Ynt: Toyotacılar Muhabbet Köşesi
Mücahit,
Aslında bu konuda pek konuşmak istemiyordum ama madem söz açıldı bende düşüncemi belirteyim.
Kamp düşüncesi oluşur , niyetler ortaya konur, planlanır ve yapılır. Bu olay bu kadar basittir. İki araç bile kalsa yine o kamp yapılır. Şahsen ben böyle yapıyorum . Tarihi kendimiz belirliyoruz , ama yinede bir mazaret oluşursa ki bu bence sadece hastalık ve ölüm için geçerlidir gelemiyorum der ve gelmez fakat o kamp 2 araç ilede yapılır.
Kürşad,
Sana katılıyorum , 1000 iptal olsada dostluk bozulmaz bu böyle biliniyor zaten. Ancak sebepleri vardı , öyle gerekiyordu ve öyle oldu olmaz kardeşim . Düşünceyi ortaya koyuyoruz , tüm arkadaşlar kendine göre değerlendiriyor , aramızda boşta gezen nerde ne varsa ben giderim diyen yok sanırım. Hepimizin kendine göre işi gücü var. Hepimiz durumu değerlendirip tamam ben bu kampa giderim diye hazırlıkları sonlandırıyor, sabah bir bakıyoruz iptal edilmiş. Böyle şey olmaz kim iptal etmiş , neden iptal etmiş, kim gelemiyorsa gelemesin bir sonrakine gelir ama böyle bir toplulukta son gece kamp iptal edilemez, böyle bir tutarsızlık sergilenemez. En azından bize yakışan davranış şu olmalıydı , kamp öncesinde olduğu gibi herkes fikrini zikrini söyleyerek , asgari müşterek arayarak karar veriyorsak ve tarih koyuyorsak , iptal fikri oluşmaya başladığında da aynı uslup olmalıydı , şöyle böyle bir durum var ne dersiniz millet ? bu olmalı. Yoksa öyle sebeperi vardı karar verdik öyle oldu diye bir şey olamaz .
Burada sakın yanlış bir anlama olmasın gerçekten kim iptal etmiş neden iptal etmiş bilmiyorum bugüne kadar da sorgulamadım benim sözlerim sadece olaya yaklaşım ve çözüm bulma adına bir ifadedir.
İleriye bakma ancak hepimizin bildiği ama uygulamaya geldiğinde rafa kalkan prensipler ile mümkün olur düşüncesindeyim.