Toyotacılar Muhabbet Köşesi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan tugsan75 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 19,670
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 698,658

Etiketler

Ynt: Toyotacılar Muhabbet Köşesi

Tempus' Alıntı:
abi o fj40 ın tamamı anca o kadar ediyor ;D

15000 liranın altında düzgün bir FJ40 yok.
FJ40 ı sınıflama dışı tutmak lazım, çünkü o halen görevlerini yerine getirebilen bir klasik.

hsbasar' Alıntı:
FJ40 ı sınıflama dışı tutmak lazım, çünkü o halen görevlerini yerine getirebilen bir klasik.

vallahi ben ilanına bakmıştım baya , özellikle sattığın parçaları üstünde görmeyi çok isterdim

Sedat tebrik ederim tanımı şahane yapmışsın.

hsbasar' Alıntı:

Tempus' Alıntı:
vallahi ben ilanına bakmıştım baya , özellikle sattığın parçaları üstünde görmeyi çok isterdim

Sattığım parçalar yabancıya gitmedi, bir arkadaşımızın FJ40 nın üzerinde olacak. Şu an araç toplanıyor. Ben birkaç aya kalmaz fotolarını koyarım.

hsbasar' Alıntı:
Sattığım parçalar yabancıya gitmedi, bir arkadaşımızın FJ40 nın üzerinde olacak. Şu an araç toplanıyor. Ben birkaç aya kalmaz fotolarını koyarım.

aslında ben birkaç araç dışında diğerlerini dıştan değerlendiriyorum ve duyduklarımdan, gezilerde fırsat buldukça farklı marka farklı model araçların içine misafir olmak lazım, fj40 da bunlardan birisi. içinde biraz offroad yapayim fırsat bulduğumda :smiley:

Bakkan' Alıntı:
Sedat tebrik ederim tanımı şahane yapmışsın.

Teşekkür ederim bu benm canı gönülden inandığım birşey, halen 60 lı yılların modellerini topluyor insanlar ve arazide kullanıyor.
Genelde iyi toplanan klasikler hep müzelere giderken, FJ40 lar dağlara gidiyor.

ingilterede yasarken bir td5 alacaktım universitedeki arkadaslar soyle bir espri yapmislardi, bil bakalim 1 land rover alana 2. sini neden bedava veriyorlar. yanıt: biri bozulunca digeri ile cekmek icin...

sadece kucuk bir anektot kimse kırmak niyetinde degilim, aman kimse bozulmasin... kendi aramizda 2 kelama selam demektir amacimiz...

Tempus' Alıntı:
aslında ben birkaç araç dışında diğerlerini dıştan değerlendiriyorum ve duyduklarımdan, gezilerde fırsat buldukça farklı marka farklı model araçların içine misafir olmak lazım, fj40 da bunlardan birisi. içinde biraz offroad yapayim fırsat bulduğumda :smiley:

Ne zaman istersen benimki emrine amade ;)

Araya kısa bir not gireyim. Daha önce çalıştığım iki şirket son 5 yılda araç bakım onarımlarına km başına harcadıkları maliyetleri çıkardı. Buna araçların ilk alım maliyetlerini de kattılar. Gerek binek araçlarda gerekse arazi araçlarında en düşük maliyet Toyotaların. Hemde parça pahalı olmasına karşın.

Özellikle kamu kurumları ihalelerde Toyota pahalı kaldığı için alamıyorlardı. Şimdi bu hesapları ihalede fiyat katsayısı olarak kullanıyorlar ve Toyota teklifleri diğerlerinden yüksek olsa bile Toyotadan alım yapabiliyorlar.

Bizlere gelince, herkes gönlünce ve ekonmik durumunca araç seçiyor. Benim 100 000 eurom olsaydı ve her yıl 10 000 euro vergi ödeyebilseydim tercihimi VX200 den yana kullanırdım ama Disco 1 aldım, kaza bela gelmedikçe benim o arabayı öldürmem mümkün değil.
Herkes için en iyi araç kendininki, yaşasın Discovery ;D

pandipieri' Alıntı:
ingilterede yasarken bir td5 alacaktım universitedeki arkadaslar soyle bir espri yapmislardi, bil bakalim 1 land rover alana 2. sini neden bedava veriyorlar. yanıt: biri bozulunca digeri ile cekmek icin...

sadece kucuk bir anektot kimse kırmak niyetinde degilim, aman kimse bozulmasin... kendi aramizda 2 kelama selam demektir amacimiz...

kendi adıma discovery 2 lerin kasasını çok seviyorum, alma nedenimin en büyüğü bu. ama herhangi bir marka model takıntım yok, bir süre dener bakarım eğer sorunlar yaşarsam sürekli veya daha iyi bir alternatif bulursam değiştiririm. ama şimdilik mutlu mesut yaşıyoruz. belki 3. araç olarak toyota alırım 2. LR da bozulursa kim çekicek ;D

bak orda hak veriyorum size disco 2 lerin kasasını ben de cok seviyorum hele camel trophy versiyonlari cok şık duruyordu...

not: toyota herseyi ceker :smiley:

hsbasar' Alıntı:
Ne zaman istersen benimki emrine amade ;)

Araya kısa bir not gireyim. Daha önce çalıştığım iki şirket son 5 yılda araç bakım onarımlarına km başına harcadıkları maliyetleri çıkardı. Buna araçların ilk alım maliyetlerini de kattılar. Gerek binek araçlarda gerekse arazi araçlarında en düşük maliyet Toyotaların. Hemde parça pahalı olmasına karşın.

Özellikle kamu kurumları ihalelerde Toyota pahalı kaldığı için alamıyorlardı. Şimdi bu hesapları ihalede fiyat katsayısı olarak kullanıyorlar ve Toyota teklifleri diğerlerinden yüksek olsa bile Toyotadan alım yapabiliyorlar.

Bizlere gelince, herkes gönlünce ve ekonmik durumunca araç seçiyor. Benim 100 000 eurom olsaydı ve her yıl 10 000 euro vergi ödeyebilseydim tercihimi VX200 den yana kullanırdım ama Disco 1 aldım, kaza bela gelmedikçe benim o arabayı öldürmem mümkün değil.
Herkes için en iyi araç kendininki, yaşasın Discovery ;D

o kadar param olsa muhtemelen alacağım ilk araçlardan birisi Toyota FJ Cruizer olurdu, bayılıyorum o araca ama malesef türkiyede çok yok ikinci ele de zor düşücek :smiley: The Team yazan birkaç tane geziyor istanbulda gördükçe içim gidiyor :smiley:

evet izmirde ben de goruyorum amerika da kullanmistim, malum sigara firmasinin araclari onlar, ama cidden iyi araclar $75,000 galiba eger yanlis bilimiyorsam ikinci ele kısa zamanda zor duser pek gelmiyor hatta bir arkadas getirmek istiyorum diye baslik acmisti sonra kayboldu ortalardan...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,806
Kayıtlı Üye Sayımız
166,618
Kaydolan Son Üyemiz
Torrus2562

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR