Türkiye'de Güvenilir İnsanları Nasıl Bulabilirim?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan turbolinea Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 130
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 24,565
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Türkiye'de Güvenilir İnsanları Nasıl Bulabilirim?

omnitemporal' Alıntı:
bakın ben size ağır derecede delisiniz demiyorum,karşınıza bazı kötü insanlar çıkmış ve sizi dolandırmış olabilir,bunlar paranoid şizofren hastalığının sizde var olduğunu değiştirmez,paranoid şizofreni hastalığı olanlar schengen vizesi alabilir,arabayla yurtdışına çıkabilir,ceza yemeyebilir,psikolojinizin bozulduğunu sizde biliyorsunuz,forumlarda elli yıl yazışsanızda bu bir yere varmaz,destek alıp iyileşince hayatınızda herşey yoluna girecek,bana güvenin,iyi bir insanım,hiç kötülük yapmadım,cüzdan bulursam sahibini arar bulur veririm
trabzon a sürekli gelip gidiyorum...ziyaretinize gelebilir miyim?

Etiketler

Bir ülke varmış, insanları da hep iyi niyetliymiş. O ülkede bir anket yapmışlar, "Yüklü miktarda para bulursak, hemen sahibini arar buluruz" çıkmış sonuç. Sadece bir kişi; "Sahibine götürmem" demiş. O'na da sormuşlar "Neden?" diye. "Çünkü karakola götürürdüm." demiş. Hem bu ülkeye Türkiye'den araba ile de gidilebiliyormuş. Adını şimdi tam olarak hatırlayamıyorum ama kahvehanede okey oynarken arkadaşlar söylemişti. Orada iş kuranlara devlet hem maddi destek veriyormuş, hem de tek çocuklu ailelerden seçtikleri iyi niyetli olan (zaten ülkenin % 99'u iyi niyetli) üniversite mezunu kişileri istihdam etmede kolaylıklar sağlıyormuş (Maaşlarına destek, sigorta primlerini belli bir süre ödeme gibi). Hatta siz orada iş kurarsanız ve sonra iş için yada tatil amacıyla şirketten bir süreliğine uzaklaşırsanız (Araba ile yurt dışı seyahati falan gibi), bu süre için tam donanımlı profesyonel bir yönetici siz dönene adar şirketi idare ediyormuş. Devlet, döndüğünüzde de, giderken kasada ne bıraktıysanız, aynısını bulacağınızı da garanti ediyormuş ve bunun için de bedelsiz sigorta yapıyormuş. Şimdi hatırladım, o ülkede vergi sistemi de bizim ülkemizden farklıymış. Kdv yokmuş mesela. Vergi de senede bir defa, o da çok cüzi bir şeymiş. Devlet zaten parayı kendi zenginliğinden kazandığı için vatandaşından sembolik bir şey alıyormuş. Elektrik bedava, su bedava, yakıt da 1 dolar civarındaymış. Nüfusunun %65'ini kadınlar oluşturuyormuş. Bu yüzden de çok eşlilik o ülkede serbestmiş ama en fazla 3 tane. Evlenenlere devlet ev ve araba da veriyormuş. O ülkenin vatandaşı olmak için de orada bir sene yaşamınız kafiymiş. Yalnız dışarıdan vatandaşlığına başvurabilmeniz için tek şart: kalabalık bir aileye mensup olmamakmış (Malum, tüm kötülüklerin başı). Bence bunu bir araştırın. Sevmediğiniz, beğenmediğiniz ve düzeltemediğiniz böyle bir ülkede yaşamaktansa, orada olmayı tercih edebileceğinizi düşünüyorum. Bahseden arkadaşın telefonu yok bende. O şimdi memleketinde. Anne, babası köyde yaşıyor. Karadeniz'de bir yerde. Onların yanına gitti. Kız kardeşleri ile alakalı bir sıkıntı mı varmış, neymiş, tam bilemiyorum. Gelince mutlaka bizim Esenler Karabayır'da ki Nedim abinin kahvehanesine uğrar. Ben o zaman sorarım o ülkenin adını. Sizde münasip bir şekilde hem bu forumdan, hemde insanları kötü bu ülkeden çekip gidersiniz.

lynx255' Alıntı:
Bir ülke varmış, insanları da hep iyi niyetliymiş. O ülkede bir anket yapmışlar, "Yüklü miktarda para bulursak, hemen sahibini arar buluruz" çıkmış sonuç. Sadece bir kişi; "Sahibine götürmem" demiş. O'na da sormuşlar "Neden?" diye. "Çünkü karakola götürürdüm." demiş. Hem bu ülkeye Türkiye'den araba ile de gidilebiliyormuş. Adını şimdi tam olarak hatırlayamıyorum ama kahvehanede okey oynarken arkadaşlar söylemişti. Orada iş kuranlara devlet hem maddi destek veriyormuş, hem de tek çocuklu ailelerden seçtikleri iyi niyetli olan (zaten ülkenin % 99'u iyi niyetli) üniversite mezunu kişileri istihdam etmede kolaylıklar sağlıyormuş (Maaşlarına destek, sigorta primlerini belli bir süre ödeme gibi). Hatta siz orada iş kurarsanız ve sonra iş için yada tatil amacıyla şirketten bir süreliğine uzaklaşırsanız (Araba ile yurt dışı seyahati falan gibi), bu süre için tam donanımlı profesyonel bir yönetici siz dönene adar şirketi idare ediyormuş. Devlet, döndüğünüzde de, giderken kasada ne bıraktıysanız, aynısını bulacağınızı da garanti ediyormuş ve bunun için de bedelsiz sigorta yapıyormuş. Şimdi hatırladım, o ülkede vergi sistemi de bizim ülkemizden farklıymış. Kdv yokmuş mesela. Vergi de senede bir defa, o da çok cüzi bir şeymiş. Devlet zaten parayı kendi zenginliğinden kazandığı için vatandaşından sembolik bir şey alıyormuş. Elektrik bedava, su bedava, yakıt da 1 dolar civarındaymış. Nüfusunun %65'ini kadınlar oluşturuyormuş. Bu yüzden de çok eşlilik o ülkede serbestmiş ama en fazla 3 tane. Evlenenlere devlet ev ve araba da veriyormuş. O ülkenin vatandaşı olmak için de orada bir sene yaşamınız kafiymiş. Yalnız dışarıdan vatandaşlığına başvurabilmeniz için tek şart: kalabalık bir aileye mensup olmamakmış (Malum, tüm kötülüklerin başı). Bence bunu bir araştırın. Sevmediğiniz, beğenmediğiniz ve düzeltemediğiniz böyle bir ülkede yaşamaktansa, orada olmayı tercih edebileceğinizi düşünüyorum. Bahseden arkadaşın telefonu yok bende. O şimdi memleketinde. Anne, babası köyde yaşıyor. Karadeniz'de bir yerde. Onların yanına gitti. Kız kardeşleri ile alakalı bir sıkıntı mı varmış, neymiş, tam bilemiyorum. Gelince mutlaka bizim Esenler Karabayır'da ki Nedim abinin kahvehanesine uğrar. Ben o zaman sorarım o ülkenin adını. Sizde münasip bir şekilde hem bu forumdan, hemde insanları kötü bu ülkeden çekip gidersiniz.

bana diyorsun ki git köyde yaşa...
köydeki insanlar da hain ve kötü niyetli...
köydeki insanlar iyi niyetli değil ki...

ve ayrıca ben işyeri kuracam kime nasıl güvenicem bunu soruyorum? kime nasıl güvenicem?
deneme yanılma yöntemiyle ancak bolca kazık yedikten sonra iyi insanları bulabilirim....

ayrıca pek arkadaşım yok...arkadaşıma dert anlattığım zaman benden kaçıyor...
kimse oturup da derdini dinlemiyor...

ben de sinirlenince klavye ye yapışıyorum derdimi burada anlatıyorum.

bana güvenin,iyi bir insanım,hiç kötülük yapmadım,cüzdan bulursam sahibini arar bulur veririm
İnsanların güvenini nasıl kazanacağınızı çok iyi biliyorsunuz ama ilk yedi sayfayı dikkatlice okursanız çabalarınızın boşuna olduğunu göreceksiniz.
Gezenbilir yönetimi en çok sayfası olan konuyu açana para verseydi eğer, bu arkadaşın konuyu uzatma çabasını anlayış ile karşılayabilirdik ama şu anda anlayamıyoruz maalesef.. :( :( :(

sen iş falan kurma çünkü bu kafayla senden de senin yapacağın işten de bir cacık olmaz.hala aynı yerdesin ben bile sıkıldım sana yazmaktan yeter.ya ileri yada geri gider insan ama sen durduğun yerde duruyorsun

lynx255' Alıntı:
İnsanların güvenini nasıl kazanacağınızı çok iyi biliyorsunuz ama ilk yedi sayfayı dikkatlice okursanız çabalarınızın boşuna olduğunu göreceksiniz.
Gezenbilir yönetimi en çok sayfası olan konuyu açana para verseydi eğer, bu arkadaşın konuyu uzatma çabasını anlayış ile karşılayabilirdik ama şu anda anlayamıyoruz maalesef.. :( :( :(

ben burada sadece şunu söylüyorum...BEN KİME NASIL GÜVENİCEM MİLLET BU KADAR HIRSIZKEN?
GÜVENİLİR İNSANLARI İLK BAŞTA NASIL ANLAYABİLİRİM VE NASIL BİR YÖNTEM BULMAM LAZIM Kİ YIPRANMAYAYIM?

schengen vizem vardır.Bugün bu ülkede herkese vermezler...
Bu forumda onca gezgin vardır herkes de yoktur.
Statüsü yüksek biriyim...
İtalya'dan 6 aylık çift giriş vizem vardır.Bunu herkes alamaz.
Adıma kayıtlı da 3 araç vardır.Geliri çok az da olsa yüksek statüsü yüksek biriyim.

sadece sorduğum nasıl güvenilir temiz insanları bulabilirim?
Kazığı yedikten sonra anlamamın anlamı kalmıyor?

bana diyorsun ki git köyde yaşa...
Yok yanlış anladın yine. Köyde yaşa demiyorum. Burada yaşama diyorum..

köydeki insanlar da hain ve kötü niyetli...
köydeki insanlar iyi niyetli değil ki...
Allah tüm köylülerin bela.. Bak yaaa! Neler dedirtiyorsunuz bana!!!

ve ayrıca ben işyeri kuracam kime nasıl güvenicem bunu soruyorum? kime nasıl güvenicem?
Walla böyle bir güven yok dünyada. Ben görmedim. Güvendiğiniz an, kayarlar. O yüzden güvenmeyeceksiniz hiç kimseye. Boşuna mı demişler; "Babana bile güvenme!" diye..

deneme yanılma yöntemiyle ancak bolca kazık yedikten sonra iyi insanları bulabilirim....
Keşke o zaman bulabilseniz. Maalesef o zaman da bulamıyor insan. Kazık yemeye devam. Nasipte varsa Yemen'den gelir, yelden gelir, elden gelir. Nasipse yoksa, Yemen'e gider, yele gider, ele gider..

ayrıca pek arkadaşım yok...arkadaşıma dert anlattığım zaman benden kaçıyor...
Bunu anlayabiliyoruz ve şuna inanın, tüm samimiyetim ile söylüyorum, onları kıskanıyoruz.

kimse oturup da derdini dinlemiyor...
Biz dinliyoruz. Hem de fazlasıyla. Bak konu tam senin istediğin gibi 8 sayfa oldu ve daha da artmakta.

ben de sinirlenince klavye ye yapışıyorum derdimi burada anlatıyorum.
Çok iyi yapıyorsu. Hem bizim de bir nebze olsun yalnızlığımızı almış oluyorsun. İnan senden önce buralar çöl gibiydi. Sessiz ve ıssız. Soru sorsak cevap alamıyorduk. Ne bir muhabbet, ne bir selam. Bakma profilde yazam beşyüz küsür mesaja. Onlar hem benim sorduklarım. Herkes kötü. İyi insan bulmak gerçekten çok zor. Bıkıyorum bazen ama yaşamaya mecburuz..

bilen biri yok mu? hepsi kötü değil? çünkü yüzde 35 i yolda para bulduğu zaman sahibine götürürüm diyor...

iyi var ama kötü çok fazla...

ben burada sadece şunu söylüyorum...BEN KİME NASIL GÜVENİCEM MİLLET BU KADAR HIRSIZKEN?
GÜVENİLİR İNSANLARI İLK BAŞTA NASIL ANLAYABİLİRİM VE NASIL BİR YÖNTEM BULMAM LAZIM Kİ YIPRANMAYAYIM?
Öncelikle BAĞIRMA!!! Forum kurallarını oku ve yüksek statüne uygun mesajlar yaz. Lütfen.

schengen vizem vardır.Bugün bu ülkede herkese vermezler...
Bu forumda onca gezgin vardır herkes de yoktur.
Doğru söylüyorsun, haklısın. Benim yok mesela. Hiçte almaya çabalamadım ama denesem de vermezler zaten. Onu sadece iyi niyetlilere mi veriyorlardı?

Statüsü yüksek biriyim...
Bu çok iyi. Muhatap olduğumuz adamı bilelim değil mi. Walla açıkcası, kendi adıma, benim pek bir statüm falan yok maalesef. Bu kötü zamanda ve kötü toplum içerisinde, kendi halinde, gününü gö.ünü kollayarak geçiren sıradan bireyleriz.

İtalya'dan 6 aylık çift giriş vizem vardır.Bunu herkes alamaz.
Bir girsen, altı ay sonra çıksan. Sonra bir kere daha girsen. Hooop bir sene geçivermiş. Ulan süper beee.. Çok şanslısın.

Adıma kayıtlı da 3 araç vardır.Geliri çok az da olsa yüksek statüsü yüksek biriyim.
Aaaaa.. Tevazu gösteriyorsun. Üç araç diyorsun, çok az da olsa yüksek diyorsun. Az yüksek olsa üç araç alabilir mi insan? Biz neden alamıyoruz? Bence oldukça yüksek bir gelirin var. Neden iş kurmak istiyorsun. Yetmiyor mu? Arabaları beş mi yapacaksın? Meraktayız, site ahalisi olarak..

sadece sorduğum nasıl güvenilir temiz insanları bulabilirim?
Kazığı yedikten sonra anlamamın anlamı kalmıyor?
Anlamı kalmaz olur mu? Bence daha dadlu oluyor. Öteki türlü insan unutur hemen. Böyle olunca (kazıklı, mazıklı) insan hemen unutamıyor.

Yalnız bu arada, Turbo, sana da teessüf ediyorum. O kadar mesajına cevap yazdım. Yardımcı olmak için kendimi parçaladım. Bir kere olsun teşekkür etmedin. Bak sol tarafta "Teşekkür Et" butonu var. Biz alkışlarla yaşıyoruz. Teşekkürler ile coşuyoruz. İnsanın benzini taltiftir. Hem teşekkürü en çok olana yıl sonunda sürpriz hediyeler verilecekmiş diyorlar. Bak yılbaşı da geldi. Ne yapacaksınız arkadaşlar yıl başında?

hahahahahahaha

yaw arkadaşım seneler önce forum donanımı karıştırdın şimdi de burayımı karıştırmanın peşindesin ;D ;D ;D sen olmuşsun valla ;)

Ben de merak eder olmuştum, başına bir şey mi geldi diye endişelenmeye bile başlamıştım. Neyse, aynen bıraktığımız gibi bıraktığımız yerde duruyorsun. Aynı nakaratla bu kadar çok saçmalamayı başardığı için ben Turbo'ya ödül verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Hatta bu sefer sanırım repertuarını geliştirip işe siyaset politika falan da karıştırmış, afferin.

turbo arkadaşı sizin hudof üçlüsünün gezilerine davet edin.
Birbirini yeni tanıyan 3 kişinin dostuluğunu ,muhabbettini ,arkadaşlığını ve özelliklede birbirine olan güvenlerini görsün.
belki arkadaşın dünya görüşü bir nebze olsun değişebilir.
bu arada sizin 3 lünün gezilerini merakla ve zevkle takipteyiz ;) ;)

bakın ben statüsü yüksek biriyim.

ve siz de gezginsiniz ben de gezginim.

statüm yüksek olmasaydı defalarca schengen vizesi alamazdım.sizin birçoğunuzun alamadığı vizeye ben sahibim.

aracıya da yaptırmıyorum...gidip evraklarını kendim hazırlayıp kendim yapıyorum.

ayrıca forumdan birine uygun bir zamanda görüşelim dedim.

ama bana gerek yok dedi...

onun benle ilgilenmemesi görüşmemesi kötü olduğunu göstermez.

kötülük şudur...eğer biri ona güvendiği zaman onun parasının üzerine yatmıyorsa ona kötülük etmiyorsa iyi bir insandır.

yolda yüksek meblağ parayı bulduğu zaman sahibine götürüyorsa iyi bir insandır.

ben çok kötülükler gördüm bu ülkede...yapılanlar zoruma gidiyor.

büyük işler de yapacaktım.ama hepsi bir kazık attı.

ama yine de statüsü yüksek bir insanım...olmasaydım schengen vizem olmazdı.

maddiyattan yana sıkıntım şudur.

Ailemle sorunlar var...Onlar kazık attı ailem de faturayı bana çıkardı iş yapmama izin vermedi.

İş yapacak imkanım var ama ailem maddi anlamda yardım etmiyor.

Bana kötülük eden ise SİZİN YERLERE GÖKLERE SIĞDIRIMADIĞINIZ MİLLETİNİZ...

hepsi kötü değil ama yüzde 65 i kötü niyetli...çünkü para için kötülük ediyorlar.

hukuk ise hiçbir şey yapmıyor.hukuk işliyor fakat yarım bir şekilde...

ben onlar yüzünden kısmen aç kaldım.

statüm yine yüksek ama bir birkaç iyi yerde akaryakıt istasyonu işleten bir yerin ve 100 araçlık bir araç filosunun alım satımını yapmakta olup işi başında olmak var...

bir de şu an ayda 2000 tl gelirle kimsenin uğramadığı bir yerde 3. sınıf olmasam da kendimi 3. sınıf bir insan olarak çalışmak var.

Ben milletim yüzünden aç kaldım...hukuk hiçbir şey yapmıyor...

SİZE SORUYORUM ki iyi insanları nasıl bulabilirim?

çünkü bu memlekette sokakta milyon da bulsa sahibine götürecek insanlar var %35 i...

bir daha kötü olaylar yaşamak istemiyorum.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,525
Kaydolan Son Üyemiz
ibissyusuf

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri