Toyota Land Cruiser Hakkında Sohbet

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan aslanaybars Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 112
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 22,594
Ynt: Toyota Land Cruiser Hakkında Sohbet

herkeze merhaba ;
topiğin tamamını okudum :smiley:
ben de gerçekten vx100 hayranı ama L200 kullanıcısıyım
şimdi gelelim sadede :smiley:
çok geyik olacak ama elini vicdanına koyuıp bana vx100neden alınmalı ya da alınmamalı birilieri açıklayabilir mi..?
özellikle vx100 kullananların düşünceleri çok önemli lakin şu günlerde bir 2002 vx100 ile flört durumundayım çok yakınım çokk aldım alacam
herkeze sevgi ve saygılar

Etiketler

herkeze merhaba ;
çok geyik olacak ama elini vicdanına koyuıp bana vx100neden alınmalı ya da alınmamalı birilieri açıklayabilir mi..?
özellikle vx100 kullananların düşünceleri çok önemli lakin şu günlerde bir 2002 vx100 ile flört durumundayım çok yakınım çokk aldım alacam

Cenk Bey merhaba,
bende geçen hafta bir VX100 sahibi oldum. Henüz çok yeni. Aracı bir kere kullanmanız yetiyor, gerçekten konfor, güç kendini layığıyla hissettiriyor. Çok keyif veren bir makina. Benim her aradığım var, sadece ağır Offroad a sokmam diye düşünüyorum, insanın içi elvermiyor. Özellikle ailem için bu aracı tercih ettim ve doğru seçim yaptığımı anladım. Uzun yıllar sindire sindire binmek istiyorum kısmet olursa. Tavsiye ederim, hayırlısı olsun.

Beğendiğim yönü çok o yüzden yazmayacağım, negatif yönleri sayarsak,

1- Vergi yüksek :'(
2- Yakıt tüketimi fazla, 4,7 V8 olunca böyle oluyor. LPG dönüşümü ile kabul edilebilir değere geliyor.

Selamlar

boeing737' Alıntı:
herkeze merhaba ;

2000 model, daha geçen hafta aldım ve henüz yakıt hesabı yapamadım. Vergisine internet vergi dairesinden baktım, temmuzda 1500 küsür gözüküyor.

boeing737' Alıntı:
Burak Bey iliginize teşekkür ederim ;
sizin makina kaç model ..?
ne kadar yakıyor..?
vergisi 2.200 civarı galiba değil mi..?

boeing737' Alıntı:
herkeze merhaba ;
Bütçeniz yetiyorsa Turbo Dizel bir LC100 araç alın. Bir daha araç değiştirmenize gerek kalmaz...

[ - ] yüksek parça fiyatları, [ + ] parçaların inanılmaz ömrü
[ - ] yüksek yakıt maliyeti, [ + ] büyük motorun getirdiği sürüş keyfi ve konfor
[ - ] araç alım fiyatları, [ + ] satarken de para etmesi
[ - ] vergi, verginin artısını bulamadım :smiley:

Sitede bende yeniyim.Benim takip ettiğim konular nissan partfhinder ve LC hakkında yazılanları soluksuz okuyorum ama en çok ilgimi çeken tabiiki LC 2 defa uzun yolda kullanmak nasip oldu tek kelimeyle MUHTEŞEM bir araç.İnşallah bir gün bizede binmek nasip olur.Ersun bey gerçekten güzel bir açıklama yapmışsınız herkese selamlar...

tüm dostlara tesekkur ederim ilgilerinden ötürü.
Bu gün birde şu vergilerine bir bakayım dedim gözlerim yerinden fırladı :smiley:
vergi dairesi internet sitesinde MTV olarak 2010 vergileri ;
otomobil-kaptıkaçtı-arazi taşıtı ve benzerleri 7 - 11 yaş arası ve de 4001 - 10000 motor silindir hacmindeki bir aracın yıllık vergisi 6.525 TL
kısaca altı aylık tutarı 3.262,50 TL

herşeye tamam ekonomide sıkıntı yok çok şükür , ancak anlam veremediğim yılda 6.525 TL vermeğe değecek mi kafam da bunu tartıyorum tabii bunun yanında daha kasko bedelini araştırmadım henüz.
işte bu sorunları çözersem güüüpppp garajdadır makina
sevgiler KARARSIZ KAZIM :D :D ??? ??? :D :D

Kasko bedelinden dolayı düşüyor.
Benim araç 2000 model, internetten MTV hesaplattım. Temmuzda çıkan rakam 1548 TL.

boeing737' Alıntı:
tüm dostlara tesekkur ederim ilgilerinden ötürü.
Bu gün birde şu vergilerine bir bakayım dedim gözlerim yerinden fırladı :smiley:
vergi dairesi internet sitesinde MTV olarak 2010 vergileri ;
otomobil-kaptıkaçtı-arazi taşıtı ve benzerleri 7 - 11 yaş arası ve de 4001 - 10000 motor silindir hacmindeki bir aracın yıllık vergisi 6.525 TL
kısaca altı aylık tutarı 3.262,50 TL

herşeye tamam ekonomide sıkıntı yok çok şükür , ancak anlam veremediğim yılda 6.525 TL vermeğe değecek mi kafam da bunu tartıyorum tabii bunun yanında daha kasko bedelini araştırmadım henüz.
işte bu sorunları çözersem güüüpppp garajdadır makina
sevgiler KARARSIZ KAZIM :D :D ??? ??? :D :D

Çünkü benim araç Prado diye yazılmış, şimdi fark ettim :mad: ::smiley:
Motor hacmi 3378 gözüküyor. Bu sebeple böyle çıkıyor.
Ben şimdi bunu düzeltmeli miyim? Nolcak? ::smiley:

Bakkan' Alıntı:
Kasko bedelinden dolayı düşüyor.
Benim araç 2000 model, internetten MTV hesaplattım. Temmuzda çıkan rakam 1548 TL.

Burak Bey ;
siz de gayet iyi bilirsiniz ki aslına bakarsanız düzeltmeniz gerekiyor
gerçi gönlüm düzeltmenizden yana değil açıkcası yukarıda da yazdığım vergi diliminden ötürü :smiley: ???
düzeltmediğniz takdirde ilk muayene geldiğinde farkına varırılarsa ki varacaklardır ,size düzlettirmeniz konusunda uygunsuzluk yazacaklardır bu uygunsuzluk vergi daiersine de yansıyacaktır ??? hatta geçmişe dair ödenen vergilerin farkları bile istenecektir diye düşünüyorum.
ben olsaydım TÜV e girmeden düzlettirirdim ruhsatımı
ve sonra hiç sesimi çıkarmadan bişey olmamışçasına girerdim muayeneye.. ::smiley: ::smiley:

Aracın muayenesi Temmuz başında. Fakat daha önce aynı böyle bir durum ile karşılaştım ve TUV de hiçbir sorun çıkmadı.

boeing737' Alıntı:
Burak Bey ;
siz de gayet iyi bilirsiniz ki aslına bakarsanız düzeltmeniz gerekiyor
gerçi gönlüm düzeltmenizden yana değil açıkcası yukarıda da yazdığım vergi diliminden ötürü :smiley: ???
düzeltmediğniz takdirde ilk muayene geldiğinde farkına varırılarsa ki varacaklardır ,size düzlettirmeniz konusunda uygunsuzluk yazacaklardır bu uygunsuzluk vergi daiersine de yansıyacaktır ??? hatta geçmişe dair ödenen vergilerin farkları bile istenecektir diye düşünüyorum.
ben olsaydım TÜV e girmeden düzlettirirdim ruhsatımı
ve sonra hiç sesimi çıkarmadan bişey olmamışçasına girerdim muayeneye.. ::smiley: ::smiley:

Umarım yine sorun çıkmaz sizin adınıza sevinirim
ancak bir konuyu daha belirtmek isterim araç kaskolu mu ya da yaptıracakmısnız ve de yaptırdıysanız hanıi model üzerinden oldu kaskosu..?

Kasko yapıldı, VX100 gözüküyor. Zaten noter satışındada listeden modeli falan ben gösterdim işlem yapana. Yani ruhsat doğru.
Bu sadece vergi dairesinde böyle gözüküyor sanırım. Şimdi aklıma şöyle birşey geliyor, vergi indirimi için vergi dairesine başvuruluyorya, bir alt kademe için bu yazılmış olabilir diye düşündüm.

boeing737' Alıntı:
Umarım yine sorun çıkmaz sizin adınıza sevinirim
ancak bir konuyu daha belirtmek isterim araç kaskolu mu ya da yaptıracakmısnız ve de yaptırdıysanız hanıi model üzerinden oldu kaskosu..?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,785
Kayıtlı Üye Sayımız
166,600
Kaydolan Son Üyemiz
emirkucukgenc

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR