Torosfest 2009 / 1900 km.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan muratsahin Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 19
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,846

muratsahin

Kamp I
Yer
Ankara
Web
www.dirtycatridrs.com
torosrally.jpg

böyle bir rota planladık... fazlası var eksiği yok tamamladık

Öncelikle sabah sıcak yatağını bırakıp sırf bize iyi yolculuklar dilemek için gelenleri selamlayarak başlayalım. Dost elinden sıcak bir kahvenin şekere ihtiyacı olmaz. Ama Erhan hem şekeri hem ekstra tatlandırıcıyı da kapıp gelmiş... Sağolasın Erhan

DSC_7473.jpg

Panora park yeri 6:45'den itibaren damla damla dolmaya başladı... Falanca geldi mi filanca şimdi telefonla aradı derken herkes zamanında hareket noktasındaydı. Zihni abi sabah hastasını kıramamış bizi görmeye geldi. İki satır sohbet edip doğru muayenehaneye koştu. Sonra bizi Cihanbeyli'de yakaladı... Haymana ve Yenice yolunun yumuşak virajlarında ilk alıştırmalarımız yaptık.

DSC_7492.jpg

Sabah kahvaltısı 115. km.de yaklaşık saat 9 gibi biz gittiğimizde hazırdı. Hazır sofraya oturmanın keyfi başka tabi

DSC_7477.jpg

Cihanbeyli'ye çıkana kadar gayet keyifli gğüzel bir yol izledik. Guruplar biribirinden kopmadan uyumlu bir sürüş oldu. Cihanbeylide keşif sırasında Suat v Erhan'ın tanıştıkları motorcu bir pastacının dükkanına uğradık. Orada epey bir çay pasta ikramını severek kabul ettik. Oradan aayrıldıktan kısa süre sonra Zihni abinin debriyaj teli yerişnden çıkmışl. Sağolsun pastacı arkadaş bize tamirci buldu. Ama bizim ekip kendi mekanik becerisi ile işi halletmişti bile...

Cihanbeyliden Karamana'a kadar git gel konya altı saat türküsü söyleterek sürdük. Ta ki Karamandan Yeşildere sapağına sapana kadar. Karaman Yeşildere Taşkent arası nefis bir doğa asfalt kalitesi ikinci sınıf olmakla beraber tehlikesiz güzel bir yoldu. Önce Yeşildereyi geçip Taşkale'ye geldik. Yolda Manazan mağaralarını geçitik. Taşkale girişindeki tahıl ambarları önüne motorları çekip bir kaç fotoğraf çektik.

DSC_7517.jpg

DSC_7519.jpg

Bu köyle üçüncü gelişim. Yoksul ve insansızlaşmış bir yer. Gençlerin hemen hepsi köyden göçmüş; yaşlılar kalmış geride. Orta yaşta olanlar hala halı dokuyarak geçim dünyası dertleri ile uğraşıyorlar. Köye gelen giden pek olmuyor yaşlı bir teyze gelip bize el işi örgü bir şeyler satmak istedi ama kimse ilgi gösteremedi. Sonuçta yanında taşıdığı mini tezgahı toplayıp gitmek durumunda kaldı.

814_1475.jpg

DSC_7541.jpg

Tahıl ambarlarının önü doğal bir fotoğraf sütüdyosu gibiydi biz de bolca fotoğraf çekerek değerlendirdik.

DSC_7538.jpg

DSC_7531.jpg

Tekrar geldiğimiz yoldan Yeşildereye kamp alanımıza gittik.

DSC_7542.jpg

Önce motorları çadırların arasına sokmayın diye uyardılar ama bizimle baş edemediler... Motor çadırın önünde olunca hem karizma daha sağlam oluyor hem de eşya taşımaktan kurtuluyorsunuz.

Süha kızı Aysın ile birlikte gurubun epey bir eşyasını taşıdı. kendi kamp malzemesini o hengamede nasıl ayırıp buldu bilmiyorum ama becerdi... Bu kadar yük taşıyıp bu kadar içten bir şekide gülen çok az adam tanıdım. Çocukluğumuz aynı mahallede geçmiş ama birbirimizi teğet geçmişiz. Keşke onu daha önce tanımış olsaydım. sağlam adam vesselam.

Gerçi bu fotofa sadece poposu görünüyor ama ilerideki karelerde daha rahat tanınmasını sağlayacak kareler de çektim...

DSC_7548.jpg

Ömer Targutay bizimle ilk kez sürdü aslında başka bir gurubun aktif üyesi. Bir kereliğine de olsa bizimle sürdü, sürüşü uyumlu yüzü gülen bir arkadaşımız. İnsan gurubunda daha başka ne ister ki. Hitit de bizim kardeşimiz, onlara da buradan Ömer vesilesi ile selam olsun.

DSC_7546.jpg

DSC_7545.jpg

Bu arkadaşlar ise kedi... bildiğiniz pis kedi.

Etiketler
Ynt: Torosfest 2009 / 1900 km.

Yol yorgunluğu ile çadır kurmak nbezdirici bir iş. Ama bir yükü iki kişi kaldırınca yük tufah bir şekilde hafifliyor. 100 kiloyu iki kişi kaldırınca adam başına 50 kilo değil daha hafif diyeli 30 kilo düşüyor... Bu da sanırım arkadaşlığın gizli gücü.

DSC_7552.jpg

Bu arada yardımlaşma derken ben de başkan olarak yerinden kalmayan genç sürücülere kendilerini toparlayabilmeleri için gerekli yardımda bulundum tabi.

caglaya.jpg

Tabi aramızda hard enduro arkadaşlar da var onlar her işlerini tek başına gördükleri gibi kalan zamanlarında diğerlerine yardım ediyorlar...

DSC_7550.jpg

Bir de "ağa" olanlar var... gerçek toprak ağası. oturuşunda belli. ama gülerken kendini ele veriyor işte. Erdal Çocuk gibi gülüyor. Bu kadar güzel gülen kaç adam tanıdınız hayatta.

DSC_7553.jpg

Ve nihayet yemek faslı... Yeşildere'de Hilton mutfağı... Şaka değil lezzeti ile çeşitleri ile nefis bir yemek yedik. Gırgır şamata şarkılar derken saatı 12 ettik.

DSC_7555.jpg

DSC_7558.jpg

DSC_7565.jpg

DSC_7567.jpg

DSC_7568.jpg

DSC_7569.jpg

Ekim ayına göre hava çok daha iyiydi. Bu kez daha rahat uyudum. Çadırlara çekildiğimizde derin bir sessizlik oldu. Bir kaç kurbağa şarkı söylüyordu. sabah uyandığımda ise kuşların korosu işbaşındaydı...

Yeşildere’de yaptığımız kahvaltıda tek eksiğimiz tereyağıydı. Geldi gelemiyor, eridi dondu derken millet doydu zaten. Gece estirdiğim terör işe yaramış olsa gerek herkes sabahın altısında kalkmış. Çadırları toplamış. Çadırların ve matların yarısını Süha’nın arabaya yükledik sağ olsun epey yükümüzü taşıdı.

Sabah Karaman’dan benzin alıp yola koyulduk; ilk durak Sertavul Geçidi. Yol tabelaları içinde motorcular için en müstesna olanı “geçit” tabelalarıdır. Bazı Avrupai arkadaşlar “pass” demeyi tercih eder ama Sertavul Pass biraz altı kaval üstü şişhane misali oluyor. Neyse biz fotoğrafımıza bakalım.

DSC_7603.jpg

Yüzler gülüyor, yola devam…

DSC_7629.jpg

Bu yıl yağan yağışlar dağlara neşeli bir yeşillik olarak düşmüş. Her yer ve her şey çok güzel.

DSC_7629c.jpg

DSC_7635.jpg

Karaman’dan Anamur’a en olmadık yoldan gidiyoruz. Düz bir şekilde aşağı inmek mümkün, ama biz Mut Ermenek Gülnar Silifke Anamur arasında bir ters Z çiziyoruz. Güzel de oluyor yol uzadıkça güzelleşiyor. Asfalt kalitesi hiç fena değil. Çok az birkaç yerde asfalt erimesi vardı ama o da sorun olmadı.

DSC_7629a.jpg

DSC_7629b.jpg

Gülnar’da geziye Ankara’dan bir gün gecikmeli katılan Hüseyin abi, oğlu Korhan ( o da seneye enduroya başlayacak) ve Selçuk’la buluşuyoruz. Selçuk da motorunu park edecek garaj bulursa motor alacak (Böyle uyduruk bahane görmedim, Selçuk üzerinde çalışmam gerekecek)

DSC_7647.jpg

(Korhan solda Selçuk sağda… ikisinin de sırtına iki seneye kedi dikmezsem ne olayım)

işte tam da böyle !

814_1485.jpg

bakın Zihni abiye bile giydirdik... gerçi biraz üç kağıtçı bir yöntem oldu ama Uğur tam bir paparazi gibi çalışıp bu anı çok güzel yakalamış.

815_1579.jpg

Gülnar’da çay içmek için dinlenirken (bu arada her molada çay içmekten tein zehirlenmesi geçirdik) kasabanın delikanlıları uzaktan bizi kesiyor.

DSC_7641.jpg

Aranızda en kabadayı kim diye soruyorum. Öndekini gösteriyorlar.

DSC_7643.jpg

Sen bunların hepsini dövüyor musun diye soruyorum… Heee dövüyom diye cevap veriyor. Baban da seni dövüyor mu dediğimde susuyor. Cevap versene len diye üzerine gidiyorum. Çok pis döver diyor. Erkeklik çoğunlukla babadan oğla geçen bir sanattır. Bu garibim de aynı bıçakla yaralanmış, inşallah büyüyünce kapanır yarası.

DSC_7647a.jpg

DSC_7647b.jpg

Anamur’a geldiğimizde arkadaşlardan bazıları denize girmişler. Duşlarını almışlar. Yüzlerinde bebeksi bir pembelik var… sinir bozucu. Yemeğe oturuyoruz. Muhabbet gece 1:30 kadar uzuyor. Ankaradan gelen viski ile geceyi noktalıyoruz.

DSC_7646.jpg

Sabah erken kalkmaya alışmış olduğunu düşündüğüm halkımız kendi haline bırakıldığında mışıl mışıl uyuyor ve akşam varacağımız noktaya kaçta ulaşacağımız umurunda bile olmuyor. Demek ki neymiş: yaşasın faşizm ! yarın sabah ben size karga çayını demlemeden kök söktürmez miyim.

815_1504.jpg

Anamur kahvaltısı beklenenden daha uzun sürdü. Herkes iki günlük sürüşün yorgunluğunu çarşafta bıraksın da varsın biraz geç olsun. Bu kez(dört kahraman hariç) çadır kurmadığımızdan toparlanmak çok daha hızlı oluyor. Biz yola koyulmak üzere hazırlanırken özgür Murat Şahinoğlu ve Ömer Targutay’ı hüzün basıyor. Özgür eşine söz verdiği için Manavgat’a onun yanına gidecek; Şahinoğlu geceyi inleyerek geçirdi, rahatsızlığının geçip ateşinin düşmesi için en az bir gün dinlenmesi lazım Anamur’da kalacak, Ömer de Şahinoğlu’nun ta ilkokuldan arkadaşı. Yalnız bırakacak hali yok o da onunla kalıyor. Biz yola çıkıyoruz. Yol dediysem lafın gelişi… anamuran vuruyorsun dağlara ondan sonrası şiir şiir.

DSC_7652.jpg

Ömerim güzel yatıyor virajlara bir de mıcırda yatmayı öğrense DirtyCats sponsorluğunda seneye Dakar’da izleyeceksiniz.

DSC_7656.jpg

DSC_7660.jpg

DSC_7674.jpg

Anamur’dan Ermeneğe çıkarken şu güzellikleri seyrede seyrede gidiyoruz. Yollar asfalt ikinci kalite ama lastiklerinyol tutuşu gayet iyi sorunsuz sürüyor herkes.

Yaklaşık 70-80 km.lik sürüşten sonra Anamur’un yaylası olduğu söylenen bir köye geliyoruz. Köy de değil köy kılıklı bir yer. Bir kahveyi gözüme kestirip (zaten ikinci bir kahve yok) kontağı kapatıyoruz. Her yerde şımartılmaya alışmısız buradaki ahali sanki burası GP pistiymiş de biz pet stopa girmişiz gibi pek yüz vermiyor.

DSC_7676.jpg

DSC_7677.jpg

DSC_7678.jpg

Hava atamadığı zaman motorcunun ruh halini siz düşünün. Neyse yine çay sohbet biz keyfimize bakarken hava atamamanın acısını Zihni abi çıkartıyor. Yöre halkına diş sağlığı ve ağız hijyeni konusunda kısa bir seminer veriyor. Bu eziyet onlara yeter. Bir daha motorculara hayranlıklarını belirtmede kusurlu davranışlarını görürsem bir göz doktoru ve bir aile hekimi ile geleceğim hayatları boyu unutamayacakları bir ders alacaklar.

DSC_7683.jpg

Çaylarımızı içip yola devam ediyoruz.

815_1528.jpg

Bu kez Ermenek’te yemek yiyeceğimiz yeri kolayca buluyoruz. Kontör almaya turkcellciye giriyorum. Abi siz dün de buradaydınız di mi diye soruyor. Evet diyorum. Yarın da gelecek misiniz diye ciddi ciddi soruyor ? he canım biz deliyiz Ermenek etrafında dolanıp duruyoruz… işte bu da delilerin önde gideni

DSC_7684.jpg

Ermenekten çıkışta cenaze vardı kasabayı terk ederken kıyafetler ve kask içinde piştik. Ağır ağır ilerleyen bir trafik zaten 200 metrelik bir cadde var onda da trafik tıkalı olur mu demeyin oluyor. Ermenekten çıktıktan sonra tırmanmaya başlıyorsunuz. Anamur Ermenek arasındaki hairpin’ler kadar sert olmasa da burada da bolca hairpin var. Bunları görünce seviniyorum. Çünkü hairpinde kazanılan deneyim motor hakimiyeti ve çizgide kalmak açısından çok önemli. Herkes bu eğitimden geçiyor. Ankara Bülent’in korsan OMM eğitiminde anlattıklarını herkes hatırlıyor olsa gerek çünkü hairpin hata affetmez… çok şanslı değilseniz.
Yine en sevdiğim yere geliyoruz. Belpınar Beli 1890 m.

DSC_7686.jpg

Burası Taşkale’ye giden yolda en yüksek nokta ama itiraf edeyim sonbaharda hava kararmak üzereyken ve soğukta çok daha etkileyici. Şimdi bize biraz light yüzünü gösterdi. Taşkale içinde benzinci ile kavga ettik. Kavga dediğim ağız dalaşı. Bütün motorlar benzinliğe girdiğinde adamın gözlerinde dolar işaretleri belirdi. Zihni abi beni uyardı ben de (çok akıllıyım ya o yüzden bağıra bağıra) millet burası tek pompa 14 km. sonra Hadim’den alacağız benzini diye söylemiş bulundum. Kalabalıktan korkmayan benzinci uçan tekme hareketiyle yanıma kondu sen benim rızkımı buradan alıp oraya götüremezsin dedi. Götürürüm zaten ben getirdim dedim. Ondan sonra bir pragraf hede hödö diyaloğu geçti ve Hadim’e gaz açtık.

DSC_7696.jpg

Yukarıdaki fotoyu çektiğim yerde geçen yıl ekim ayında Ali Batum’un siyah beyaz bir fotoğrafını çekmiştim. Bu kez renkli ver daha kalabalık. Yeter artık seneye başka yerde sanat yapacağım. Aynı yol üçüncü kez bayar. Seneye belki de güney Toroslar… hmm hiç fena fikir değil.

DSC_7705.jpg

Hadim’den sonra yol yumuşuyor hava sertleşiyor. Seydişehir’e inene kadar yeşillikleri izleyerek ve bir sağımızda bir solumuzda akan nehrin şırıltısını izleyerek gidiyoruz. Seydişehire yaklaşırken yağmur başlıyor ve yağmurluklarımızı giyiyoruz.

815_1555.jpg

Normal insanlar bedenlerine göre giysi alır. Ama nedense ben yağmurluk alırken gelinlik kız psikolojisine girip iki beden küçük ve tulum tipi yağmurluk almışım. Giyinme işini kendi başıma halledemediğimden gurup dayanışması bilinci ile giydiriliyorum. Tabi bu bilincin içinde her anı fotoğraflamak gibi sakat bir boyut da var. Bu durumda manzara aşağıdaki gibi oluyor.

815_1559.jpg

Her neyse yağmurda sürüş başlıyor ve asıl cümbüş bu saatten sonraymış bizim haberimiz yok. Seydişehir Beyşehir yolunda traktör trafiği çok. E tabi bölge tarım bölgesi olduğu için Plazma TV taşıyacak halleri yok. Gübre’den moloza topraktan tezeğe ne taşınmışsa hepsinden metre başına yüzer gram numune bırakrak geçmiş traktörler. Daha da önümüzde bırakmaya devam ediyorlar. O döküntüler yağmurla beraber vıcık olmuş asfaltta adidas krampon bile kayıyor. E adidas kayar da metzeler durur mu o da kayıyor. Frene dokunan motorun arkadan görünüşü nasılmış sürerken görüyor. Dört motor yağış yüzünden kayıyor. Hasar felaket, yüz kızartıcı desem yeridir üç ayna bir cam kırılıyor. Yola çıkarken yedek buji, gaz teli falan değil artık yedek ayna da almaya karar veriyoruz. Bizim bu haberi duyanlardan heyecanlananlar olmuş. Normaldir görmedikleri için. Netice itibarı ile kimsede çizik yok motorlarda ayna ve bir cam dışında hasar yok. Gerisi teferruat.

Bizim logoya dikkat ettiyseniz kedinin kafa göz hafif dağınıktır. Erkek kedidir. Erkek dediysem mavi hüviyet taşımak yetmez biraz da yürek ister bu işler. Kum havuzda oynamaya benzemez. Biz düşeriz kalkarız, gideriz yine güleriz. Bizim işimiz bu…

Torosfest16-19MayC4B1s2009123.jpg

Yenişarbademli’ye iki gurup olarak girdik birinci gurup gölün güneybatısından, ikinci gurup kuzeyinden girdi. Ben ikinci guruptaydım vardığımızda hava kararmıştı. Daha önce ayarladığımız lokantacı mangalı yakmış, aşağıya doğru buram buram kokular gelmekte. Kokular eşliğinde çadırları kurduk. Yine herkes birbirinin işini gördü. Sabitle Mehmet bana el bile sürdürmediler… (Yaşlılığımda daha da rahat etmeyi umuyorum, sağlam çocuklar bunlar; güvenim sonsuz) Süha neredeyse bütün gezi boyunca sağladığı lojistik desteği sürdürdü. Sabah kahvaltısı için aldığı malzemeler de eklenince arabanın arkası iyice yere yanaşmış, ama adamın yüzü gülüyor.

815_1561.jpg

815_1562.jpg

815_1564.jpg

Kamp olur da kamp ateşi olmaz mı ? O işi de Selim halletti. Ateşin etrafında günün yorgunluğunu attıktan sonra herkes derin bir sessizlikle geceye teslim oldu. 1235 metrede oksijen takviyeli nefis bir uyku… deliksiz…

Yenişarbademli Teşkaleden yüksek olmasına rağmen ilk geceye göre daha sıcaktı. Sabaha kadar hiç uyanmadan deliksiz uyuyabildik. Sabah kahvaltı organizasyonun yapan arkadaşlar kumanyaları hazırlayıp, çayı ayarlraken aramızda kişisel bakımını ihmal etmeyenler de vardı.

DSC_7710.jpg

Ankara’ya erken dönmek isteyenler kendilerine kısa bir rota seçip önden gittiler. Geriye kalanlar çizili rota üzerinden Eğridir Gölüne doğru gaz açtı. Eğridir’de yemek yediğimiz yerde tesadüf eseri Tahir ve eşi ile karşılaşıp tanıştık. Yakışıklı bir V-Strom 1000 ile önce güneye inmişler Eğridir’de konaklayıp Ankara’ya dönüyorlarmış. Tanıştığımız iyi oldu, bu Cuma toplantıya gelerek onlar da aramıza katıldılar. Fotoğrafta biraz arkada kalmışlar, daha ilk tanışmamız olduğu için rahatsızlık vermemek için doğrudan çekmemiştik fotoğraflarını, artık Cuma toplantısına geldiklerine göre elbet bir gezide onların da fotoğrafını çekeriz.

815_1595.jpg

Bu gezide yol tanışmalarından biri de Hüseyin Aktürk ile oldu. Eşi ile otomobille seyahat ederken yanından geçmişiz. Sırtımızdaki patchlerden gurubun adını aklında tutup sonra siteyi bulmuş. Hani Kayahan’ın bir şarkısında bir söz var: “yolu sevgiden geçenler er ya da geç yolları kesişi” gibi bir sözdü. Gerçekten de öyle.

Eğridir gölü kendi çapında bir balıkçılık merkezi. Onlar Istakoz diyor ama aslında “kerevit” diye binilen kabuklulardan çıkıyor gölden. Mevsim av yasağında olduğu için henüz iri kerevit yoktu ama tadımlık birer tane yeme fırsatımız oldu.

815_1596.jpg

Istakozla pek alakası yok sadece şekli benziyor, bana biraz tatsız tuzsuz geldi. Yine de denemeye değer, belki irilerinin tadı daha güzeldir. Balık da fena değil ama sonuçta tatlı su balığı işte.

815_1597.jpg

Eğridir’e kadar gidip ayağını suya sokmadan olur mu? Olmaz. Erdal ve Öner paçaları sıvayıp kısmi serinleme yaşadılar.

DSC_7721.jpg

Eğridir sonrası iyiden iyiye dönüş moduna geçtik. Dört günlük macera sona eriyor. Ama dikkat ve tedbir konusunda uyarılar başlangıç gününe göre dört kat daha fazla. Herkes birbirinin polisi adeta. Sona doğru yaklaşırken kimse hatalı bir iş istemiyor. Ben de Emirdağı taraflarındaki virajlarda etrafı seyrederek azmadan sakin sakin geçiyorum. Yine bir geçite geliyoruz.

DSC_7741.jpg

815_1598.jpg

Bozdurmuş Beli. Durup burada da bir fotoğraf alıyoruz. Ve yola devam… bir benzinlikte gençten bir delikanlı geliyor. Abi siz Türkiye’yi mi geziyorsunuz bir amacınız var mı türünden belgesel soruları soruyor. Bir iki cümle ile cevap veriyorum. Sonra sizinler bir resim çekebilir miyiz diyor. Tabi neden olmasın ama bak en yakışıklımız şu gördüğün bıyıklı abi diyerek Ali’ye yönlendiriyorum.

DSC_7746.jpg

Bazen gençten çocuklar cep telefonları ile motorun fotoğrafını çekerler küçük yerlerde, tedirgin biraz mahcup bir şekilde izin isteyerek. Hemen elimi omzuna atıp gel beraber çekilelim derim. Kendilerince kafalarında bir yere koydukları insanın pek de orada olmadığını bu şekilde görmek onların da hoşuna gider. Bir anlamda barışırız birbirimizle…

Yol insanı bir yerden başka bir yere kavuşturan bir araçtır çoğu kimse için. Bizim içinse bizi birbirimize kavuşturan bir araç. Yolda kendini tanırsın, birbirini tanırsın. Sınırlarını keşfeder başkalarının sınırlarını keşfedişine tanık olursun… İnsan olmak, yolda olmak çoğu kimse için alışıldık bir durumdur. Bizim içinse her seferinde şaşırarak sevindiğimiz bir yeniden keşfetme halidir. Kendini, memleketini, arkadaşını keşfetme hali… Tüm kaşiflere, şaşırtanlara, şaşıranlara, sevinenlere, sevindirenlere selam olsun. Yolumuz; arkadaşlık sevgisi, kardeşlik zinciri, memleket sevdası ve iki teker aşkı ile şenlensin.

Aynı heyecan ve coşku ile Ilıca'da buluşmak dileğiyle.

Sn.muratsahin çok güzel bir gezi yapıp bizlerdle paylaşma inceliği gösterdiğiniz için teşekkür ederiz.Daha önceki yazılarınızda da aynı tadı almıştık, gezilerinizin ve yazılarınızın devamı dileğiyle...

Dağlarına bahar gelmiş memleketimin. Çok güzel fotoğraflar. Nefis bir seyahat olmuş. Sormak istediğim, bu barajın ya da gölün adı nedir? Yazıda göremedim.
muratsahin' Alıntı:
Bu yıl yağan yağışlar dağlara neşeli bir yeşillik olarak düşmüş. Her yer ve her şey çok güzel.

DSC_7629c.jpg

Süper keyifli bir gezi olmuş gördüğüm kadarıyla, daha nice gezilere...

Murat arkadaşım öncelikle bu güzel anlatım ve paylaşım için teşekkür ederim.

İnanın bu anlatımı okurken sizinle beraber o yerlere gitmiş gibi oluyorum.

Mahsuru yoksa gezilerinize katılmak isterim bende GS 1150 adv kullanıyorum.

Fakat bu forumda off- road ile ilgili gezilere katıldım. Motor ile geziye çikmak için

bir ortam bulamadım. Gezilerinizden nasıl haberimiz olabilr? Teşekkürler.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,584
Kaydolan Son Üyemiz
ouzdede08

SON KONULAR

Geri