Toyotacılar Muhabbet Köşesi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan tugsan75 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 19,670
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 698,235
Ynt: Toyotacılar Muhabbet Köşesi

bizimde tecrubeler paylastikca artiyor el elden ustundur, hepimiz birbirimizden birseyler ogrenecegiz yasam bir ogrenme sureci yeterki bilgi olsun biz beynimize kaydedelim, omer hayyamin dedigi gibi bir ney bir nefes bir de kirmizi sarap bilgi tenimdir benim...

Etiketler

suat bey ve vecihi bey birlikte calisiyorlar galiba degil mi? onumuzdeki hafta carsamba persembe gibi gitmeyi umuyorum... en azindan tanismis olurum ...

Serkan bey küsmek ne kelime birdaha duymayayım ;D

Tem servis Toyotanın duayenidir ve muhakkak tanışılması gereken kişilerdir.

Gelelim araçlarımıza yapılan bakım konusuna;Hepimiz az veya çok araçlarımıza düşkünüz.Yapılması gerekenler çok basit.Ağır şartlarda kullandığımızı farzedelim.Yapılan aktiviteden sonra gittiğimiz ustanın dükkanına çektik aracı.Hava filtresinden tutun,öntakım,diferansiyeller kısaca komple bir kontrol yapılmalı.Çünkü,araç arazide hertürlü zorlu konumlardan geçti ve neresine su girdi,neresini sürttük veya vurduk tam bilemiyoruz.

Oysa biz akşam eve geldikmi,nasıl olsa araçda birşey yok diye devam ediyoruz.Yapılan en büyük yanlış.

Size şöyle bir örnek vereyim;İstisnalar dışında yarış kazanan araçların başarısı yarışan ekibin tamamına aittir.Bunun sebebi ise,bir araç yarış kazansada,kaybetsede veya biitirsede Adan Z ye sökülür ve bütün parçalar kontrol edilip montaj olur.Başka bir ekipse bunların istatiksel bilgilerini ARGE(araştırma geliştirme departmanı)departmanıyla paylaşır.Bu uzun vadede başarı getirir.

Bizlerin yapması gereken ise ağır veya normal gezilerimiz sonrası ustalarımızla birlikde yapacağımız kontroller.İnanın aracın uzun ömürlülüğü bu basit kontrollerde.Sonradan süprizlerle karşılaşıp üzülmemek için bu basit kontrolleri lütfen ihmal etmeyelim ;)

hayırlı ugurlu olsun serkan bey iyi günlerde kullanırısnız İNŞALLAH. bol çamurlu günler vede geceler sizlerin olsun

tugsan bey haklisiniz iyi bir tamirci bulmak sart benim icin en buyuk sorun izmirde LC den anlayan adam bulamamak, kendim ogrenmeye basladim bile :smiley: hafta ici de araci genel bir kontrol icin temservise gosterecegim, en kisa zamanda yuzyuze gorusebilmek dilegi ile ben artik kaciyorum herkese iyi geceler....

Lc den anlamak başlıbaşına uzmanlık gerektiren birşey ama siz normal kontrolleri yapın inanın ne sizi nede başkasını hayatta üzmeyecek tek araç.Onun için dünya LC ye biniyor. ;D Fransızlar en muhafazakar ülke olarak bilinir.TLC magazine(Toyota Land Cruiser Magazin)Fransızların.Adamlar LC ye tapar,araplar tapar,Avustralyada,Afrikada yani yazmakla bitmez dünyanın heryerinde tekdir.Ammmaaaa bakacaksın,bu bakma sadece arada bir kaputu kaldırıp ilgilenmekden geçiyor okadar. ;D

bu akşam muhabbetekatılamadım arkadaşlar mesaj saatime bakarsanız ne yazıkki antoff dan bi yakın arkadaşımız ciddi bir kaza geçirmesi ve aracı derden cıkarmakla meşkuldum ama eniyisi kendisinin sağlık durumu gayet iyi sayılır ama arç pert durumda aynızamnda araç benim çadır monte ettiğim araç sabah çadırı taktım akşam malesef böyle oldu ancak iyiki çadır tamışız tavan çökmesini önlemiş çok faydası olmuş..

Geçmiş olsun Ahmet bey, Arkadaşlar için üzüldüm, neyseki kendilerine birşey olmamış.
Herkese güvenli sürüşler diliyorum.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,803
Kayıtlı Üye Sayımız
166,609
Kaydolan Son Üyemiz
Sedef16

Çevrimiçi üyeler

Geri