Toyotalar İpek Yolunda

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan pandipieri Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 549
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 65,712

Etiketler
Ynt: Toyotalar İpek Yolunda

sedat merhabalar, dun aksamki notlari sukru kardesimiz en kısa zamanda gececektir... bazı kararlar aldık onlari sizlerle paylasacagiz buradan...

Herkese merhaba. Dün akşamki toplantı için şahsım adına herkese teşekkür ederim. Başlangıç adımları olarak için neyi, nasıl, ne kadar sürede yapmamız konusunda oldukça bilgilendirici bir toplantı oldu. Toplantıda aldığım notları daha sonra yayınlayacağım.

Dün akşam ki toplantıda bir araya gelmek çok iyi ve faydalı oldu...

Yeni dostlar ile tanışmak gayet keyifliydi...

Ben bu gezide işlerim sebebiyle olamayacağım ama ipek yolu yolcularını yakinen takip edeceğim ;)

İlk adım her zaman en zor olanıdır, o da atıldı.

Gerisi gelecektir...

Araç sahiplerinden bir ricam olacak. lt/100km cinsinden şehir içi, şehir dışı asfalt yol, hafif arazi ve ağır arazi şartları için aşağıda tipleri verilmiş araçlar için benzin ve mazot yakıt sarfiyatlarını verebilirler mi? Biliyorum lastik, aksesuar, ağırlık ve parkur gibi pek çok etken ile bu değerler değişebiliyor. Ama en azından birbirimizin araçlarını biliyoruz. Ve bir yaklaşımda bulunabiliriz.

Şehir içi şehir dışı asfalt hafif arazi ağır arazi
FJ40

HJ60

BJ78

VX80

VX100

Yakıt gereksinimi konusunda bir tablo çıkartmaya çalışıyorum. Bu sebeple en azından yaklaşık olarak bu bilgi gerekiyor.

Ben FJ40 ı benzin olarak yazayım. Otogazı heryerde bulamayabiliriz. Aracın yüklü olduğunu farzederek yazıyorum. Boş araca göre ilaveler yaptım.

FJ40 16 lt 14 lt 16 lt 18-20 lt

HJ60

BJ78

VX80

VX100

hsbasar' Alıntı:
Ben FJ40 ı benzin olarak yazayım. Otogazı heryerde bulamayabiliriz. Aracın yüklü olduğunu farzederek yazıyorum. Boş araca göre ilaveler yaptım.

HJ60

BJ78

VX80

VX100 18 lt 15 lt 18 lt 25 lt fuul yüklü durumda :D

HJ60

BJ75 13 lt 9lt 13lt 16lt (kırsal motorin )

VX80

VX100

arac adını bj 75 olarak değiştirdim şükrü bey haberiniz ola

HJ60

BJ75 13 lt 9lt 13lt 16lt (kırsal motorin )

VX80

VX100 18lt 15lt 18lt 25lt

Arkadaslar oncelikle ben de katılan arkadaslarin hepsine tesekkur ediyorum. istanbulda sizinle olmak cok guzeldi. guzel agirladiniz bunun icin ayrica tesekkurler... cihan yazdigi icin ben ayrica yakıt girmiyorum... bir is bolumu yaptik sukru kardesim yazman olarak gereken notlari aldi, en yakın zamanda paylasacaktir. hayırlısı olsun, yukarida da soylenildigi gibi ilk adımı atmak en onemliydi ve yaptik... artık bu konsantrasyonu bozmadan isi bitirmek sırada :smiley:

araç yurtdışı çıkışı için gerekli olan evraklar; (asya kıtası)

1) ARAÇ GEÇİŞ KARNESİ; başvuru için araç sahibinin bizzat gitmesi araç ruhsat aslı ile bereber ve 200TL olan harcı Turing'de ödeyip 10dk içinde alabiliyor.
AMA AMA geçiş rotamızda bazı riskli ülkeler bulunduğundan (ırak-iran-afganistan-mısır-hindistan-suriye) dolayı araç başı 1000$ turing hesabına banka hesabına teminat yatırılması ve makbuzunun evrak işlemlerinde ibraz edilmesi gerekiyor.
eğer araç sahibi değil de aracı başka biri kullanacaksa (yani araç sahibi aracın yanında olmayacak hallerde) sadece araç yurtdışına çıkacak ise araç sahibi o kişiye noterden tasdikli vekaletname vermesi şartmış..

2) ULUSLARARASI EHLİYET; başvuru için araç sahibinin iki adet foto, kullandığı ehliyet aslı ile gidip 250TL olan harcı Turing'e ödeyip 20 dk içinde alabiliyorlar. eğer ulus.ehliyeti daha önceden var ise veriliş tarihine göre sadece farkını almaktalar.

3) SİGORTA; konusu henüz netleşmedi çünkü araçların tam modelleri vb bilgileri gerekmekte ama arkadışımız olan yetkilinin söylediği şudur <bizden kasko yapılması oldukça pahalı tutacağından bu araçlara girmiş olduğunuz ülkenin gümrüğünde geçici sigorta yapılmakta onu yaptırmanız daha iyi olacağıdır.> örnek verecek olursak Gürcistandan geçiş için Türkiyeye giriş yapan bir aracın sigortası 35TL, Pakistanın uyguladığı geçiş sigortası 51$.ödenecek tutarlar geçiş için aşağı yukarı bu fiyatlarda olurmuş.

bu söylenenler asya kıtası için ve bir çok ülke geçişleri için geçerli olan bilgiler.
her kıta için ve ülke için ayrı ayrı uygulama varmış.
tabi yurtdışında kalınan sürede bir başka faktör.

ülke gümrüklerinde yaptırılan sigorta neleri kapsamakta,
tabiki ülkelere göre değişiklik göstermekte ama genel anlamda yapmış olduğun kazaları ve karşı tarafa vermiş olduğun hasarları kapsamaktadır.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,703
Kayıtlı Üye Sayımız
166,546
Kaydolan Son Üyemiz
Behcet001453

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR