Tüketim Ekonomisinde Karavan

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Doğrucu Davut Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 69
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,663
.
@vanosfer gezisi, karavancılığın

üzerine oldukca örnekleme yapsa da forumda bilindiği üzere genellikle yahut neredeyse tamamen Janberk beyinki gibi %90 ı karavandışı izlenimleri aktaran yazılar bulunmakta.
Yani bunlar karavan olmasa da yapılacak karakterde olduklarından yukarıda yazdığım gibi bilerek konuya dahil etmedim.

Yazımın ise karavanın sadece

hedeflediğinin, sanırım tekrar üzerine basmam gerekiyor.

Sayın Janberk gezide gecelerini kendisini evinde gibi hissettiǧi karavanında geçirdi. Gezi başlıǧını „ Evimiz Yanımızda Dünya Önümüzde“ yazması çok şey anlatıyor.

Sayın Janberk’in bu resmide çok şey ifade ediyor.
Janberk.PNG

Profilimde bu durumu anlatmak için „ Otelde misafir karavanda evimizdeyiz“ yazıyorum.

Konaklanan yerlerde yana yana duran 4 karavanı gördükçe bende orda olmak isterdim diye aklımdan geçer.

Sayın Janberg Iskandinavya’ya yaklaştıkca bende heyecan büyüyor. Yol güzergahının bir bölümünü 2011, 217, 2018 yıllarında gezdim. Yolu üzerinde çok güzel konaklanacak yerler var. Buralara sadece karavanla ulaşmak mümkün.

Anlatmak istediǧim, böyle büyük bir gezinin gezen üzerinde bıraktıǧı izlenimler unutulmayacak hatıralar. Anıları okuyan biz karavancılar kendimizi birazda gezenlerin yerine koymamız lazım. Böyle uzun gezilerde fazla detay yazmak kolay deǧil.

Bunu gezi anıları yazanlar çok iyi bilir.

Son düzenleme:

.
Her tartışmada, kişisel, heyecanlı ve zorlama argümanların konuyu özünden saptırma potansiyeli oluyor.
İnsan da bir noktadan sonra maksadın; üzüm yemek mi, yoksa bağcıyı dövmek mi olduğunu sormadan edemiyor..
1698041289435.png

Son düzenleme:

Gördüğüm kadarı ile ne yazdıklarımdan ne de düşüncelerimden eser miktarda bile olsa bir anlam çıkarmamışsınız. Hala bağcıyı dövmekten bahsediyorsunuz..

Her neyse Mesut bey.

Size iyi forumlar diliyorum..
Ocak ayındaki fuara karavanınızı tam bitmiş şekilde getirebilirseniz, sizi elbette alkışlayıp tebrik edeceğiz, ama hala animasyonlar ile anlatmaya devam ederseniz Mesut bey'in sazanlığını onaylayacağız :smiley:

...
Zaten düşüncelerimi size doğrudan söylemiş olduğumdan, burada “soyut bir örnek” deyimiyle yapılan bir genellemeyi kişileştirmenin bir anlamı da kalmamakta.
...

Israrla yazmamın iki önemli nedeni var.

Birincisi:
Bir forumda üyeler arasındaki tartıṣma herkese açıktır. Tartıṣma taraflarından birisi: „Zaten düşüncelerimi size doğrudan söylemiş olduğumdan, burada “soyut bir örnek” deyimiyle yapılan bir genellemeyi kişileştirmenin bir anlamı da kalmamakta,“ derse, ben bu cümleden, bir tarafın cevabını direk mesajla verdiğini anlıyorum. Doğrumu? Bu durumu konuṣmamız lazım.

Tahminim doğruysa ve bu durum yaygınlaṣırsa forumun kapısına kilit vurabiliriz.

Ikincisi:
...
Yalnız bir ilave yapayım. Başlıkta gezileri söz konusu etmedim.

Karavancılık tartıṣmasında, karavanla geziler nasıl konu dıṣı olabilir? Bu soruya cevap arıyorum.

Not: Bu iki konuda ṣahıs önemli değil. Forum ve karavancılık temel konularımız olduğu için açıklık getirmek istiyorum.

Karavancılık bir hobi olduğuna göre bu kişiden kişiye değişir. Herkes ne yapabiliyorsa karavancılık odur. Benim maddi durumum sibiryaya veya başka uzak yerlere gitmeye elvermiyor. Şimdi illa ki bizim yapabildiklerimiz karavancılık sayılmayacak da bize başka bir karavancılık mı empoze edilmeye çalışılacak? Bunun anlamı ve gereği nedir? Bırakalım haftasonu gezisi ve kampı yapan insanlar da kendi zevklerini özgürce paylaşsın bence. Tabi istekli olması durumunda. Forumda yazıyorum çiziyorum sonra yalnız bırakılıyorum. Yalnızlığıma da üzülüyorum. Olsak beş on kişi haftasonu gezen, gezilerini paylaşan çok daha güzel olurdu. İnsanlarda bir güzel dilek dilemek veya bir merhaba demek alışkanlığı da yok.

Bir kampa gidiyorum onlarca güzel resim paylaşıyorum. Bir tane yorum yapan, İyi kamp dileyen, bir laf atan kimse yok. Ben herkesin herşeyine yorum yapıyorum ama birileri benim gezilerimi kasıtlı olarak görmüyor.

Mutlaka yaparız.

Sizin Ankara'da karavanla gidilebilecek yerleri (en azından benim karavanımında girebileceği) benden çok daha iyi bildiğinize eminim 🙂
Sürekli gittiğimiz yerlerimiz var. Gölbaşı Ulaşan Caravanning ana üssümüz diyebilirim. Tabii gidilebilecek çok sayıda yer var. Bizim de henüz kamp yapmadığımız ama duyum aldığımız yerler de var. Zamanla kısmet olursa onlara da gideceğim. Sizi bizim derneğe alalım. Ayda bir Ulaşan'da yemekli buluşmalar yaparız. Pek çok kampçı karavancı üyemiz var.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,661
Kayıtlı Üye Sayımız
166,521
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR