Tercih ZJ 4.0'mı, ZJ 5.2'mi Olmalı?

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan 27istanbul27 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 116
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 19,461

27istanbul27

Kamp II
Mesajlar
350
Tepkime Puanı
1
Yer
istanbul
Arkadaşlar hepinize selamlar 2 adet çok temiz ZJ de kararsızım biri 93 model 4.0 diğeri 95 model 5.2 v8 her ikiside full .Yakıt ve ileride kolay satabilmem açısından 4.0 diyorum ama model düşük pek içime sinmiyor yuksek modellerde son günlerde suni olarak fiatları yüksk görüyorm .Aylık yapacağım yol 1500 km asfalt ve bol çamurlu yol .bana tavsiyeniz ne olur yanıtlarınızı bekliyorum teşekkürler.
 

Etiketler
Ynt: Tercih ZJ 4.0'mı, ZJ 5.2'mi Olmalı?

yakıt olarak bildiğim kadarıyla çok dişe dokunur bir fark olmaz aralarında, bunun dışında 95 model 5.2ler bu yıl itibariyle artık en düşük vergi dilimindeler. 570-570 olarak ödüyorsunuz senelik ama kasko değeri bildirim formuyla toplamda sanırım 300 küsür liralık bir indirim daha oluyor. ne eder 800 civarı bir rakam. 4.0 ın vergisini bilemiyorum eğer 4000 üstü olarak geçiyorsa yani motor hacmi 4010 gibi bir şeyse zaten aynı vergi ödenir bir fark olmaz. yakıt olarakda şahsi fikrim 5 kuruş falan oynar-oynamaz kilometrede ama bu sadece tahmin.. burada barış (ssbman), 4.0 kullanıcısı tam olarak ne yaktığını daha net bilecektir. kendisinden bilgi alabilirsiniz sanırım. 5.2 nin v8 motoru gücü ve kükremesi sizin için önemliyse zaten yakıtı fazla düşünmezsiniz
ancak 6 silindirli 4.0 motorların yapıları itibariyle daha basit ve tamirinin daha kolay olduğunu biliyorum. xj 4.0 ile aynı motora sahipler.

bu arada bol çamurlu yol ikisinede vız gelir ;) zj neticede.. geri satma konusunda ise 4.0 zj piyasada az bulunduğundan temiz olması şartıyla daha avantajlı olabilir belki, ama yine fazla fark edeceğini zannetmiyorum

piyasa konusu karışık, ancak genel kanı 13-14 bine alınacak bir zj nin temiz olma ihtimali düşük olacaktır. bakın yoktur demiyorum, ancak dökülmüş bir zj ye, sorunsuz hale getirebilmek için aldığınız fiyat kadar masraf etmek zorunda kalabilirsiniz. diğer türlü araçlar sağlam araçlar temizini bulursanız ömürlük olarak binersiniz zaten. benim size tavsiyem pazarlık edin. neticede opel corsa falan değil satılan araç amerikan v8.. dolayısıyla piyasası o kadar belirgin olmayacaktır, normal. örneğin benim kendi aracımda bir üst kasaya geçmek istediğimden dolayı satılık, işin gerçeği alıcı ciddi olduğu sürece pazarlık payımda var bayağı, mecburen.. sonuçta ha deyincede satılan araç değil. sabırsız davranmayın
 

Ynt: Tercih ZJ 4.0'mı, ZJ 5.2'mi Olmalı?

Barış(sbbman) arkadadışımızın fikirllerine ihtiyacım var .Aracın 2 si de 110 130 bin mil yol yapmış
 


Ynt: Tercih ZJ 4.0'mı, ZJ 5.2'mi Olmalı?

araçlar temiz olduktan sonra dediğim gibi pek önemli değil, 5.2 motorun yenilenmeden 1 milyon kilometre yapabildiği sonra sıfırlanıp yine yoluna devam ettiği falan söylenir. siz dökük bir araç olmamasına gayret edin.
 



Ynt: Tercih ZJ 4.0'mı, ZJ 5.2'mi Olmalı?

Yeni gördüm konuyu ...

Ben ısrarla 4.0 aramıştım . Ve bulup aldım . Yakıt olarak bir miktar tabi ki fark oluyor . Uzun süredir ölçüm yapmadım aslında yakıt konusunda ama LPG fiyatı 2 lirayı geçmiş durumda ... 1 yıl önce 1.20 gibiydi ... Sanırım son zamlarla şehir içinde 350 bin /km vicarı yakıyor olmalı . V8 ile far ne kadar eder ? Sağlıklı bir v8 şuan 400 binden az yakmıyordur sanırım .

Bunun yanında 4.0I6 Jeep in uzun yıllardır hatta hala kullandığı temel bir makina . V8 e göre daha mekanik ve basit . Tamiri daha uygun .Bertanın dediği gibi XK 4.0 ile aynı makine . Tabi birde command trak yada selectrak arazi kutusu şansınız var yani 2 çeker kullanma manuel orta kilitleme gibi . Bazı 4.0 larda bu arazi kutusu yok ama altyapı aynı olduğundan değişimi kolay .

5.2 V8 Magnum makinaya diyecek birşey yok . on derece keyifli , güçlü ve sağlam bir makina .Şartlar uygun olsa garajımda ek olarak birtane de 5.2 hatta 5.9 bulundurmak isterim kesinlikle .

Arazi kutusu dışında temel özellikleri aynı sayılır . İkisi de yolda ve arazide kendini sevidirir .
 

Ynt: Tercih ZJ 4.0'mı, ZJ 5.2'mi Olmalı?

5.2 ile 5.9 tavsie edebilirim 41 krş yakmakta 5.2 44 krş yakmakta 5.9 lpg fiatı 2.04 tl baz alarak söylüyorum ama 4.0 cc ler ne yakıyor bilemem ama madem amerikana biniceksiniz v8 makinayı tavsie ederim
 

Ynt: Tercih ZJ 4.0'mı, ZJ 5.2'mi Olmalı?

bütçede sorun yaratmıyorsa ben de V8 derim.onun herşeyi farklı.gücü,sesi,gaza yüklenince aracı yan yatırması:smiley:)
 

Ynt: Tercih ZJ 4.0'mı, ZJ 5.2'mi Olmalı?

Kuyuya bir taş atma olarak değerlendirmez iseniz benim tercihim Disco 3.9 v8 olacak inşallah.

Hem v8 hemde 4.0 V6 zj ile aynı veya daha az yakıyor. Şehir içi 18 lt/km lpg. Şuanki fiyatla 18*2,04=367 ykr. Bir düşünün derim. Tabi sadece yakıtı ve v8'i kıstas alırsak. Diğer etkenler belki Jeep'i ön plana çıkartır bilemem.

Sadece fikir. Yeni bir tartışma başlasın istemem.
 

Ynt: Tercih ZJ 4.0'mı, ZJ 5.2'mi Olmalı?

2 side çok farklı araçlar birisi ingiliz kraliyet ailesinin baştacı olarak tanınan ve bilinen mütevazi oturaklı çocuğu diğeri saf amerikan kanı taşıyan gösterişli asi çocuğu diyebiliriz


disco ve zj leri emin olunki herkez gibi bende çok seviyorum ama jeep te arazide iyi ve biraz luks arıyanlar icin zj yi tavsiye ederim ama dersenizki disco da bir arazi çocuğu kabul ancak donanım ve lüx tabiki amerikalı gösterişli asi çocuğun
 



Ynt: Tercih ZJ 4.0'mı, ZJ 5.2'mi Olmalı?

ben 96 5,2 öneririm aralarında fark epey, bence 96 alın, bi inceleyin...ben de alırken 95 düşündüm ilk önce vergi farkından dolayı ama farklara bakıldığında vergiden kaynaklanan 1 yıl için geçerlidir sadece 1200tl farkı hakediyor diye düşündüm 96 lar....
 


Ynt: Tercih ZJ 4.0'mı, ZJ 5.2'mi Olmalı?

Açtığınız konuyu bende zevkle okudum. Çünkü bugün bir ZJ 5.2 inceledim, çok ağır testlerden geçti, evet çok büyük motor, evet diğerlerine nazaran(ki bunu ben bilmiyorum, arkadaşların söylediği) fazla yakıyor, ama o ses varya :eek: işte o beni yaktı ;D. Bir terslik olmazsa yarın benimde bir JEEP'im olacak.
 

Ynt: Tercih ZJ 4.0'mı, ZJ 5.2'mi Olmalı?

Yüzen Zuki den sonra yüzen ZJ geliyor demek ki ...

Eh hayırlısı :D
 

Ynt: Tercih ZJ 4.0'mı, ZJ 5.2'mi Olmalı?

Baba süpersin ya, ulan bende yakalanır mıyım ???, yok yok jeep çiler beni tanımaz, aralarına yavaşça sızarım ::smiley: sonrada suzukicilerin oradan gizlice kaydımı silerim falan diyordum ki.... YAKALANDIM :D ;D
 



Ynt: Tercih ZJ 4.0'mı, ZJ 5.2'mi Olmalı?

İtiraf ediyorum: bende artık bir JEEPçiyim. ;D ;D :D :D

(gerçi yarın bitecek olay ama)
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,509
Mesajlar
1,519,025
Kayıtlı Üye Sayımız
172,165
Kaydolan Son Üyemiz
gül93

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst