Toyotalar İpek Yolunda

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan pandipieri Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 549
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 65,716

Etiketler
Ynt: Toyotalar İpek Yolunda

Burak kardeş bulursan bizim için enfes bir kaynak olur gitmeden prova yapmış oluruz süper olur cd ye çevirdikmi çoğaltmak kolay izler izler kendimizi motive ederiz hem gezilcek görülücek yerler konusunda bizlere ansiklopedilik bilgi verir.

Bulduğum bazı DVD'ler;

http://www.amazon.com/s/qid=1267689382/ref=sr_nr_i_1?ie=UTF8&rs=&keywords=silk%20road&rh=i%3Aaps%2Ck%3Asilk%20road%2Ci%3Advd

Özellikle buna dikkat

http://www.amazon.com/GlobeRiders-Silk-Adventure-Helge-Pedersen/dp/B0010VYA36/ref=sr_1_11?ie=UTF8&s=dvd&qid=1267689389&sr=1-11

Ya bunlarıda izlemeye gelmez, acaip gaza geleceğimi biliyorum. Mecbur gelmek zorunda kalırım sonra ;D ;D

Estağfurullah. Sadece şu andaki takıntı halimi korur iken bulabildiğim kadar bilgiyi ortaya koymak istyorum.

casia_ethnic_93.jpg

Soru: Şanghay limanından 8-10 adet sahibi tarafından bindirilen Türk plakalı aracın gemi ile İstanbul’a gelmesinin maliyeti yaklaşık ne kadardır?

Cevap:Bu isi part cargo gemi kiralama ile yapmak zor zaman da alir cunku regular sefer yoktur bu gemilerde min 8-10 bin tonluk bir gemide part cargo yer bulmak icin cok kastirman lazim. En mantiklisi arbalri continere sabitlemek ve duzenli (haftalik sefer var) yuklemek olur. Yanlisim yok ise 40” cntr iki arac alir (cok buyuk araclar yuklemiyeceksen) 40” cntr de Fob shanghai- Istanbul yaklasik 5000 usd gelir

40'' Cont. içinin ebadı 11.8 mt. x 2.3 mt.

Herhalde iki tane LC 60 veya 80'i ters yüz koymak lazım ;D Benimkini ters yükletmem söyleyeyim ;D

mergen' Alıntı:
Soru: Şanghay limanından 8-10 adet sahibi tarafından bindirilen Türk plakalı aracın gemi ile İstanbul’a gelmesinin maliyeti yaklaşık ne kadardır?

Cevap:Bu isi part cargo gemi kiralama ile yapmak zor zaman da alir cunku regular sefer yoktur bu gemilerde min 8-10 bin tonluk bir gemide part cargo yer bulmak icin cok kastirman lazim. En mantiklisi arbalri continere sabitlemek ve duzenli (haftalik sefer var) yuklemek olur. Yanlisim yok ise 40” cntr iki arac alir (cok buyuk araclar yuklemiyeceksen) 40” cntr de Fob shanghai- Istanbul yaklasik 5000 usd gelir

40'' Cont. içinin ebadı 11.8 mt. x 2.3 mt.

Herhalde iki tane LC 60 veya 80'i ters yüz koymak lazım ;D Benimkini ters yükletmem söyleyeyim ;D

Bu gezi sanırım araç başı 20 000 dolara çıkacak. Ciddi bir hesap yapmadımi, öyle olacağını tahmin ediyorum.

arakadaslar harika dusunceler ve destekler bunlar, haftaya istanbula geldigimde tum bunlari ayrintili konusalim, amacimiz mumkun oldugu kadar sponsor destegi ile saglamak bu tur seyleri, gemi ile yolculuk ve diger masraflar gibi, oncelikle profesyonel bir dosya hazirlamamız gerekecek, bu konuda kimden destek alabiliriz acaba... en azindan bu projenin ayaklari yere basan bir proje oldugunu anlatmamiz gerek...

Bence bir yerden başlamalı, gelişmelere göre dosya zaten güncellenir. Başlamadan birşey olmuyor. İlk sayfaya Toyotalar İpek Yolunda yazsak bile başlamız olacağız ve gerisi gelecek.
Toplantıda ana başlıkları belirlemeye çalışırız ve iş bölümü yaparak bölümleri paylaşırız. Yük bir kişinin üstüne binmesin. Sonra bunlar bir araya getirilir. Böylece aktif olarak çalışan kişiler tarafından dosya oluşturulmuş olur. Herkes genele hakim olmuş olur.
Nacizane fikrimdir.

pandipieri' Alıntı:
arakadaslar harika dusunceler ve destekler bunlar, haftaya istanbula geldigimde tum bunlari ayrintili konusalim, amacimiz mumkun oldugu kadar sponsor destegi ile saglamak bu tur seyleri, gemi ile yolculuk ve diger masraflar gibi, oncelikle profesyonel bir dosya hazirlamamız gerekecek, bu konuda kimden destek alabiliriz acaba... en azindan bu projenin ayaklari yere basan bir proje oldugunu anlatmamiz gerek...

katılıyorum burak biraraya geldigimizde bunlari ayrintilariz...

Bir de sana birsey soracagim gerci sedata da mesaj attım ama benim mesaj sayım 950 civarindaydi bir anda 665 e dustu az once nasıl oldu bu is bir fikrin var mı acaba ? ya da baska kim ilgilenir bu konu ile... neden oldugu ile...

Serkan hocam zaman zaman konuların içerisindeki konu dışı mesajlar temizleniyor.
"Günaydın" "hoşgeldin" gibi mesajlar silinince mesaj sayısı düşüyor. Bu hepimiz için geçerli.
Konuların daha rahat takip edilebilmesi için gerekli bir işlem bu. ;)

Zamanla server ı rahatlatmak amaçlı, sohbet ve geyip içerikli mesajlarda temizleme yapılıyormuş, sebep bu.

pandipieri' Alıntı:
katılıyorum burak biraraya geldigimizde bunlari ayrintilariz...

Bir de sana birsey soracagim gerci sedata da mesaj attım ama benim mesaj sayım 950 civarindaydi bir anda 665 e dustu az once nasıl oldu bu is bir fikrin var mı acaba ? ya da baska kim ilgilenir bu konu ile... neden oldugu ile...

peki bakalım oyle olsun ama dogru bulmuyorum, daha silinmesi gereken nice gereksiz foto arsivleri var, neyse tartismaya gerek yok burada...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,703
Kayıtlı Üye Sayımız
166,546
Kaydolan Son Üyemiz
Behcet001453

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.