Tercih ZJ 4.0'mı, ZJ 5.2'mi Olmalı?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan 27istanbul27 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 116
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 20,320
Ynt: Tercih ZJ 4.0'mı, ZJ 5.2'mi Olmalı?

Eren selam , ben bildiğim kadarıyla yazıyorum birşeyler işte , teşekkür ederim ::smiley: Mercedes ile ilgili son versiyon aşağıda ki linkte . Hadi bu 300-400 milyarlık araçlar ve üzerinde ek donanımlar olabiliyor(güvenlikle ilgili) . GSM modülü vs olabilir .

http://www.starhackz.com/archive/t-143897.html

Ama hikayede süper Arabayı kaçıran çocuklar , Mercedes Yetkilisine siyasi nüfuz hissettirmiş ;D ;D ;D Mercedes Almanya da Aracı kaçıran çocuklara yardımcı olmuş bir zahmet :D

Bu arada hiçbir firmanı bunu bir özellik olarak aracına ekleyeceği sanmam . Çünkü hiçkimse bilmem nerdeki biryerde , birilerinin aracını çalıştırabiliyor , durdurabiliyor , kilitleyebiliyor yada frene bastırabiliyor olmasını istemez . Hele ki önemli nokta ve makamda ki insanlar ...

Bakalım bende merak ettim .

Etiketler

ssbman' Alıntı:
Abi konuları taradığında görmüşsündür . Benim aracada LPG takılmamıştı hiç . Ben aldıktan sonra taktırdım ve çok araştırdım . Firmaların teknik elemanları , mühendisleriyle bile görüştüm . Doğrudur Akgün usta Prins ve BRC diyor . Ben tercihimi BRC den yana kullandım . Prins Kuşkusuz büyük ve kaliteli bir marka ama Türkiyede yeterince kurumsallaşamadığı hissi oluştu bende . BRC nin Türkiye Temsilcisi 2A Mühendislik . Forumları vs var . Forumlarınıda okudum kendileriyle de görüştüm. Adamlar bir sorun olduğundan mutlaka çözüm üretiyorlar , servislerde çözüm bulunamazsa mühendisler konuyla ilgileniyor vs bir yol bulunuyor , sonuöta karşınızda büyük bir firma buluyorsunuz muhatap olarak. . Üstelik Türkiyenin her yerinde ciddi servisleri var ve garanti kartımızla hepsinden hizmet alabiliyoruz , zaten bilgisayarda görebiliyorlar .
Birde BRC nin tek LPG enjektörü patenti olan firma olduğunu söylemişlerdi . LPG enjektörleri performans verebilmesi için benzin enjektörlerinden hızlı çalışmalıymış vs vs vs
Ben birşeyler alırken hep şöyle bakarım olaya : Her mal sorunsuzken iyidir . Önemli olan sorun çıktığından çözülebilmesi ve çözülme hızı . Daha önemlisi " bunlarda böyle abi " yaklaşımından mümkün olduğunca uzak durmak .

Tabi bunlar benim şahsi araştırma ve gözlemlerim sonucu edindiğim Kişisel kanaatim . Ben bu kanaatle BRC uygulattım . Bu arada montajı yaptırdığım servisin bu araçları tanıyor olması hatta sahibi olan mühendisin de ZJ kullanması etkili oldu diyebilirim .

Barış, dostum çok teşekkür ederim. Evet aslında akşam siteyi biraz araştırınca seninde sonradan BRC taktırdğını diğer konulardan öğrendim. Öncelikle verdiğin bilgilerden dolayı çok teşekkür ederim. Bende sizlerle aynı fikirdeyim. Yapmaz yapmaz, bir defa arıza yapar, işte akla kara o zaman belli olur. Bende her iki markanın servis ağını inceledim, özellikle gittiğim, gezdiğim bölgeler itibarı ile. Her iki markanında var olduğunu, yada çok yakın bölgelerde servisleri olduğunu gördüm. Bu nedenlede şimdi sizlerin verdiği bilgiler doğrultusunda bir karar vereceğim. Prins konusunda Ankara'da özellikle Şaşmaz'da bulunan bir usta, birçok yerden bana tavsiye edildi. Yalnız BRC'yi tam inceleyemedim. Senin Ankara'da BRC konusunda tavsiye edebileceğin bir servis var mı?

suzuki 96' Alıntı:
Öncelikle yeni aracınız hayırlı uğurlu olsun bol çamurlu günlerde binin ayrıca lpg kiti taktıracaksanız bir tavsiyede ben vermek isterim daha önceki tecrübelerime dayanarak atiker.lavato ve brc lpg dönüşüm sistemleri özellikle bizim araçlarımıza göre kit üretmiyo standart kitleri kullanıyo bu da aracımızdan verim alamamıza sebep oluyo v8 lere iki marka kit üretiyo ve özellikle bu araçlar üzerine çalışıyolar birisi prins diğeri ise zavoli kendi aracımda zavoli marka lpg kiti kullanıyorum ve gayette memnunum tabiki karar istediğiniz markayı kullanmakta

İyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Tabiki tavsiyelerine kulak veririm. İlk defa V8 kullanıyorum ;D, ilk defa LPG kullanacağım ;D, her türlü bilgiye açım :D.

barbecue' Alıntı:
Murat Bey,
Oncelikle aracınız hayırlı uğurlu olsun. Kazasız ve sorunsuz kullanmanız dileği ile.
Lpg dönüşüm kitleri ile ilgili olarak, benim makine sizlerinkinden farklı ;V6 Vortec Motor ancak okuduğum ve bildiğim kadarı ile V8 lere özellikle prins tavsiye ediyorlar.
Benim makinada da şu anda prins çalışıyor ve son derece sorunsuz sıkıntısız. Motorun verimi ve performansı benzine gore buyuk bir fark yaratmıyor.
Prins'in servisi ve yedekparçası konusunda arkadaşlarımın çekincelerine katılıyorum, evet prins in servisi ülkemizin her noktasında olmayabilir ama sistemim kurulumu ve yakıt sistemine entegrasyonu cok basit, kurulumda bir sürü kablo boru sokulup taklımıyor. Varsayalım ki, aracın LPG sisteminde bir problem olması durumunda, sistemi tamamen devreden çıkarıp normal benzin ile devam edebilme şansına da hepimiz sahibiz. Bu durumda bana gore karar verilirken dikkat edilmesi gereken nokta, sistemin ne derece araç ile uyumlu olduğu veya herhangi bir uyumsuzluğun yaşanıp yaşanmadığı. Bunlar benim naçizane görüşlerim.

Selamlar, saygılar,
Burak

Burak Bey çok teşekkür ederim, hep beraber iyi günlerde kullanalım, kazasız belasız. Gönül isterki benzin ucuz olsun ve araçlarımızı böyle değişiklikler yapmamıza gerek kalmadan kullanalım. :( Ama ne yazıkki durum bu. Daha önceleri kullandığım en güçlü araba 1600 cc idi. Şimdi ise İlk defa bir Amerikan kullanıyorum ve ilk defa LPG taktıracağım. O nedenlede tabiki görüş ve fikirlerinize saygı duyar, seve seve okumak isterim.

Selamlar Murat

Murat İvedik sanayi de "Yaldızlar lpg" var. 2A Mühendisliğin BRC yetkili bayisi. Bizim aileden ve arkadaşlarımdan toplam 3 - 4 araca burada LPG kiti taktırdık,herkes çok memnun ve montaj ile ilgili hiç bir sıkıntı yaşamadık.Adamlar ranevu ile çalışıyor,pazarlık yapmıyor ve kusura bakmasınlar ama birazda suratsız tipler.Ama sonuçta işlerini çok iyi yapıyolar,BRC ye karar verirsen burayı kesinlike tavsiye ederim.

