terıos

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan el!f Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 69
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 30,243
Ynt: terıos

KEPÇE

KEPÇE (1).jpg

KEPÇE (2).jpg

Fotoğraf0114.jpg

Etiketler

sn.oldman 55; aracınızda lpg için bahsettiğiniz yere uygun lpg tankları piyasada mevcuttur.aracıma taktırdım ve bagaj işgali yaşamadım.27'lik simit tank o dediğiniz bölgeye uymakta,bagaj kapağı 5cm civarı yükselmeltedir.

Sayın sefa55,
Biraz para harcamışsınız ama ortaya 4 araçlık bir garaj çıkarmışsınız, güle güle kullanın garajınızı...

Arkadaşlar fotoğraftaki araç yeni terioslara çok benziyor acaba en son kasa bu mu? İlk hangi yılda üretilmeye başlandı merak ettim? Sefa bey 2008 model yazmış, demek ki en az 2008'e kadar gidiyor bu kasanın geçmişi. Yıkılacak gibi duran eski kasaları sevmiyorum ama bu model fena değil gibi.

İlk olarak 1997'de piyasaya çıktı. 2005'e kadar aynı kasa devam etti
250px-2000-2004_Daihatsu_Terios_%28J102%29_DX_01.jpg

2005 yılında da yeni kasa piyasaya sürüldü
250px-Daihatsu_Terios_2006_vr_steel_EMS.jpg

Yani araç aslında uzun yıllar piyasada kasa değişmeden dayanmış. Bu devirde 8-10 yıl aynı kasa ile üretim yapmak kolay değil ;)

Teşekkürler Cihat bey, bir iki konu daha var merak ettiğim. Donanım olarak ta aynı mı acaba? 2011 modellerine baktığımda merkezi diferansiyel kilidi ve arkada lsd vardı, 2005 yılından beri donanım da bu şekilde mi geldi?

Burada ikinci neslin sürekli 4x4 ve merkezi diferansiyel kilitli olduğu, düşük devir olmadığı vs yazıyor ama lsd konusunda birşey söylememişler.

http://en.wikipedia.org/wiki/Daihatsu_Terios

Bir diğer konu da ABS. İkinci el araç ilanlarına bakınca hepsinde abs olmadığı anlaşılıyor. Biraz garip geldi bana 2007 model araçta abs olmaması. Vakti zamanında opsiyondu herhalde.

Rica ederim... Merkezi difransiyel kilidi Terios Gold'un bir üst serisinde var. Galaxy veya öyle bir şey olsa gerek. Bir akrabamda bu araçtan var. Otomatik vites, deri döşeme ve merkezi dif kilidinin olduğu bir paketle almıştı ama LSD var mı bilmiyorum, LSD'yi devreye alan bir tuş falan görmemiştim

LSD var mı bilmiyorum, LSD'yi devreye alan bir tuş falan görmemiştim

LSD tamamen mekanik bir alet. Normal diferansiyel tekerleklerden birinin diğerine göre daha hızlı dönmesine izin verir ve bunun bir sınırı yoktur. LSD sadece sınırlı. Belli bir miktardan fazla dönme hızı farkına izin vermiyor, böylece bir tür otomatik diferansiyel kilidi etkisi yapar. Offroadçu arkadaşlar pek sevmezler bunları ama karda / hafif çamurda vs iş görür. Diyeceksiniz ki bu şartlarda zaten merkezi diferansiyel kilidi yeter LSD'ye ne gerek var?... muhtemelen o da doğrudur. Bu alet genelde arka diferansiyel yerine kullanılır ama nadir de olsa ön tarafa taktıranlar da var çünkü ön tarafa %100 kilit taktırmak biraz riskli bir iş (yanlış kullanım sonucu aks kırma vs ile sonuçlanabiliyor)

2010 yılından sonra Terios'a Star ve Galaxy donanım paketleri eklendi. O paketlerde eğim iniş kontrolü, patinaj önleme sistemi, dijital klima gibi bazı özellikler eklendi. Benim Gold'da eğim inişini 1. viteste yapıyorum gayet güvenli oluyor.

selamlar bende şuan eşim için terios gold almak düşüncesindeyim alırken neler dikkat etmeliyiz nedir de d eğildir hiçbir bilgim yok bana biraz ön görü ve yardımınız gerek saygılar...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,816
Kayıtlı Üye Sayımız
166,614
Kaydolan Son Üyemiz
Tolga Gökova

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR