Toyotacılar Muhabbet Köşesi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan tugsan75 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 19,670
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 698,549
Ynt: Toyotacılar Muhabbet Köşesi

Her muhabbete resim koyarim diyorsun.
hocam pradoyla land cruiser ayri sinif araçlar iç haçimleride farki bence fark burdan kaynaklaniyor. Yoksa kalite bazinda bir degişiklik yok.

Etiketler

Beyler akşam dokuzda yaban tv başina karadeniz gezisi mustafa abinin vx 80 sow var unutmayalim.

neskayfe' Alıntı:
Araç MTV'sini hesaplarken aracın model yılına 1 diyerek saymaya başlamak gerekiyor. Parmak hesabı yaparsanız yanıltmaz.
Bu araç 2010 yılında 7-11 yaş grubundan çıkıp 12-15 yaş grubuna giriyor. Bu hesaba göre önümüzdeki sene 12-15 yaş grubundan vergi ödeyeceksiniz ve ödeyeceğiniz verginin araç bedelinin %5'ini aşması durumunda bir alt motor hacmi grubundan (3501-4000 cc) vergi tahakkuku olacaktır.

Rakamsal örnek vermek açısından, 2010 yılında da bu seneki MTV oranlarının geçerli olduğunu varsayalım;

1999 model bir araç 12-15 yaş grubundan MTV ödeyecektir.
99 VX100 için bu rakam : 2.842 TL (yıllık)
99 VX100'ün şu anki kasko değeri 52.854 TL
Kasko bedelinin %5'i : 2.643TL
ödediğiniz vergi araç bedelinin %5'ini aştığı için vergilendirme bir alt grup olan 3501-4000 cc den yapılacaktır
12-15 yaş grubunda 3501-4000 cc yıllık MTV tutarı 1.974 TL dir.
Özetle; aracı almayı düşünüyorsanız bu sene alabilirsiniz. :smiley:
Selamlar
:eek:
Teşekkürler

çağlar' Alıntı:
hoşgeldin birader,,iyi gezdin bu ara ;D

Evet dostum,Tekirdağ,Çanakkale,Küçükkuyu,Edremit,Balıkesir,Bursa yı kapsayan ufak bir tur yaptık.Oralarda inanılmaz yağmur yağıyor,buralara yağarsa yandık valla ;D

aracın yılını 1 saymak kısmını tam oturtamadım..siz gayet net yazmışsınız.
doğum tarihi yaş hesaplamayıda beceremem zaten .yok 40 tan gün aldım, 35 e girdim vs. gibi ;)

çağlar' Alıntı:
aracın yılını 1 saymak kısmını tam oturtamadım..siz gayet net yazmışsınız.
doğum tarihi yaş hesaplamayıda beceremem zaten .yok 40 tan gün aldım, 35 e girdim vs. gibi ;)

1999-1
2000-2
2001-3
2002-4
2003-5
2004-6
2005-7
2006-8
2007-9
2008-10
2009-11
2010-12 yaş olarak hesap yapılıyor.
2009 vergisi yatmış olan 99 model bir araç aldığınızda ödeyeceğiniz ilk vergi 2010 ocakta.. o tarihte de 12 yaş grubuna girdiğinden bir alt dilime geçmiş oluyorsunuz.

neskayfe' Alıntı:
1999-1
2000-2
2001-3
2002-4
2003-5
2004-6
2005-7
2006-8
2007-9
2008-10
2009-11
2010-12 yaş olarak hesap yapılıyor.
2009 vergisi yatmış olan 99 model bir araç aldığınızda ödeyeceğiniz ilk vergi 2010 ocakta.. o tarihte de 12 yaş grubuna girdiğinden bir alt dilime geçmiş oluyorsunuz.

parmak hesabıyla hallettim, yinede teşekkürler detaylı anlatım için....

cihanülker' Alıntı:
erkan herkez kendini korumaya alacal branda çözümünü halletsin , biliyorsun bolu kampunda yavuzunki bayağı iş gördü ama 10 araçtık ,şimdi 50 araç ,demekki o branda gibi ( 5X6 m ) en az 5 adet lazım , hadi bende 1 ader tente ,var birde yavuzdan aldık , ama gerisi yok ??? ??? ??? ??? ??? ???

Tabi tabi,bende onu diyorum zaten. :smiley:
Sendeki ve Yavuz'dan alacağın ancak 10-15 kişilik,anca cuma kaçaklarına yeter ;D ;D
Mümkün olduğunca,fazla gelirse daha rahat ederiz :smiley:

t392syncro' Alıntı:
çağlar abi o elindeki havuçmu

havuçlu kek ;D ;D

check lambası söndürme tertibatı ;D
araba yeni model elektronikli hani ,, seninki gibi eski model olsa ihtiyaç kalmayacak. ;D ;D 8) 8)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,850
Kayıtlı Üye Sayımız
166,618
Kaydolan Son Üyemiz
ashi02

Çevrimiçi üyeler

Geri