Toyota Land Cruiser 1995 HDJ 80 turbo dizel

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan RedlinE Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 222
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 32,473
Ynt: Toyota Land Cruiser 1995 HDJ 80 turbo dizel

Allahin killisi mars basmasi kisaligi onemli degil islevi onemli benim icin 1 sn yeter calismasina 2 saniye olsa ne olur islevi diyorum sana araziye gir araba askida kalsin ama benim arabam kisa basiyor marsi oldumu olmadi islev onemli gidis onemli arazi aracinin atasi land rover canim benim

Etiketler

cemtascioglu' Alıntı:
Allahin killisi mars basmasi kisaligi onemli degil islevi onemli benim icin 1 sn yeter calismasina 2 saniye olsa ne olur islevi diyorum sana araziye gir araba askida kalsin ama benim arabam kisa basiyor marsi oldumu olmadi islev onemli gidis onemli arazi aracinin atasi land rover canim benim

noktayı koydun cem ARAZİ ARACLARININ ATASI LAND ROVER DİR. ya bu arada benim marş 15-20 salisede alıyor ne bir iki saniyeden bahsediyo bu muco çakması :smiley:))))

Cem kardeşimmm dolmuşşda gelmişş.. Evet kardeşim hep bu kupeli senin arabana laf diyo ben şahidim. kafadan arabayi çakti sana şimdide laf soyluyo hem sakalli hem kupeli hemde uzun saçli daha ne diyim sen anladin onu....

Bu arada italyanin sulari asitli galiba gaz yapmişş he rumumm ne öyle marşa basarim dunyayi dolaşirim td5 le falan ? sen o arabayla 10 bin yap servise gitmeden al yanina bir hdj 80 çek bendennnn hediyeeeee amaaaa servise gidersenn yerim bi yemegini dahaaa her servise gidişinde bir yemek ismarlican 10 bin dolana kadar yiyosa hemen hodri meydan..

Cem karadenize gitcez ya camur yapma

Mahmut abi bendeki tembellik oldukca biraz zor yararimiz olur. ama içine geçince aksiyon başlar ;)

Kimin arabasi askida kaliyo bilmiyorum ki şiraci ve bozaci kardeşler
ha bana dekii ben senin gibi arabayi kollamiyorum. her delige sokuyorum evet kanka sokuyosun. hatta bende fotolarida var :smiley:
Ama burda bocek ve cicek muhabbeti devreye gider. bendede bocek olsa acimam.

cemtascioglu' Alıntı:

Haklısın minik kelebeğim ;D ;D

Mücahit kardeşim,
araban harikaymış,Allah kaza bela vermesin,iyi günlerde kullan

Ömer abi daha iyisi sana nasip olur inşallah..

Cem 3 arabadan bir araba yaptin. araban 140 bine geldi birde benim nacizane arabamlami kiyasliyosun. Boluda seni zorladim manifotu patllattin. Arti kisa kasa td5 le askida kalip tavukcuya araba cektirdigin resimleri koydurma buraya bana şimdi :smiley:

liste yaziyorum kafami kariştirmayin bakiyim. cem bi listede sen hazirlasana ama sen yanina çarpi 2 de yazcaksin.

Arkadaşlar liste
degişenler listesidir. Yapilanlar degildir.

silindir kapagi sokuldu gaytler subap lastikleri degişti.
kapak contasi
emme eksoz manifot contalari
enjektorler komple
enjektor pullari tam takim
turbo
turbonun saplamalari civatalari contalari
pompa iç ana eleman komple
şarj bilya komurler
bütün kayişlar
bütün hortumlar
triger kayişi bilyasi gergisi
fren hidroligi eskisi akitilip kurutulup yenisi koyuldu toyota
fren balatalari el fren dahil araçda orj toyota balata var. Ama orj yeşil toyota balatasi alindi yedekde
arka discler
radyotor kapagiyla birlikde
antifiriz kirmizi orj toyota
yag ve bütün fitreler orj toyota
termik o toyata degil aisın toyota orj parçasi turboyu yapan adam bunu neden yapmamiş anlamadim.
akü
on aks keçeler komple taşiyici tamamen sokulerek degiştirildi. onemlidir bilen anladi ;)
on sol taraf taşiyi ve yatak bilyalari
dif yaglari
vınc yagi contalari ki hiç bir yerde yok 3 sene once 170 tl vermiştim. hava subabi
direksiyon kutusu conta takimi degişti yagida degişti.
kaput amorsitorleri
vinç şaf bilyalari
şajman yagi arazi şajmanla beraber ayrica fitresi orj toyota
viraj demir lastikleri orj toyota alipda sonradan tekrar degiştigim tek parça
yay amarsitor ( kit)
on farlar bi xenon arka stoplar (geri vides xenon) on yan sinyaller on alt sinyaller (kristal beyaz) çamurluk sinyanleri parkli
iç dumeler dahil bütün ampuller gösterge led
bütün sigortalar
cam dümeleri söfor tarafi komple
cam motorlar 4 camda
on iki cam fitili
dort kapi fitili iç taraftaki büyük olanlar
on koltuklar deri döşeme
kapi panzontlari agaç olan yeri soktugumuzden ust parça derisi degişti.
guneşlikler yeniden kaplandi.
direksiyon yeniden kaplandi. 95 modelden öncekilerin simiti incedir ustune kaplanarak bu dezavantaş giderildi.
ön gous orta konsul torpido tavan dumeleri komple karbon kaplama
iç yan basamak vidalari
jikle teli roket teli (yedekde degişecek)
Arka cam (resistansda iki tel kopukdu komple degişti)
muzik sistemi komple
silecek lastikleri on arka

Arkadaşlar bütün parçalar orj toyotadir. araçda toyota olmayan vidalar geçmeler dahi sokulup atilmiştir. Bu araçlar toyota hariç parça kabul edmemektedir. asi bir ruha sahip olmalarindan kaynaklanir. araca radyotor yaptirdim. meşhur radyotorcuden özel uc sira radyotor tam 6 kere soktum taktim nalet olasi radyotoru her seferinde kirmizi antifirizle beraber zaten bana bi radyotor parasi girdi.
sonradan orj radyotor geldi rahatladik.
Araba bana dedi takma kardeşim başka parça laf anlaa yok ben laz inadi inad ettim ama araba kazandi.

Araçda sokmedigim kurcalamadigim uç parça var. on arka dif ve şajman diflerin bilyalarini degişsemmi dedim bi ara ustalar kaşinma otmuyo bi derdi yok dedi vaz geçtik.

Amaaa şajman içimde kaldi. orj toyota tam takim conta setini getirdim. (orinkler dahil) araci ustaya goturdum teste çikti bişey yok dedi açmadik sajmani ama içimde ukte kaldi. İki kere şajman işik yakti. Aha dedim açiyoruz on yag radyotoru tikaliymiş soktuk temizledik geçti. Bi sikinti var bendemi arabadami belli degil ama hayirli ALLAH dan diyelim.

Beyler bir konuyu belitmek isterim.

ARAÇ SATİLİK DEGİLDİR.

Özelden takilmalar başladi ne o sendemi satiyorsun diye bu gune kadar başlik açmayişimin iki tane sebebi var biri NAZAR öteki buydu.
söyle bir açiklama yapiyim. Bu sekilde başlik açip sonradan araci satan ankadaşlar zaten çok samimi arkadaşlarim araçlarinda ciddi bir emek vardi. bilgilendirme amaçli başliklardi musterisi geldi satti beni baglamaz. Zaten emek olmayan araçlarda satilmiyor 4 lastik iki tamponla olmaz bu işler.

He buyukde konuşmiyim ilerde iyi bir teklif gelir satarim o ayri ama yakinda öyle bir niyetim yok. Bu araç benim ilacim beynimi bunla doyuruyorum acaba neler yapabilir diye vaktimi buna harciyorum durmadan araştiriyorum. Gerçi son zamanlarda yapacak bir şey kalmadigi için satsammi acaba olmuştum. Yakin arkadaşlar bilir. Ama rengini degiştirecem o beni biraz daha oyalar.

Cem kardeşim tenekeyle toyotanin farki : sen kaldigin için degişirsin ben sikintidan artii sen degişirsin 10 bin sonra bir daha 20 bin sonra bir daha degişirsin. Ben degişırim unutur giderim :smiley:

Ama arabaya bakma konusunda senin eline kimse su dokemez buda bir gerçek ne parayi aciyosun ne emegi o konuda seni taktir ediyorum. Bir yerde sikintimi var komple degişiyosun. En agir yere giriyosun aciman yok senin araç yurumezse kimsenin yurumez.

RedlinE' Alıntı:
Beyler bir konuyu belitmek isterim.

ARAÇ SATİLİK DEGİLDİR.

Özelden takilmalar başladi ne o sendemi satiyorsun diye bu gune kadar başlik açmayişimin iki tane sebebi var biri NAZAR öteki buydu.
söyle bir açiklama yapiyim. Bu sekilde başlik açip sonradan araci satan ankadaşlar zaten çok samimi arkadaşlarim araçlarinda ciddi bir emek vardi. bilgilendirme amaçli başliklardi musterisi geldi satti beni baglamaz. Zaten emek olmayan araçlarda satilmiyor 4 lastik iki tamponla olmaz bu işler.

He buyukde konuşmiyim ilerde iyi bir teklif gelir satarim o ayri ama yakinda öyle bir niyetim yok. Bu araç benim ilacim beynimi bunla doyuruyorum acaba neler yapabilir diye vaktimi buna harciyorum durmadan araştiriyorum. Gerçi son zamanlarda yapacak bir şey kalmadigi için satsammi acaba olmuştum. Yakin arkadaşlar bilir. Ama rengini degiştirecem o beni biraz daha oyalar.

mücahit bey aracının yapılma esnasındaki başlık açıp sonra satan yakın arkadaşınızdan birisi kürşad bey. dört gündür araç bende dün akşam özellikle arayıp teşekkür ettim.iyikide satmış bana :smiley: sizin aracınıza gelince eğer bir gün satarsanız eminim alan kişide benim yaptığımın aynısını yapacaktır :smiley: araç satmak ayıpmıdırki ben bu konuda gocunacak birşey görmedim.tekrar elinize gönlünüze emeğinize sağlık :smiley: :smiley: :smiley:

RedlinE' Alıntı:
. Bi sikinti var bendemi arabadami belli degil ama hayirli ALLAH dan diyelim.

Mücahit kardeşim,maşallah diyelim,
bütün sıkıntın bu olsun,Allah başka sıkıntı vermesin

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,827
Kayıtlı Üye Sayımız
166,621
Kaydolan Son Üyemiz
Gamze Erol

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.