Trakya Coast 1952 Wllıys Restorasyonu

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan murat_22 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 86
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 25,687
Ynt: Trakya Coast 1952 Wllıys Restorasyonu

son gelişmeler

cimg4419z.jpg


fotoraf0075h.jpg


fotoraf0074.jpg


hedeflediğimiz temsili foto

1960willys0108.jpg


1960willys0102.jpg


1960willys0104.jpg


1960willys0103.jpg


diğer projelerden kısa kısa

1958 wos wos

cimg4180c.jpg


cimg4181.jpg


cimg4458.jpg


hedeflenen son örnekleri

31062397607999725367360.jpg


1959volkswagenbeetle.jpg




bir diğer proje 1974 wos wos

cimg3625x.jpg


cimg4202.jpg


cimg4438.jpg


cimg4444.jpg


hedeflenen son

71006977.png


1962 aphace

cimg4390a.jpg


cimg4391.jpg


1960chevroletapache4.jpg


1960chevroletapache5.jpg


1960chevroletapache2.jpg



arkadaşlar şimdilik bu kadar yorumlarınızı ve paylaşımlarınızı bekliyorum.
 

Etiketler
Ynt: Trakya Coast 1952 Wllıys Restorasyonu

Murat kardeş selamlar, ben de Uzunköprü ' lüyüm (merkez) fakat İstanbul Gaziosmanpaşa ' da oturuyorum. Uzunköprü ' ye sık sık giderim memleket hasreti işte, birdahaki gidişimde sana mutlaka uğrayacağım. Yaptığın işler takdire şayan. Bu kadar çalışma yapan bir kişinin Uzunköprü ' den çıkması ayrı bir sevinç ve heyecan uyandırdı bende, tebrikler, takipteyim...
 

Ynt: Trakya Coast 1952 Wllıys Restorasyonu

TRAKYA coast sizi tebrik ediyorum. (bir TRAKYA lı olarak) Yalnız yerinizi tarif ederseniz sevinirim. Size vakit bulabilirsem uğramak istiyorum. sarı vosvos un aynısının 74 modelin yarı otomatik vitesli olanını topladım elinize sağlık.
 

Ynt: Trakya Coast 1952 Wllıys Restorasyonu

Arkadaşlar yorumlarınız için teşekkür ederiz.

Yerimiz uzunköprü- edirne arası kırcasalih çıkışında petrol ofisinin yanında .

Yollu geçen herkezi bekleriz.
 




Ynt: Trakya Coast 1952 Wllıys Restorasyonu

valla tamda yapmak istediğim şey diyorum... ve tebriklerr... ilgiyle takip ediyorum...
 

Ynt: Trakya Coast 1952 Wllıys Restorasyonu

elinize emeğinize sağlık
herkesin ruhuna hitap etmişsiniz.
okurken ve fotoları incelerken derin derinnn oohh çektim..
 

Ynt: Trakya Coast 1952 Wllıys Restorasyonu

evet haklısınız uzun bir süre ayrı kaldık. amatör bir başlangıçta çıka bilecek bütün konular karşımıza çıktı. demirbaş aletlerin alınması. mekanın tadilatı. diğer araçları almak. yavaş yavaş aşıyoruz. araçlar konusundaki sanırım belirtmem gereken araçların ilk fotoğrafları şuanki halli devamında ki son resimler yapmak istediğimiz resimler.

willys şubat 2011 de bittirmeyi planlıyoruz.

ww 1974 mart ayında

ww 1958 nisan ayında

aphace haziran ayında
 

Ynt: Trakya Coast 1952 Wllıys Restorasyonu

willys şase üzerine kondu ve ön çamurluklar panjur kaputun toplanması ve ayarlanması na devam ediliyor. bu arada arka stoplar orjinal bulundu yarın kargodan alınıp yerlerine alıştırılacak.

fotoraf0080b.jpg


fotoraf0079m.jpg


fotoraf0084.jpg


fotoraf0085.jpg


fotoraf0087.jpg


fotoraf0088q.jpg


58 de geliişmeler elektir ve motor kısmı elden geçirilmek üzere söküllüyor. vb . . parçalar

fotoraf0098j.jpg


fotoraf0097t.jpg


fotoraf0082i.jpg
 




Ynt: Trakya Coast 1952 Wllıys Restorasyonu

arkadaşlar araçların yapımı ustamız tek çalıştığı için biraz yavaş gidiyor. discovery deki ekibi transfer görüşmelerimiz devam ediyor :smiley:

willys in orjinal stopları geldi. renk çalışmaları deneniyor. koyu mavi andıran gri :smiley: örneklerini yakında resim olarak veririm.
tabi bu arada da mekanik bakımına el atmaya başladık.

58 ww da hafta sonu parçalar bakımdan alınarak boyamaya işlemine giricek.

bu arada ustamız şubat gibi bu 3 araç bittiminde transfer oluyor. eğer bu konuda ustalık ortada yaptırmak isteyen arkadaşlar olursa irtibat numarası verilir.
 