Telefonları 0312 394 33 34.

erenatac' Alıntı:
Murat İvedik sanayi de "Yaldızlar lpg" var. 2A Mühendisliğin BRC yetkili bayisi. Bizim aileden ve arkadaşlarımdan toplam 3 - 4 araca burada LPG kiti taktırdık,herkes çok memnun ve montaj ile ilgili hiç bir sıkıntı yaşamadık.Adamlar ranevu ile çalışıyor,pazarlık yapmıyor ve kusura bakmasınlar ama birazda suratsız tipler.Ama sonuçta işlerini çok iyi yapıyolar,BRC ye karar verirsen burayı kesinlike tavsiye ederim.

Telefonları 0312 394 33 34.

Eren çok sağol, buna ihtiyacım vardı, numarayı not ettim, yarın bir arayacağım. Çok teşekkür ederim dostum.

Rıca ederim Murat.

Birde aklımdayken uyarayım,Lpg tankından çıkan boruları aracın altından geçirmek için bagajın tabanını delecekler.Bu esnada aracın başında olursan, delinen kısımların kenarını bir şekide sprey boyayla falan boya - izole et. Tüpçünün takacağı plastik bilezik yeterli izolasyonu sağlamıyor ve zamanla bu delikler boyasız kalan kenarlarından paslanmaya başlıyor.

erenatac' Alıntı:
Rıca ederim Murat.

Birde aklımdayken uyarayım,Lpg tankından çıkan boruları aracın altından geçirmek için bagajın tabanını delecekler.Bu esnada aracın başında olursan, delinen kısımların kenarını bir şekide sprey boyayla falan boya - izole et. Tüpçünün takacağı plastik bilezik yeterli izolasyonu sağlamıyor ve zamanla bu delikler boyasız kalan kenarlarından paslanmaya başlıyor.

Tamamdır, çok teşekkür ederim. Bende aklımdayken sana sorayım, bunlar ne kadar sürede takıyor, bir bilgin var mı? Bir tanesi bana Pazartesi ver, haftaya Pazartesi belki verebilirim, dedi de :D ;D

Bende başka bir servis tavsiye edeyim birde burayla görüş istersen . Mavidenizler Otogaz . Yetkili servis . Burayı seçerken kafama yatan durumları paylaşayım . Burası baş bayi , hatta diğer servislere teknik bilgi ve eğitimler veriyorlar . Jeep konusunda tecrübeliler . Ben konuşmaya gittiğim gün bile 2 tane ZJ ci ile tanışmıştım :smiley: Sahibi Tuncay bey yüksek mühendistir , sürekli işin-montajların başında durması hoşuma gitmişti . Ki kendisi de ZJ kullanmakta :smiley: Birde Servis kısmında Ferhat Unsuru var . İşini çok iyi bilen ,Teknolojiyi takip eden ve acayip çözüm odaklı bir teknisyen .Taktırırken araştırdığım kullanım sürecinde de görüğüm kadarıyla da personeli de sabit.Bazen piyasada her gidşite farklı elemanlar olabiliyor ki bence hoş bir durum değil .

Benim aklıma yatmıştı dediğim gibi , herkesin yatmayabilir :smiley: Servisleri dolaşırken burayı da ekle derim abi , seçenek en azından ...

Pazartesi bırak 1 hafta sonra mı dediler ben mi yanlış anladım ? O ne yav ... İşlem acele etmeden yapılırsa , duruma göre 2 gün alabilir . Yani misal Pazartesi sabah erken bırak salı öğleden sonra yada akşama al gibi ... Çok seri olursa aynı gün bitermi diycem ama zor ...

ssbman' Alıntı:
Bende başka bir servis tavsiye edeyim birde burayla görüş istersen . Mavidenizler Otogaz . Yetkili servis . Burayı seçerken kafama yatan durumları paylaşayım . Burası baş bayi , hatta diğer servislere teknik bilgi ve eğitimler veriyorlar . Jeep konusunda tecrübeliler . Ben konuşmaya gittiğim gün bile 2 tane ZJ ci ile tanışmıştım :smiley: Sahibi Tuncay bey yüksek mühendistir , sürekli işin-montajların başında durması hoşuma gitmişti . Ki kendisi de ZJ kullanmakta :smiley: Birde Servis kısmında Ferhat Unsuru var . İşini çok iyi bilen ,Teknolojiyi takip eden ve acayip çözüm odaklı bir teknisyen .Taktırırken araştırdığım kullanım sürecinde de görüğüm kadarıyla da personeli de sabit.Bazen piyasada her gidşite farklı elemanlar olabiliyor ki bence hoş bir durum değil .

Benim aklıma yatmıştı dediğim gibi , herkesin yatmayabilir :smiley: Servisleri dolaşırken burayı da ekle derim abi , seçenek en azından ...

Pazartesi bırak 1 hafta sonra mı dediler ben mi yanlış anladım ? O ne yav ... İşlem acele etmeden yapılırsa , duruma göre 2 gün alabilir . Yani misal Pazartesi sabah erken bırak salı öğleden sonra yada akşama al gibi ... Çok seri olursa aynı gün bitermi diycem ama zor ...

Çok sağol Barış, onlarlada görüşürüm. Numaraları var mıydı sende?

VARHUB' Alıntı:
Tamamdır, çok teşekkür ederim. Bende aklımdayken sana sorayım, bunlar ne kadar sürede takıyor, bir bilgin var mı? Bir tanesi bana Pazartesi ver, haftaya Pazartesi belki verebilirim, dedi de :D ;D

Ohaa ;D ;D Bunun açılımı 2 günde takarım, 5 gün arabanla takılır test ederim gibi bişey ;D

4 silindirlileri 1 günde teslim ederler normalde. Hadi seninki 2 gün sürsün..

Bu arada Barışın önerdiği servis banada daha mantıklı geldi.Sahibide ZJ kullanıyorsa senin araca daha hakimdir..

erenatac' Alıntı:
Ohaa ;D ;D Bunun açılımı 2 günde takarım, 5 gün arabanla takılır test ederim gibi bişey ;D

Bu arada Barışın önerdiği servis banada daha mantıklı geldi.Sahibide ZJ kullanıyorsa senin araca daha hakimdir..

Ya aynen dediğin gibi, "Tunalı'da test ederiz" ;D ;D

Murat Bey,
Prins konusunda da eğer düşünürseniz Ostim'de bulunan Kayra otogaz var. Bu ekipte Prins, BRC ve Atiker dönüşüm sistemleri bulunuyor. işin başında olan Tufan Ay ise çekirdekten yetişme Samsunlu bir teknisyen. Hem teknisyen hemde çekirdekten yetişme nasıl oluyor demeyin, Tufan'da bu işlem olmuş:smiley:
Size bem Prins hemde BRC hakkında detaylı bilgi verecektir.
MAvidenizler Tuncay Bey ile de benimde biraz teşviki mesaim oldu. Benim araca LPG taktıracağım zaman yanına uğrayıp uzun uzun sohbet etmiştik. Açık sozlu dürüst biri, Vortec motorlar konusunda çok tecrübeli olmadıklarını ama uğraşırlar ise yapabileceklerini, Merkezden bu konuda destek alamaları gerektiğini açık açık belirtmişti.
Bende riske girmeyi göze almayıp, pahalı olmasına rağmen Vortec konusunda tecrübeli ve referanslı olan Kayra otogaz'ı tercih etmiştim. Benim V6 makinanın içinde LPG montajının yapıldığı bile belli değil,işçilikleri son derece tatminkar diyebilirim.

Selamlar,

Burak

Grand Cherokee ye hiç düşünmeden Prins taktırırdım. Hem hiç şikayeti olan yok hem de Servis onu öneriyor. Bir kere taktıracaksın, servisin tavsiyesine uymak lazım bence. Aslına bakarsan BRC Demir Bükey'in TV reklamından sonra satılarını artırdı yoksa diğer ithal lpg ürünlerinden bir farkı sadece servisinin yaygın olması.

Selamlar,

erenatac' Alıntı:

Ne var yani adam V8 i bulmuşken gezeyim biraz demiş . Göz hakkı sayılır ;D 1 hafta süper süre gerçekten . 1 haftada motor , şanzıman yapılır birde LPG takılır :D .

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,821
Kayıtlı Üye Sayımız
166,617
Kaydolan Son Üyemiz
rkayapınar

Geri