Trenle Türkiye Turu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan medford Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 390
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 99,656
Ynt: Trenle Türkiye Turu

Ankara Tren Garı, TCDD'nin Ankara merkez tren istasyonudur. Art deco tarzındaki yapının mimarı Şekip Akalın'dır. İnşaatı 4 Mart 1935 tarihinde başlamış ve 30 Ekim 1937 tarihine dek sürmüştür. Türkiye Cumhuriyeti Başkent'inin erken yıllarına ait yapıtlardan birisidir.

Günümüzde hâlen TCDD'nin Ankara ana istasyonu olarak kullanılmaktadır.

Gar binası içerisinde Atatürk Konutu ve Demiryolları Müzesi, Ankara Açık Hava Buharlı Lokomotif Müzesi, Demiryolu Müzesi ve Sanat Galerisi gibi unsurlar yer almaktadır

DSC03648.jpg

DSC03649.jpg

DSC03651.jpg

DSC03652.jpg

DSC03653.jpg

Etiketler

Cumhuriyet Müzesi

Cumhuriyet Halk Fırkası olarak tasarlanan, ancak, I. Büyük Millet Meclisi binasının yetersiz olması ve gelişen Cumhuriyet Türkiye'si Meclisinin ihtiyaçlarını karşılayamaması nedeniyle değişiklik yapılarak II. Türkiye Büyük Millet Meclisi olarak kullanılmıştır.

Bodrum üzerine iki katlı olan yapının iç bölümleri, iki kat boyunca yükselen ortadaki Meclis Salonunun üç kenarına dizilmiştir. Özgün eşyaları ile Meclis Toplantı Salonu, Atatürk ilke ve inkılaplarının anlatıldığı odalar, ilk üç Cumhurbaşkanı Atatürk, İsmet İnönü, Celal Bayar dönemlerini yansıtan belgeler, fotoğraflar ile bazı şahsi eşyaları sergilenmektedir.

DSC03599.jpg

DSC03643.jpg

DSC03641.jpg

DSC03642.jpg

DSC03611.jpg

2. Meclis, bugün Cumhuriyet Müzesi olarak hizmet veriyor..Ankara Ulus Meydanı’nda bulunan müze Cumhuriyet Halk Fırkası binası olarak tasarlanmış ancak, I. Büyük Millet Meclisi binasının yetersiz olması ve gelişen cumhuriyet Türkiye’si meclisinin ihtiyaçlarını karşılayamaması nedeniyle binada değişiklik yapılarak II. Türkiye Millet Meclisi olarak kullanılmış, 30 Ekim 1981 yılında da Cumhuriyet Müzesi olarak ziyarete açılmıştır. Bina 1923 yılında Mimar Vedat Tek tarafından tasarlanmıştır

DSC03627.jpg

DSC03629.jpg

DSC03633.jpg

DSC03616.jpg

DSC03639.jpg

medford' Alıntı:
arkadaşlar bu da benden size özel bi paylaşım fotografının çekilmesi yasak olan lozan anlaşmasının imzalandığı masa

Gerçekten takdire şayan bu paylaşım sevgili medford..
Teşekkürler, sevgiler..

haziran ayında trenle doğu ve güneydoğu anadolu turu düşünüyorum gelmek isteyen arkadaşlar veya ilgilenenler olursa beraber gidebiliriz
ilk etada doğu ekspresi ile istanbul-kars yapacam 2000 km yaklaşık 2 gün sürüyor.yolculuğun gerisi otobüsle
rotam ise kars-aniharabeleri(kars)-ishak paşa sarayı(doğubeyazıt)-van-akdamar adası-hasankeyf-mardin-urfa balıklı göl-nemrut dağı (kesin değil) yaklaşık olarak 10 gün sürecek doğu ve güneydoğu anadoluda baya bi yer gezmiş olacam

medford' Alıntı:
haziran ayında trenle doğu ve güneydoğu anadolu turu düşünüyorum gelmek isteyen arkadaşlar veya ilgilenenler olursa beraber gidebiliriz
ilk etada doğu ekspresi ile istanbul-kars yapacam 2000 km yaklaşık 2 gün sürüyor.yolculuğun gerisi otobüsle
rotam ise kars-aniharabeleri(kars)-ishak paşa sarayı(doğubeyazıt)-van-akdamar adası-hasankeyf-mardin-urfa balıklı göl-nemrut dağı (kesin değil) yaklaşık olarak 10 gün sürecek doğu ve güneydoğu anadoluda baya bi yer gezmiş olacam

Takip demeliyim :smiley: Tam tarih bir ay öncesinden netleşir herhalde..

medford' Alıntı:
Çok güzelmiş, yapmak istediğim bir gezi. Ama tatilim ne yazık ki 1 temmuzda başlıyor. Temmuz'da olsaydı gelirdim. Eğer temmuzda giderseniz ben de gelirim. Gitmez iseniz burada tecrübelerinizden yararlanırız. Biz gideceğimiz zaman bize yol gösterici olmuş olur.

Merhaba Sevgılı Medford
Bu turu hep hayal edıyordum uzun yıllar boyunca ama trensız olarak kasım ayında yaptık bır arkadasımla aynı rotayı.gercekten muhtesem yerler ve bu rotada cok guzel kareler yakalayacagınızdan emınım.ınsallah verımlı ve ıyı bır gezı olur.sımdıden sıze keyıflı bır yolculuk dılıyor ve merakla paylaşımlarınızı beklıyoruz.
Sevgıler...
ÜLKER

ulkerrr' Alıntı:
Merhaba Sevgılı Medford
Bu turu hep hayal edıyordum uzun yıllar boyunca ama trensız olarak kasım ayında yaptık bır arkadasımla aynı rotayı.gercekten muhtesem yerler ve bu rotada cok guzel kareler yakalayacagınızdan emınım.ınsallah verımlı ve ıyı bır gezı olur.sımdıden sıze keyıflı bır yolculuk dılıyor ve merakla paylaşımlarınızı beklıyoruz.
Sevgıler...
ÜLKER
ülker hanım merhaba malesef bende zamansızlıktan dolayı bu seyahati uçakla yapacam biletleri ona göre aldım ama gene de burda paylaşırız anıları ve fotografları gitmek isteyenleri heyecanlandırsın diye ayrıca fırsat buldugum ilk zamandada sırf trenle haydarpaşa kars yapacam ii akşamlar diliyorum

paylaşımlar için teşekkürler. zaman bulduğumda ben de trenle seyahat etmek istiyorum. yazdıklarınız ve fotograflarınız güzel bir rehber olacak.
iyi yolculuklar

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,743
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR