Toyotalar İpek Yolunda

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan pandipieri Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 549
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 65,723

Etiketler
Ynt: Toyotalar İpek Yolunda

Bence yol gösterici olur bizim için.

Ekledim, bide böyle deneyin açmayı

mergen' Alıntı:
http://www.hisarfilm.boun.edu.tr/Links/2006/HKF_Sponsorluk_Dosyasi.pdf

Şu dosyayı indirip inceleyebilir misiniz? Ben beceremedim de.

Ekli dosyalar

• HKF_Sponsorluk_Dosyasi.pdf
    55.1 KB · Görüntüleme: 422

Teşekkürler. Açıkçası beklediğim kadarda görsel açıdan iyi değil. Biz çok daha güzelini rahatlıkla hazırlarız.

Ama sponsorlara sağlanan fayda konusunda biraz kafa yormamız lazım. Adam bize neden yardım edecek? Reklam için. Nasıl reklam yapılacak? Araçlar üzerine yazı olabilir. Peki millet nasıl görecek??? Bu demektir ki bir yayın kuruluşu ile anlaşılıp 45 günlük geziniz yazısı + fotoğrafları yayınlanmalı. Belki de öncelikle böyle bir yayın kuruluşu ile anlaşmalıyız. Bu bilgi sponsor dosyasında olursa elimiz daha güçlü olur diye düşünüyorum. Hatta belki bir belgesel film. Tabi başrolde ben ;D

Bunun içinde rotamıza tarihi ve kültürel öneme sahip yerleri kesin katmalıyız.Ki bu sebeple toplam süre uzayabilir.

Böyle büyük ve çok bölümlü olabilecek bir belgesele çoğu kanal sıcak bakar diye düşünüyorum.

arkadaşlar sabahtan beri bilgisayarda problem var mesaj göderemiyorum yanlızca okuyabiliyordum formu oh nihayet sükrü bey harıtalara evde bakacağım artık malum kısıtlı internet işyerinde sponsor olayına gelince ha unutmadan sedat bey 20.000 dolar bana biraz fazla geldi bu gezi için diğer arkadaşları bilemiyorum ama 35.000tl azbuz bi para değil 10.000.tl yada 10.000 dolar anlaşılabilir ama 35.000 tl beni aşar sponsor olayına dönersek arazi araçları için yağ yağ katkısı lastık vinç vb. markalar hem yurt içi hem yurt dışı reklam yapmış olur farzı mısal araçlarımızla ilgili piyasada olan yada piyasaya yeni çıkmış kendini kanıtlamak isteyen firmalar ama illaki medyanın ilgisini üzerimize çekmemiz yaban yada iz tv yada daha büyük ulusal kanallar olabilir en başta söylediğim gibi gelsemde gelemesemde her türlü desteğe hazırım

burak dostumun da dedigi gibi buyuk kanallar bu tur bir belgeseli hele ki uzun soluklu olursa destekleyeceklerdir. bir de yanımıza iyi bir belgeseciyi de aldik mi super olur. benim tanidigim bir kac televizyoncu ve haberci var henuz gorusmedim onlarla. hepsi de ust duzey yoneticiler, destek olabilirler diye dusunuyorum. ama asıl onemli olan once bu isi toyota ile konusmak. onlarin destegini arkamiza alirsak diger sponsorlar hemen geleceklerdir. lastik markaları, yag markaları, akaryakıt markaları, iletisim sponsoru vb. gibi...

pandipieri' Alıntı:
burak dostumun da dedigi gibi buyuk kanallar bu tur bir belgeseli hele ki uzun soluklu olursa destekleyeceklerdir. bir de yanımıza iyi bir belgeseciyi de aldik mi super olur. benim tanidigim bir kac televizyoncu ve haberci var henuz gorusmedim onlarla. hepsi de ust duzey yoneticiler, destek olabilirler diye dusunuyorum. ama asıl onemli olan once bu isi toyota ile konusmak. onlarin destegini arkamiza alirsak diger sponsorlar hemen geleceklerdir. lastik markaları, yag markaları, akaryakıt markaları, iletisim sponsoru vb. gibi...

Evet aynı fikirdeyim. Toyota arkamızda olursa, basın sponsorumuzda büyük olur.

tv'de üst düzey yönetici değilim ama naçizane biraz bilgi verebilirim

türkiye de sponsorlukla ilgili yasalar düzenlenmediği için büyük firmalar size sponsor olmayabilir:(
olsalar bile televizyonlar ağır cezalardan korktukları için-dikkatinizi çekmiştir, bütün markaları kapatıyorlar-bu işleri tam anlamı ile yapamıyorlar..
onun için bu tür projeler hep iptal edilmek durumunda kalınıyor.. ne yazık ki bu yola çıkacak arkadaşlar, yolculuğun tamamının masrafını sponsordan alamazlar..
2006'da g4 e bolivya ya gittiğimizde, camel tropy zamanlarından çok daha ekonomik davranıldığını görmüştüm, o kadar özendiler ama onu bile iptal ettiler..

çok güzel proje toyotaları sahipleri ile fabrikasına, üreten ellere göstermeye götürmek, yapılsa 15 bölüm olsa tamamını soluksuz izlerim:smiley:
ama ne yazık ki, toyota batıyor, tv ler ve sponsorlar bu tür projelere para harcamıyor, saçma sapan yemek proğramları ile saat dolduruyorlar..

ama ne demiş büyük abi: GERÇEKÇİ OL İMKANSIZI İSTE

konu başında toplantılara geliriz demiştim(kameraman arkadaşım Emrah Öncül ile ama ülke gündemi dur durak vermiyor bize...

herkese sevgi ve saygılar-serkan tahmaz-atv haber

Serkan dostum guzel paylasimlarin icin cok tesekkur ederiz her turlu destegin ve onerilerin tecrubelerin bizler icin cok onemli, gundemden firsat buldukca bizlere katılırsan mutlu oluruz... onumuzdeki hafta istanbulda bir araya gelme gibi bir planımız var seni aramizda gormekten mutluluk duyariz...

arkadaslar herkese merhaba, carsamba sabah istanbuldayim, goruselim lutfen isteyene telefonumu ozelden atabilirim, bazı arkadaslarda zaten var olmayanlar icin...

Çalışma Konuları

1. Rota
1.1. Rotanın belirlenmesi
1.2. Günlük yolculuk mesafesi ve yaklaşık konaklama yerlerinin belirlenmesi
1.3. Rehberlerin ayarlanması (en azından çöl geçişinde bir tane bulmak gerekir)
1.4. Dönüş için geminin bulunması

2. Katılımcılar
2.1. İsim listesi
2.2. Sağlık kontrolü (dişi ağrıyan olursa ben çekerim)
2.3. Pasaport + Vizeler
2.4. Sağlık ve diğer sigortalar
2.5. İlaç ve ilk yardım malzemeleri,( böcek v.b. sokmalar karşı antihistaminik )
2.6. Fiziksel hazırlık (uyku depolama gibi, vücut direncini arttırıcı destekler gibi )

3. Araçlar
3.1. Araç listesi
3.2. Araçların eksikleri
3.3. Araçların bakımı

4. Tanıtım ve Sponsor Faaliyetleri
4.1. İnternet sayfasının hazırlanması
4.2. Sponsor dosyasının hazırlanması Aday sponsorların tespiti
4.3. Aday sponsorların tespiti
4.4. Sponsorlar ile görüşmeler

İnternet sayfasınıda hazırlamamız gerek diye düşünüyorum.

yer olarak oturup rahat sohbet edebileceğimiz bir yer düşünüyorum neresi neresi saat olarak mesai saatı sonrası akşam 18:00 gibi sizlere uyarmı ilk önce saate karar verelim sahilde migrosum oralarda yada beş çeşmelerde bir sürü yer var cafe tarzı yada yemek yenilebilecek saaat uygunsa deniz tarafı araçları rahat park edebileceğimiz yerler mevcut

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,708
Kayıtlı Üye Sayımız
166,547
Kaydolan Son Üyemiz
Tsukuyomi

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR