Toyota Land Cruiser Hakkında Sohbet

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan aslanaybars Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 112
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 22,620
Ynt: Toyota Land Cruiser Hakkında Sohbet

burak günaydın,

istersen bizim firmanın çalışmış olduğu trafik müşavirinin bilgilerini vereyim danış.

Etiketler

Bakkan' Alıntı:
Bi ara vergi dairesine gidip görüşmeyi düşünüyorum.

Burak benim bildiğim M.Ö-M.S yok abicim,kimi yakalıyolarsa tahsilat,araçta şu anda sende olduğundan iş sana patlar.Eğer mevzuat değişmediyse.
Onun için sen önce aracı aldığın adamla görüş,sonra vergi dairesine git ;)

Son bilgi,

mevzuat değişmiş deniyor. Toyota servisine gidip aracın motor tespitini yaptırıp bu araç 4,7 v8 dir falan diye yazılı belge alınıp bununla vergi dairesine gidiliyormuş. Bundan sonra kayıt düzeltilip, ben olması gerekenden ödeyormuşum. Benden öncekilerde kimde kaç sene ne kadar hesap çıkarsa TC kimlik nosundan borç yazılıyormuş.
Biraz rahatladım ama işlem tamamlanınca kesinleşecek. Yarın toyota servisine gidip tespit yaptıracağım ve hafta içi de vergi dairesine gideceğim. Gelişmeleri paylaşırım.

Bence herkes aracını kontrol etsin ;)

yardımcı olabileceğim bir konu olursa çekinme söyle.. ;)

kolay gelsin.

Sağolasın, dediğim gibi bir şunları halledip vergi dairesine gideyim, bişey çıkarsa rica ederim.

bacarmobil' Alıntı:
yardımcı olabileceğim bir konu olursa çekinme söyle.. ;)

kolay gelsin.

serkan_bes' Alıntı:
Cihan abi senin yüzünden bordo bir VX100'E aşık oldum başka araçlara bakamaz oldum ya ...İnşallah bu aşk çabuk geçer de bir araç sahibi bizde oluruz.

kardeş inşallah dileğin gerçekleşir yani aşkına kavuşursun , bu arada benim arabaya yeni makyaja başladık tekrar ,yeni port bagaj ,yeni arka tampon , sentetik vinç halatı , yeni ön tampon ,ARB ön kilit , içeriye ARB kumandalar ,ARB kompresör , yeni ön tampon vs vs ,kaşıntı bitmez

sancı var adamda ara ara aldırıyo ıste napsın..

cıhan beyy ne oldu halat işi

Herkese selam, buradaki toyotacı arkadaşlardan biraz bilgi rica edicem vx 80 'lere olan hayranlığım gün geçtikçe artıyor ama bu aracın genel özellikleriyle ilgilide fazla bir bilgim yok doğrusu, bazı bilgileri sağlıklı olarak sanıyorum buradan elde edebilirim sizlerin sayesinde. Öncelikle daha çok günlük kullanım, arasırada dağ bayırda kullanmak isityorum yani off road şartlarından ziyade ama bellide olmaz sonrasında ne olacağı olmuşken en iyisi olsun istiyorum (tabii imkanlarım ölçüsünde) o yüzden fazlada uzatmadan sorularıma geçeyim , sanıyorum bu bilgiler benim gibi vx 80 lerle ilgilenen herkesin faydalanacağı bilgiler olacaktır. şimdiden teşekkürler

hangi yıllar arası çıktığı
kendi içinde versiyonlarının çeşitliliği
benzinli = kaç motor- beygir gücü- yııllık mtv 100 km yakıt bilgisi(benzin-lpg)- usta-servis sıkıntısı-sürekli 4 çekermi- benzinli ile dizel kıyaslaması -
dizel = kaç motor beygir gücü -yıllık mtv 100 km yakıt bilgisi- usta-servis sıkıntısı

eflatun doğa' Alıntı:
Herkese selam, buradaki toyotacı arkadaşlardan biraz bilgi rica edicem vx 80 'lere olan hayranlığım gün geçtikçe artıyor ama bu aracın genel özellikleriyle ilgilide fazla bir bilgim yok doğrusu, bazı bilgileri sağlıklı olarak sanıyorum buradan elde edebilirim sizlerin sayesinde. Öncelikle daha çok günlük kullanım, arasırada dağ bayırda kullanmak isityorum yani off road şartlarından ziyade ama bellide olmaz sonrasında ne olacağı olmuşken en iyisi olsun istiyorum (tabii imkanlarım ölçüsünde) o yüzden fazlada uzatmadan sorularıma geçeyim , sanıyorum bu bilgiler benim gibi vx 80 lerle ilgilenen herkesin faydalanacağı bilgiler olacaktır. şimdiden teşekkürler

hangi yıllar arası çıktığı
kendi içinde versiyonlarının çeşitliliği
benzinli = kaç motor- beygir gücü- yııllık mtv 100 km yakıt bilgisi(benzin-lpg)- usta-servis sıkıntısı-sürekli 4 çekermi- benzinli ile dizel kıyaslaması -
dizel = kaç motor beygir gücü -yıllık mtv 100 km yakıt bilgisi- usta-servis sıkıntısı

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=28076.0

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=56510.0

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=56922.0

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=48402.0

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=53656.0

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=49158.20

Çağlar bey çok teşekkür ederim, bu başlıkları teker teker inceliyeceğim sanıyorum sorduğum soruların cevapları fazlasıyla buralarda vardır.

Vergi konusuyla ilgili son durum şöyle, Toyota fabrikasından aracın uygunluk belgesini istemiştim ve geldi. Bende nakil vasıtaları vergi dairesine gittim. Geçmiş döneme ait vergi farklarının benden talep edilmeyeceğini söylediler, bu Toyota dan aldığım belge ve ruhsat ile Ümraniye deki vergi dairesine giderek düzeltme işlemini yaptırmam gerekiyormuş.

boeing737' Alıntı:
Burak Bey
naptınız işleri merak ettim doğrusu
sevgiler CENK

Bakkan' Alıntı:
Vergi konusuyla ilgili son durum şöyle, Toyota fabrikasından aracın uygunluk belgesini istemiştim ve geldi. Bende nakil vasıtaları vergi dairesine gittim. Geçmiş döneme ait vergi farklarının benden talep edilmeyeceğini söylediler, bu Toyota dan aldığım belge ve ruhsat ile Ümraniye deki vergi dairesine giderek düzeltme işlemini yaptırmam gerekiyormuş.

Kolay gelsin dostum son durumunu bildir bizde aydınlanalım. ;)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,805
Kayıtlı Üye Sayımız
166,615
Kaydolan Son Üyemiz
rkayapınar

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR