Trenle Türkiye Turu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan medford Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 390
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 99,679
Ynt: Trenle Türkiye Turu

Kars'daki Ani harabelerine ve İshakpaşa Sarayı'na bayıldım. Akdamarın yerşekilleri de güneyi aratmıyor vallahi. :smiley: Çok teşekkürler bu güzel resimler için.
Selamlar , Deniz.

Etiketler

medford' Alıntı:
sağol kardeş kesinlikle değdi ıslanmak da güzel anımız oldu herşey için teşekkürler bu arada yeni dükkanın hayırlı olsun ankaradan birşeye ihtiyacın olursa bi telefonun yeter

ilgilenemediki senle doğru düzgün geldin yağmuru yedik sonra kaçtın erzuruma :smiley: bir yemek bile yediremedim ona çok üzüldüm bi dahaki sefere doğru ığdıra geçecez bırakmam başka bi yere ona göre :smiley:

Assasin' Alıntı:
Kars'daki Ani harabelerine ve İshakpaşa Sarayı'na bayıldım. Akdamarın yerşekilleri de güneyi aratmıyor vallahi. :smiley: Çok teşekkürler bu güzel resimler için.
Selamlar , Deniz.

atla arabana gel kanka biz buralardayız ;)

gaziantep gidince ilk durağım yeni açılan dünyanın en büyük mozaik müzesi oldu fakat kapalıydı ardından kaleye gittim kale de kapalıydı daha sonra otelimin karşısındaki eski kent müzesine gittim o da tadilattaydı anlayacağınız şehrinde sadece baklavacı ve kebapçılar açıktı hava da son derece sıcaktı buna rağmen gezilecek bir kaç yer bulmak mümkündü bunların başında gaziantep kalesinin girişine kurulan kurtuluş savaşı müzesi var. müzede antepin kurtuluşunu anlatan heykeller yazılar tvlerden gösterilen belgesellerle tam bir antepin fransızlardan kurtuluşunun smilasyonunu oluşturmuşlar

DSC05363.JPG

DSC05366.JPG

DSC05367.JPG

DSC05368.JPG

DSC05405.JPG

Çok güzel bir gezi olmuş, gitmiş kadar olduk, sağ ol Medford. Ben de temmuz-ağustos gibi gitmeyi planlıyorum. Bize de yol gösterici olmuş. Mesela teknik detaylardan da bahsedebilir misin, ucuza konaklayacak yer bulabilmek mümkün mü? Şehirler arası yolculukta kolayca otobüs bileti bulabildin mi?

ata036' Alıntı:
atla arabana gel kanka biz buralardayız ;)
İnşallah abi , Urartulardan kalma eserler , Ermeni mimarisi bana çok ilginç geliyor. Güneye gitmektense oralara gelmeyi çok istiyorum ama gözüm kesmiyor yolu.. :smiley:

barisayd' Alıntı:
Çok güzel bir gezi olmuş, gitmiş kadar olduk, sağ ol Medford. Ben de temmuz-ağustos gibi gitmeyi planlıyorum. Bize de yol gösterici olmuş. Mesela teknik detaylardan da bahsedebilir misin, ucuza konaklayacak yer bulabilmek mümkün mü? Şehirler arası yolculukta kolayca otobüs bileti bulabildin mi?
özellikle büyük şehirlerde (erzurum,urfa,van, antep) otobüs bulmakta sorun yaşamazsın konaklama konusunda kamu görevli isen ögretmen evlerinde ucuza kalabilirsin rahatıma düşkünüm diyorsan şehrin en ii otellerinde 70 tl verip kalmak mümkün ben hep otellerde kaldım 50-80 tl arası değişti hepsi de çok rahat otellerdi duşu, sıcak suyu, tv, wireless olan kahvaltı dahil otellerdi

Assasin' Alıntı:
İnşallah abi , Urartulardan kalma eserler , Ermeni mimarisi bana çok ilginç geliyor. Güneye gitmektense oralara gelmeyi çok istiyorum ama gözüm kesmiyor yolu.. :smiley:
korkma yol göründüğü kadar uzak değil hele bi başla gerisi gelir ığdıra yolun düşerse tarıka ugrarsın aslında ığdır güzel bir başlangıç olabilir istediğin yerleri görebilmen için

medford' Alıntı:
korkma yol göründüğü kadar uzak değil hele bi başla gerisi gelir ığdıra yolun düşerse tarıka ugrarsın aslında ığdır güzel bir başlangıç olabilir istediğin yerleri görebilmen için
Bakalım , bu yaz sınavlarımın neticelerine göre üniversite kayıt işlemleri başlayabilir. Bu yaz bugüne kadar geçirdiğim en yoğun yaz olacak sanırım.Fırsat bulsam da gitsem ne güzel olur. :D
ata036' Alıntı:
uçak seçeneği sunalım sana kanka ;)

Abi gelirsem arabayla gelirim , dağına taşına çıkarız beraber. :D

medford' Alıntı:
özellikle büyük şehirlerde (erzurum,urfa,van, antep) otobüs bulmakta sorun yaşamazsın konaklama konusunda kamu görevli isen ögretmen evlerinde ucuza kalabilirsin rahatıma düşkünüm diyorsan şehrin en ii otellerinde 70 tl verip kalmak mümkün ben hep otellerde kaldım 50-80 tl arası değişti hepsi de çok rahat otellerdi duşu, sıcak suyu, tv, wireless olan kahvaltı dahil otellerdi
Cevabın için teşekkür ederim. :smiley:

Assasin' Alıntı:
Bakalım , bu yaz sınavlarımın neticelerine göre üniversite kayıt işlemleri başlayabilir. Bu yaz bugüne kadar geçirdiğim en yoğun yaz olacak sanırım.Fırsat bulsam da gitsem ne güzel olur. :D
Abi gelirsem arabayla gelirim , dağına taşına çıkarız beraber. :D

benim başım üste

Temmuz ayının on beşinden sonra, belki on sekizi olabilir, trenle Türkiye turuna çıkmayı düşünüyorum. Yataklı vagonları pek düşünmüyorum. Arada otobüsü de kullanabilirim. Gezinin ana teması mümkün olduğunca yolculuk ve barınma masraflarından kısarak daha çok yer görebilmek. Hedefim daha çok Güney Doğu And., sonra Doğu And. ve İç And. Tabii dayanma gücüme göre değişiklik gösterebilir. Katılmak isteyen arkadaşlar olursa beraber de gidebiliriz.

Merhaba arkadaşlar.burada paylaşılan tecrübeler gerçekten bana çok yardımcı oldu.Bunun için özellikle medford arkadaşımıza teşekkür etmek istiyorum.Bende 1 hafta önce trenle gezmeye başladım.istanbuldan çıktığım gezimde konya eskişehir ve ankarayı gezme fırsatım oldu.bugun veya en geç yarın güney ve doğu agırlıklı trenle olan yolculuğuma başlıcam.Planlarıma göre haydarpaşa-adana-mersin-iskenderun-malatya-adıyaman-antep-elazığ-sivas-amasya-samsun-diyarbakır-urfa-mardin-batman-van bu şehirlerden gidebildiğim kadarına gidicem.Burdaki arkadaşlar fikirlerini tecrübelerini paylaşırlarsa gittiğim yerleri daha iyi tanıma ve gezme fırsatım olabilir.Geldiğimde ise tüm ayrıntılarıyla paylaşmayı istiyorum.Bi taraftanda gezerken başıma gelen ilginç olayları not alıyorum.Şimdiden teşekkür ederim saygılar.

grkmygc' Alıntı:
Merhaba arkadaşlar.burada paylaşılan tecrübeler gerçekten bana çok yardımcı oldu.Bunun için özellikle medford arkadaşımıza teşekkür etmek istiyorum.Bende 1 hafta önce trenle gezmeye başladım.istanbuldan çıktığım gezimde konya eskişehir ve ankarayı gezme fırsatım oldu.bugun veya en geç yarın güney ve doğu agırlıklı trenle olan yolculuğuma başlıcam.Planlarıma göre haydarpaşa-adana-mersin-iskenderun-malatya-adıyaman-antep-elazığ-sivas-amasya-samsun-diyarbakır-urfa-mardin-batman-van bu şehirlerden gidebildiğim kadarına gidicem.Burdaki arkadaşlar fikirlerini tecrübelerini paylaşırlarsa gittiğim yerleri daha iyi tanıma ve gezme fırsatım olabilir.Geldiğimde ise tüm ayrıntılarıyla paylaşmayı istiyorum.Bi taraftanda gezerken başıma gelen ilginç olayları not alıyorum.Şimdiden teşekkür ederim saygılar.
ben teşekkür ederim ii gezmeler bol şanslar aklına takılan bir şey olursa sorabilirsin

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR