Toyota Land Cruiser Hakkında Sohbet

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan aslanaybars Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 112
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 22,594
Ynt: Toyota Land Cruiser Hakkında Sohbet

burak merhaba,

eğer senin aracının MTV si prado dan yüksek ise ve sen bunu maliyeye bildirdiğinde senden geriye dönük tüm eksikliği tahsil ederler heberin olsun. ;)

Etiketler

Geriye dönük beni bağlamaz heralde, ben aracı aldığım tarihten sonrasından sorumlu olurum heralde. ;)

bacarmobil' Alıntı:
burak merhaba,

eğer senin aracının MTV si prado dan yüksek ise ve sen bunu maliyeye bildirdiğinde senden geriye dönük tüm eksikliği tahsil ederler heberin olsun. ;)

Bakkan' Alıntı:
Geriye dönük beni bağlamaz heralde, ben aracı aldığım tarihten sonrasından sorumlu olurum heralde. ;)

[/quote

benim bildiğim son alanın elinde kalır, ama dur bi sorayım.

Olurmu öyle canım. Benden önceki borçları önceki sahiplerine aittir. satanında TC kimlik nosu belli sonuçta.
Kimde patlarsa durumu olamaz.

bacarmobil' Alıntı:
Bakkan' Alıntı:

[/quote

benim bildiğim son alanın elinde kalır, ama dur bi sorayım.

yapman gereken şu faturasıyla vergi dairesine gidip aracın maliye kaydını orda düzelttirmek ve bugüne kadar olan MTV lerin ikmalini çıkarttırmak sonra aldığın kişiye gidip ondan tahsil etmek.
ikmal ödenmediği zaman maliye aracın tarafikten dosyasına haczi koyar ve aracı borcunu ödemeden satamazsın

1- aracın faturası bende değil, 10 senelik araç, 2. el olarak alındı.
2- Aracı aldığım kişide daha önce başkasından almış, bunları dolaşıp para toplayabilir miyim sence?
3- Noterde araç temiz görünüp satışı yapılabiliyor, uyumsuzluk orada çıkması gerekmez mi?

bacarmobil' Alıntı:
yapman gereken şu faturasıyla vergi dairesine gidip aracın maliye kaydını orda düzelttirmek ve bugüne kadar olan MTV lerin ikmalini çıkarttırmak sonra aldığın kişiye gidip ondan tahsil etmek.
ikmal ödenmediği zaman maliye aracın tarafikten dosyasına haczi koyar ve aracı borcunu ödemeden satamazsın

burak ben maliyeci değilim bu bi şekilde sana kadar ulaşmış belki senden sonrasında da çıkmaya bilir. muayeneden geçer senin için bir sıkıntı olmaz. sana kadar ulaşmasının nedeni herkes bu şekilde olmasını istemesinden kaynaklanıyor.
benim fikrimi sorarsan senin de sesini çıkarmadan mevcut üzerinden haraket etmen

Burak sende mıknatıs gibi nerden buluyorsun düşük vergili :D araçları. Bence senden önceki durum seni bağlamaz, hiç sesini çıkarmadan böylece satışını ve muayeesini hallettin mi tamamdır. Olaki ortaya çıktı zaten borç senin ödersin ( senin aldığın tarihten sonrası ), ortaya çıkmadı paşa paşa binersin . Güle güle kullan...

Burak Land Cruiser gorunumlu Pradomu aldin yani simdi ;D ;D ;D

burakçım geçmişe dönük bütün vergiler yüzünden borç senin olur sende gidip paşa paşa eski sahiplerinden almayı tırmalar durursun eğer düzeltme yapmassan mutlaka bir şekilde işpatlar çok sakıncalı bence arabayı aldığın amca ile bir görüş acil olarak

Burak hayırlı olsun Allah içine sindirsin kazasız belasız.Yazdıklarınızı yeni gördüm aldığın aracın ruhsat fotokopisi bendede vardı hiç dikkatimi çekmedi bir terslik olduğu,neyse çözümsüz bir sey değildir tahminimce! Sana tavsiyem bizim ülkemizde daima olan ve çoğu kimseninde başına gelen şeyler bunlar fazla kafana takma ama yanlışlığın düzeltilmesi için gerekli yerlerle irtibata mutlaka ivedi olarak geç.Benim de başıma benzer bir şey satmış olduğum td 5'te gelmişti bir günde hallettim ve sattım şuan kafam rahat.Fazla uzatmadan şunuda söyleyeyim ''yakalanan kısrak çalı harmanını dövermiş'' hesabı bu olay bende farkedilirde tüm ceremeyi ben çekerim diye düşünme sakın o otuz yıl evveldi şimdi öyle şeyler milyonda bir bile olmaz!!!!Saygılar biraz uzun oldu özür.

Cihan abi senin yüzünden bordo bir VX100'E aşık oldum başka araçlara bakamaz oldum ya ...İnşallah bu aşk çabuk geçer de bir araç sahibi bizde oluruz.

Arkadaşlar selam,

konuyu araştırmaya devam edeceğim ama hala geçmiş borçlarından sorumlu olmadığımı düşünüyorum, inşallah yanılmam. Zaten alt kademe için vergi dairesine beyanname vereceğim, orda ak kara çıkacak.

Serkan teşekkürler, ruhsatta zaten gözükmüyor bu durum. İnternette vergi dairesi sayfasında sorgulayınca çıkıyor bu durum.

serkan_bes' Alıntı:
Burak hayırlı olsun Allah içine sindirsin kazasız belasız.Yazdıklarınızı yeni gördüm aldığın aracın ruhsat fotokopisi bendede vardı hiç dikkatimi çekmedi bir terslik olduğu,neyse çözümsüz bir sey değildir tahminimce! Sana tavsiyem bizim ülkemizde daima olan ve çoğu kimseninde başına gelen şeyler bunlar fazla kafana takma ama yanlışlığın düzeltilmesi için gerekli yerlerle irtibata mutlaka ivedi olarak geç.Benim de başıma benzer bir şey satmış olduğum td 5'te gelmişti bir günde hallettim ve sattım şuan kafam rahat.Fazla uzatmadan şunuda söyleyeyim ''yakalanan kısrak çalı harmanını dövermiş'' hesabı bu olay bende farkedilirde tüm ceremeyi ben çekerim diye düşünme sakın o otuz yıl evveldi şimdi öyle şeyler milyonda bir bile olmaz!!!!Saygılar biraz uzun oldu özür.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,785
Kayıtlı Üye Sayımız
166,600
Kaydolan Son Üyemiz
emirkucukgenc

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR