Toyotacılar Muhabbet Köşesi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan tugsan75 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 19,670
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 698,235
Ynt: Toyotacılar Muhabbet Köşesi

pandipieri' Alıntı:
bu arada hemen sorayım bu würthün pütürü ne tam olarak gecenlerde de bir arkadas burada zift attırdıgından bahsetmisti aracın altına bunlara sadece pas icin mi gerek var aydınlatırsanız sevinirim...

Serkan bey diğer ürünleri bilmiyorum ama zift gerçekten faydalı, biz vosvoslara her 2 yılda bir zift attırıyoruz. Benim vosvosta 35 yıllık orjinal taban duruyor. 2007 de arabayı toplatırken toplayan usta bile şaşırmıştı.

Etiketler

pandipieri' Alıntı:
paslanmayı engelliyor sanırım degil mi? malum offroad da camur cirkef, baska nedeni var mı?

Vosvosta kesinlikle paslanma için. Ancak arazi araçlarında nasıl olur tam kestiremiyorum. Çünkü aracın altı sürekli bir yerlere sürtüyor ve kaplanan zift kalkıyor. Bu durumda belki daha sık yenilemek gerekebilir.

evet haklisiniz sanirim daha sık yenilemek gerekir, cunku surekli biryerlere surtup cikacak o zift tugsan bey sanırım bizimle konusmayi istemiyor o nun soyledigi o würthün pütürü ne tam olarak anlamis degilim...

Tuğsan bey wurth ile ilgili daha önce yazmıştı ama 45 sayfanın içinde kimbilir nerde.
Belki bunuda ayrı konu başlığı yapıp.

Taban koruma ve ses yalıyımı diye tartışmak lazım.

evet cidden bazı konuları bulmak cok zor oluyor hele zman cok kısıtlı olunca, belki ilerde yeni bir konu acabiliriz :smiley: sizin de dediginiz gibi...

İyi geceler Memduh bey,hoş geldiniz ;)

Würth olayı şudur;herşeyde gelişen teknoloji sayesinde, eskiden uygulanan ve günümüzde hala yaygın olan ziftleme olayının modern halidir.Aracın altı iyice temizlendikden sonra bu uygulama yapılır(pütürlü kabartılı bir madde)Normal şartlarda aracı çok uzun süre yollara dökülen çeşitli kimyasallardan korur.Fakat kendi adıma söyliyim aracımı pek normal yerlerde kullanmadığımdan dolayı bana dayanmadı ;D

Toyota araçlar arasında sağlamlığı,dayanıklılığı uzun ömürlülüğü ile bilinir ve dünyada saygın bir yeri vardır.Bunu da malzeme kalitesinden ödün vermeyerek kanıtlamıştır.Yani parçalarımızın uzun yıllar ve km dayanması buna bağlıdır.Deyiştirmek gerektiğinde pahalı fiyatla karşılaşmamızda bundandır.Yani başka marka ve modelde 2 veya 3 kez deyişen parça bizde 1 seferde deyişir.Uzun vadede düşünürseniz karlıyız.

Ama unutmayalım Toyota LC de bir araç ve illaki onunda zamanla deyişmesi gerekenleri olacak.Birde japon araçlarının bana göre şöyle kötü geçmişi oluyor;Araçlar sorun çıkarmadığı için kimse periyodik kontrollerini yaptırmıyor ve sonra herhangi birşey oluncada zincirleme reaksiyon başlıyor.Buda ya alana yada o anki sahibine yüksek maliyetli bakımlar çıkarıyor.

Düzenli olarak kontrolleri yapılan birçok araç bana göre uzun yıllar hizmet eder.Şimdi sormak istiyorum;Kaçımız servis kitapcığını açıp,hangi km de araca neler yapmamız gerektiğine bakıyoruz.Üretici firmalar demişki;Şu km de fren hidroliği,şu kmde şanzuman yağı,şu km de hortumlar gibi periyodik değişmesi gereken parçaları yazmışlar.Ama bizler,o parça dağılana kadar elimizi sürmeyiz.Sonrada ihale araca kalır.

Başınızı biraz şişirdim kusura bakmayın ama bunlar benim şahsi düşüncelerim ve sizlerle paylaşmak istedim. ;D

Sizlere teşekkür ederim cihazın şarjını aramaktan yazamadım verdiğiniz değerli bilgileri takip etmek isterim, olmadı diğer bilgisayarı acım da katılım ben.

oh be tugsan beycim tanismadan bana kustun sandim :smiley: soylediklerine aynen katiliyorum dun LC lerin kullanam kılavuzunu buldum netten 2004 model bir arac icin ama genel anlamda cok iyi, soyledigin gibi 125,000 mile kadar servisten neler taleb etmemiz gerektigi ve nelerin degissmesi gerektigini tek tek yazmislar super bir kılavuz... acaba tum tamirciler ya da servisler yapiyor mu bilmiyorum. servisler yapiyordur belki.

bugun temservisten suat usta ile gorustum bu hafta istanbulda olacagim yusuf ustanın yanında aracin lpg isleri icin onlar bitince de temservisi bir ziyaret etmek istiyorum en azindan gormek icin bizim gezenbilirin de linki var servisin sayfasinda kendisi uyemiz midir ya da sizler tanir misiniz..?

sizleride üzerinde konuştğunuz konudan ayırmak istemedim değerli bilgilerinizi takip etmeye calısıyorum. teşekkürler serkan bey ne demek

Toyotanız varsa tanışmanızda büyük fayda var vecihi usta toyota da bir tanedir. kendisini yaklaşık 3-4 yıldır tanıyorum. yaptığı işlerden adamın kalitesi belli. şiddetle tazvsiye edrim

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,803
Kayıtlı Üye Sayımız
166,609
Kaydolan Son Üyemiz
Sedef16

Çevrimiçi üyeler

Geri