir çok şey sığar. Sağlık açısından zararı olur mu ? Yok kalay gerekir , zehirler mevzuları olur mu? (yapısını bilmediğim için soruyorum mevcut konserveleri kendi kutusunda ısıtıyoruz fakat uzun süre kaynatma işlemi olmuyor)
Sizler , kamp için mutfak olayını nasıl hallediyorsunuz ?