Toyotacılar Muhabbet Köşesi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan tugsan75 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 19,670
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 698,543

Etiketler

Ynt: Toyotacılar Muhabbet Köşesi

Cihan Bey,

Bumudur ? yoksa daha kaliteli bi aletmi ?

Price per Unit (piece): YTL47,20

OTO BATTANİYESİ:
Soğuk kış günlerinde, uzun süren yolculuklarınızda, mola verdiniz, fakat motoru çalıştırmak istemiyorsunuz, çünkü en az 1-2 saat uyumak istiyorsunuz. Bu sürede kaloriferi de çalıştıramayacağınıza göre imdadınıza cihazımız yetişiyor ve arka koltukta 5 yıldızlı otel keyfi sürüyor, uykuya dalıyor sırt, bel ve bacak ağrılarından kurtuluyorsunuz. Bu sayede motoru çalıştırmadan ısı ayarı cihazı ile ısıyı ayarlayarak istediğiniz sıcaklıkla ısınmış oluyorsunuz.

KULLANMATALİMATI:
Battaniye katlanmadan düzgünce koltuğa serilir, fişi çakmak deliğine takılır. Cihaz katlanarak kullanılmaz, kullanılmadığı zamanlar açık (fişi takılı) bırakılmaz, sert darbe yapılmaz, sivri ve yırtıcı nesneler ile temas edilmez. Akümüzün gücüne göre (yani amper-saat değerine) kullanma süresi değişir. Bu 5 ile 10 saat kullanma aralıklarında akünün durumuna göre değişir.
Anma Gerilimi
:12VDC.
Gücü :20W
Amper :1.7A
Boyutu : 50X110 cm

Merhaba.
Arkadaslar guncel sohbetinizle alakasi yok ama Forumda land cruiser prado ile alakali bir yorum bulamadim. Land cruiseri oven binlerce yazi okudum.
Suudi Arabistanda calisiyorum. Burada arac fiyatlari uygun. Land cruiser 200 serisini almaya gucum yetmiyor. Yeni pradoyu ise alabilirim. Almaya alayimda gecen ay burada prado dizel 2006 model dizelini kullanan arap kullanici
-240bin km yol yaptim memnun degilim aracimi satip nissan partfinder alacagim, tavsiyem nissan almandir dedi.
Ben Pradoyu istiyorum. Ama sekline aldanipda sonra pisman olmak istemiyorum.
Umarim burada faydali tavsiyeler alirim.
Sevgiler.
[attachment=1]

photo_exdesign1.jpg

Ismqil' Alıntı:
Merhaba.
Arkadaslar guncel sohbetinizle alakasi yok ama Forumda land cruiser prado ile alakali bir yorum bulamadim. Land cruiseri oven binlerce yazi okudum.
Suudi Arabistanda calisiyorum. Burada arac fiyatlari uygun. Land cruiser 200 serisini almaya gucum yetmiyor. Yeni pradoyu ise alabilirim. Almaya alayimda gecen ay burada prado dizel 2006 model dizelini kullanan arap kullanici
-240bin km yol yaptim memnun degilim aracimi satip nissan partfinder alacagim, tavsiyem nissan almandir dedi.
Ben Pradoyu istiyorum. Ama sekline aldanipda sonra pisman olmak istemiyorum.
Umarim burada faydali tavsiyeler alirim.
Sevgiler.
[attachment=1]

ismail bey siz daha almadınızmı aracınızı ben aldınız zannediyordum ,başka sayfalarda yotum yapılmıştı size ,siz bir araçtan ne bekliyorsunuz anlamadım ,arabistan gibi benzinin sudan ucuz olduğu bir ülkede neden dizel anlamadım ? , arap kullanıcı 240-000 km yol yapmış ,neden mutsuzmuş ? , ayrıca pradoda çok güzel bir araçtır ,arazidede bir çok araca göre çok başarılıdır , land cruiser zaten biliyorsunuz bütün arap aleminde çöllerde ,var ,şehirlerde var ,bu kadar kullanıldığına göre ,demekki kendini ispatlamış ,

mergen' Alıntı:
http://www.sahibinden.com/land_cruiser_4_7-91WQQaXQQ18536629WQQpXQQdisplayitem
Şu ana yıllık vergisi 6.300TL. 2011 yılında ise 2.800 TL olacak. 2 yıl daha sabır :(
Araç MTV'sini hesaplarken aracın model yılına 1 diyerek saymaya başlamak gerekiyor. Parmak hesabı yaparsanız yanıltmaz.
Bu araç 2010 yılında 7-11 yaş grubundan çıkıp 12-15 yaş grubuna giriyor. Bu hesaba göre önümüzdeki sene 12-15 yaş grubundan vergi ödeyeceksiniz ve ödeyeceğiniz verginin araç bedelinin %5'ini aşması durumunda bir alt motor hacmi grubundan (3501-4000 cc) vergi tahakkuku olacaktır.

Rakamsal örnek vermek açısından, 2010 yılında da bu seneki MTV oranlarının geçerli olduğunu varsayalım;

1999 model bir araç 12-15 yaş grubundan MTV ödeyecektir.
99 VX100 için bu rakam : 2.842 TL (yıllık)
99 VX100'ün şu anki kasko değeri 52.854 TL
Kasko bedelinin %5'i : 2.643TL
ödediğiniz vergi araç bedelinin %5'ini aştığı için vergilendirme bir alt grup olan 3501-4000 cc den yapılacaktır
12-15 yaş grubunda 3501-4000 cc yıllık MTV tutarı 1.974 TL dir.
Özetle; aracı almayı düşünüyorsanız bu sene alabilirsiniz. :smiley:
Selamlar

Kili kirk yarmasam olmuyor ki.
Burada landlar bol 100 ve 200 serisi landlar kendini kanitlamis dogru. Benim dilini konusan sizlerde 100 serisini ovuyorsunuz.
Burada 2005 model 100luk land fiyatina 2010 model prado satiliyor. Buda beni iskillendiroyor. Neden boyle diye. Bu nedenle almaya korkuyorum.

Ismqil' Alıntı:
Kili kirk yarmasam olmuyor ki.
Burada landlar bol 100 ve 200 serisi landlar kendini kanitlamis dogru. Benim dilini konusan sizlerde 100 serisini ovuyorsunuz.
Burada 2005 model 100luk land fiyatina 2010 model prado satiliyor. Buda beni iskillendiroyor. Neden boyle diye. Bu nedenle almaya korkuyorum.

ismaiil bey allah aşkına ,siz türkiyede yaşamadınız galiba, vergilerden haberiniz yok mu, veya ötv yi bilmiyormusunuz ,neden işkilleniyorsunuz onu anlamadım , ???

aozturk' Alıntı:
Cihan Bey,

Bumudur ? yoksa daha kaliteli bi aletmi ?

Price per Unit (piece): YTL47,20

OTO BATTANİYESİ:
Soğuk kış günlerinde, uzun süren yolculuklarınızda, mola verdiniz, fakat motoru çalıştırmak istemiyorsunuz, çünkü en az 1-2 saat uyumak istiyorsunuz. Bu sürede kaloriferi de çalıştıramayacağınıza göre imdadınıza cihazımız yetişiyor ve arka koltukta 5 yıldızlı otel keyfi sürüyor, uykuya dalıyor sırt, bel ve bacak ağrılarından kurtuluyorsunuz. Bu sayede motoru çalıştırmadan ısı ayarı cihazı ile ısıyı ayarlayarak istediğiniz sıcaklıkla ısınmış oluyorsunuz.

KULLANMATALİMATI:
Battaniye katlanmadan düzgünce koltuğa serilir, fişi çakmak deliğine takılır. Cihaz katlanarak kullanılmaz, kullanılmadığı zamanlar açık (fişi takılı) bırakılmaz, sert darbe yapılmaz, sivri ve yırtıcı nesneler ile temas edilmez. Akümüzün gücüne göre (yani amper-saat değerine) kullanma süresi değişir. Bu 5 ile 10 saat kullanma aralıklarında akünün durumuna göre değişir.
Anma Gerilimi
:12VDC.
Gücü :20W
Amper :1.7A
Boyutu : 50X110 cm

ahmet bey fotosu yok göremedim ama , değerler birbirine yakın bizim battaniyeler akım olarak 2,67 amper/ saat , bu sizin koymuş olduğunuz ise 1,7 amper ,ama bizim battaniye 30 watt tı galiba yanlış hatırlamıyorsam ,size yarın cvp yazarım ,bilgilerim işyerinde olduğundan dolayı ama mantık aynı

İsmail Bey,

240.000 km yol yapan ve memnun olamayan arkadaşın, almayı düşündüğü araç ile aynı km yaptıktan sonra fikri ne olacak merak ettim ? tabi o kadar km yapmaya sabrı yeterse ;)

Walla adamin halini gorsen sasirindin. Toyotadan oyle pisman olmustu ki. Bana aracini kalan 10 taksiti ode birde son balon taksiti var. Ben bayiye iade geri veriyorum istersen Sana bedelsiz veririm ben para istemem dedi. Verdigi rakam da raic bedelinden baya az di.
Kafasini karistiryor insanin. 200 serisinin fiyati ucuz olda sorgusuz sualsiz alacamda. Oda altin gibi her daim deger kazaniyor.

ARKADAŞLAR Bİ ARKADAŞIMA İŞ ARIYORUM..:smiley: BU SİTEDE GÜVENİLİR OLUDĞU İÇİN YAZMAK İSTEDİM.. SIKI Bİ SEKRETER İHTİYACI OLAN VARMI??? AVRUPA YAKASI OLUCAK.. ÖZELLİKLE TAKSİM CİVARI OLURSA BANA MESAJ ATIN:smiley: CİDDİYE ALIP İLGİLENEN ARKADAŞLARIMA ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,850
Kayıtlı Üye Sayımız
166,618
Kaydolan Son Üyemiz
ashi02

Çevrimiçi üyeler

Geri