Ynt: Trakya Coast 1952 Wllıys Restorasyonu

Murat Bey,

Önceki resimlerde arka taban sacının söküldüğünü görmüştüm. Sonra yerleştirmişsiniz. BU yenisi ile değiştimi, nasıl bir yol izlediniz varsa resimlerini almak isterim.

Kolay gelsin.


Çocukluğumda 1964 willys pick ımız vardı. Tornado motorlu, kaiser şanzımanlı idi. Bir gün yolda giderken arka şaft düşmüştü, babam sökmüştü ve araba yine hareket ediyordu. Merak edip babama sormuştum. Oysa babam arazileri bağlayıp gidiyormuş. Çocukluk işte.

Bu arada fren durumlarınız nasıl, bezer bir station wagon u bir tamirci abimiz toplamıştı ve frenlerin tutmamasından şikayetçi idi.
 

Ynt: Trakya Coast 1952 Wllıys Restorasyonu

Arkadaşlar sizi kutlarım gerçekten efsaneleri yaşatıyosunuz maddi gücüm çok olsa bu tarz araçlarla ilgilenmeyi çok isterdim emeğinize sağlık çalışmalarınızı ilgiyle takip ediyorum kolay gelsin..
 

Ynt: Trakya Coast 1952 Wllıys Restorasyonu

osman bey, alt taban sacını ustamız kendi yeniden yaptı. ön kısım kısmen sağlamdı. ordan ölçülendirnesini alarak düz 1 kalıp sacı kıvırma yöntemi uygulıyarak yerine alıştırdı. detaylı fotoğraflarını araştırıp en yakın zamanda eklerim. fren konussunda daha yeni bir sistem uygulamayı düşünüyoruz. ancak sistem üsten asmalı pedala dönmesi gerekiyor araştırmalar devam ediyor.

Evet gerçekten bu tarz girişimler maddi güce çok fazlasıyla dayanıyor. şuan biz 4 kişi olarak ellimizi taşın altına koyduk bakalım ne zaman bağırıcaz. şuan 7. aydayız ve planladığımız 2 araç daha var ama onları görürmüyüz bilmiyorum :-[
 

Ynt: Trakya Coast 1952 Wllıys Restorasyonu

Fren konusunda size Tosfer / Arif Usta'yı önerebilirim. Beylikdüzü sanayi Sitesi'nde. Kendi willys'im için getirtmiştim arabanın başına. İşinin ustası ve meraklısı bir arkadaş, naz yapmıyor. Ben kendi arabamı henüz bitirip ona götüremedim ama parçalarımı aldım. Eski arabayla uğraşacak naz yapmayan usta bulmak zor malum..E fren işi de şakaya gelmez. Bu arkadaş bana güven verdi, işinizi görür derim.
 



Ynt: Trakya Coast 1952 Wllıys Restorasyonu

1-Stopları nereden nasıl buldunuz, detaylı bilgi alabilirsek bizim ihtiyacımız olan aksesuar parçalarını da isteyebiliriz
2-Resimde bir ön panel görüyorum, ustanın elinde ama o panel cj paneline benziyor, yanlış yere mi bakıyorum?
3-Ön cam silecekleri konusunda ne düşünüyorsunuz? Ben bu işle bayağı bir uğraştım, anlatayım. Eğer arabanın ön camını yekpare yaparsanız, birbirine paralel çalışan sistem kullanabilirsiniz fakat silgi alanları size yetmeyebilir. Orjinalde, ön cam iki parça, ortadan direkli. Bu durumda birbirine zıt çalışan mekanizmaya ihtiyacınız var, tıpkı eski Mercedesler gibi. Aracın orjinal silecek mekanizması hava ile çalışıyor. Kollara hareketi ileten sistem ise çelik tellerle yapılmış. Ben oturdum, bir yüzlük doç silecek motoruyla kendim bir sistem yaptım. 3 mm. kalınlığında bir saç üzerine monte ettim ve olduğu gibi yerleştirdim. Resimlerde bu mekanizmayı görebilirsiniz. [attachment=2]
Bu da arabamın fotografı ..Tabi resimde, silecek takılmamıştı.[attachment=1]
4-Fren konusunda şöyle birşey de söyleyeyim. Bu arabanın orjinal silecek sistemi, hava ile çalışıyor. Hava emişini de karbüratörün alt tarafında motor üzerindeki bir delikten sağlıyor. Fren westihghouse'ı için gerekli hava emişini buradan sağlıyorlar, aklınızda olsun.
5-İstanbul'dayım, iyi bir parçacım var, mekanik parça konusunda hiç sıkıntınız olmasın. Orjinal karbüratörden tutun, motor egzantrik miline kadar bütün orjinal parçaları uygun fiyata buldurabilirim.

Arabam


Silecek
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,621
Mesajlar
1,521,120
Kayıtlı Üye Sayımız
172,265
Kaydolan Son Üyemiz
handyman.

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst