Tercih ZJ 4.0'mı, ZJ 5.2'mi Olmalı?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan 27istanbul27 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 116
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 20,320
Ynt: Tercih ZJ 4.0'mı, ZJ 5.2'mi Olmalı?

Benim tercihimde prins oldu, tercihimde etken olanda prinsin v8 ler için çok uygun olduğu görüşü idi . Taktırırken hiç servisi varmı iyimi diye düşünmedim böyle bir markanın mutlaka vardır ayrıca 1 hafta sonra gidip eşimin arabasına'da taktırdım(bu kısmı şunun için yazdım eşim pek güvenmezdi lpg sistemlerine fakat ikna oldu) .Ayrıca sayın barbecue ile aynı yerde taktırmışız Kayra otogaz ve çok işlerinin ehli güleryüzlüler taktırmak isterseniz yardımcı olurum birdaha inceleyin derim hoşçakalın.(bu arada onlarla hiçbir yakınlığım yoksadece tavsiye üzerine gittim)

Etiketler

Sedat Bey,
Aynen benimde tanışıklığım yok. Bende Vortec motorlar konusunda çok tecrübeliler, özel bir aparat kullanarak montaj yapıyorlar vs tavsiyeler üzerine gittim.

Selamlar,

Burak

Evet montajları çok temiz bir fark yaratacaksa hoşçakalın.

Dün prinsin fabrikasına çekmiş olduğum mesajın cevabı geldi sizlere yardımcı olamsı amacıyla buraya ekliyorum saygılar

Açiklama: mrb size bir sorum olacak kafami kurcalayan ben sinopta yasiyorum ve burda aralara prins marka lpg sistemi takan bir bayiniz yok
aracima kitiniz taktimak istesem herhangi bir arizada nasil müdehale ediyosunuz bana bu konuda yardimci olursaniz sevinirim saygilar

Sn Çetin,

Prins Lpg sistemi çok sık aralarla arıza vermeyen bir sistm olup,
bayiimiz olmayan illerde de 500 ün üzerinde kullnıcılarımız mümkündür.
Herhangi bir arıza durumunda ise bayiimize gitmeniz gerekmektdir.

İlginiz için Teşekkür ederiz

Peki araca sıralı sistem lpg kitini taktırdım ve kullanmaya başladım olduki bi arıza oluştu ve aracı çalıştıramadım servisede getiremiyorum ve sizden bu konuda yardım istedim nasıl bir müdahele uyguluyosunuz sizin ordan direk müdahele etmek gibi bir durumunuz oluymu?

Sn Çetin,

Aracınızın hiç bir zaman çalışmama durumu olmaz. Benzinde her zaman çalışacaktır. Sadece lpg de çalışmazsa o zaman müdahle şansımız ilk önce size telefonda vereceğimiz
direktiflerle olacaktır.

Son bir şey daha sormak istiyorum telefonla arızayı gideremediniz ve bana en yakın servisiniz ankara vede servise aracı getirmek gibi bir şansım olmadı ayrıca sizin araçlara kiti bağlarken birde uydu aracılığıyla müşterilerinizin arıza yapan araçlara müdahele ettiğinizi duydum bu tür bir uygulamanız var mı peki. Yanlış anlamayın aracıma lpg taktırırken en iyisini taktırmak isterim ve bu yüzden araştırmadan taktırmak istemem.Çünkü daha önceki aracıma lpg taktırdığımda bir sürü sıkıntı yaşadım bayii ile vede söktürmek zorunda kaldım. İyi çalışmalar

Sn Cetin

Size en yakın servisimiz samsundadır. Ankara size cok uzak düşecektir.
uydu ile bağlantı değilde internet üzerinden bizler buradan ayar ve müdahel şansımız vardır.

Burhan Tunca

Prinsin en yetkili ağzından gelen cevaplar bunlar umarım yardımcı olmuşumdur bu konuda

Uydu ile olmasa da internet üzerinden prins arıza yapan araçlara müdehale edebiliyo ve aracınızın arızasını gidermeye çalışıyo

suzuki 96' Alıntı:
Uydu ile olmasa da internet üzerinden prins arıza yapan araçlara müdehale edebiliyo ve aracınızın arızasını gidermeye çalışıyo

Özkan bey paylaşım için teşekkürler.
Bu internet üzerinden müdehale olayı aslında teorik olarak her markada mümkün.Aracınızın bagajında LPG ecu nuza bağlanmayı sağlayacak uygun bir soket,uygun program yüklü bir lap top,ve tabiki hızlı bir internet bağlantısı taşıyabilirseniz,yetkili yetkisiz, ecu nuzde yüklü programı kullanmayı bilen herkes, siz istediğiniz sürece sisteminize müdehale edebilir.
Tabi müdehaleden kasıt sadece progamsal anlamda,LPG filitremiz veya enjektörümüz tıkanmışsa yapacak hiç bişey yok :D

Demek ki prins bu işi yapıyo ki internet üzerinden müdahele edebiliyo ama dez avantajı her illde servizlerinin olmaması işte ben sinopta yaşıyorum en yakın servis samsun da her arıza yaptığında samsuna gideceksem bi anlamı kalmadı zaten

suzuki 96' Alıntı:
Demek ki prins bu işi yapıyo ki internet üzerinden müdahele edebiliyo ama dez avantajı her illde servizlerinin olmaması işte ben sinopta yaşıyorum en yakın servis samsun da her arıza yaptığında samsuna gideceksem bi anlamı kalmadı zaten

Burada bir yanlış anlama var sanırım.Ben internet üzerinden müdehale durumu sıralı sistem denen,yani bir ECU ya sahip, her LPG kiti için mümkün demek istedim.Yani burada Prins markasının yaptığı ekstra bir şey yok.Siz isterseniz bir Atikere veya Brc ye de aynı şekilde uzaktan müdehalede bulunabilirsiniz.Yeterki gereken donanım yanınızda olsun (soket,laptop vs..)

İşin özünde yapılan şey, internet ağını kullanarak, iki bilgisayar arası haberleşmedir ve gayet basit bir olaydır.(Ana bilgisayar <--> Araca bağlı bilgisayar)
Tıpkı sizinle şu an mesajlaşıyor olmamız gibi..

Evet sonuçta Tüm sıralılar bu şekliyle bağlanabilir .

Bende yazıştım prinsle , Uydu bağlantısı olmadığını , bayilere online destek ve online ayar göreme yapma hizmeti verdiklerini bildirdiler . anladığım kadarıyla bayiye gidip cihaza bağlandığında uzaktan program atılabiliyor ama yine bayi lazım .

Uydu işi olsa doğruca prins bayisine gidiyordum valla ... :smiley:

Sağolun arkadaşlar birşey daha öğrenmiş olduk .

arkadaslar herkese değerli bilgi paylaşımından dolayı teşekkürler.

selamlar,

burak

Arkadaşlar, öncelikle sizlere çok teşekkür ederim. Hakikaten bu konuda fazla bilgim yoktu, ama sizler sayesinde oldukça bir bilgi sahibi oldum. Sizlerin tavsiyesi üzerine daha fazla araştırma yaptım. Daha önce tamam dediğim markalardan vaz geçtim. En sonunda da zaten sizlerle beraber iki markaya kaldık, Prins ve BRC. BRC ile görüştüm. V8'ler için yeni bir kit getirdiklerini ve artık bunu taktıklarını söylediler. Prins konusunda da tanıdığım, birbirinden bağımsız, farklı ustalara sordum ve danıştım. Hepsi bana Prins, dedi. Bende yeni bir kit mi, yoksa denenmiş bir kit mi taktırayım diye düşündüm. Sonuç itibarıyla Prins taktırmaya karar verdim. Aracımı bugün bıraktım ve bir terslik olmazsa yarın alacağım. BRC bana en son 3000tl olur dedi. Prins'i de 3600tl'ye anlaştık. İnşallah doğru karar vermişimdir. Sizlerinde zamanını aldım, o sebeple de çok teşekkür ederim. Ama herhalde birazda fikir ve beyin cimnastiği yaptık galiba ;) Ne dersiniz? ;D ;D

Hepinize selamlar, saygılar ve teşekkürler

Murat

Murat bey en doğru kararı vermişsiniz prins taktırmakla hayırlı uğurlu olsun

Arkadaşlar

35 bin tl bütçe ile bir amerikan almayı düşünüyorum

Aradığım özellikler;

Asfalt ve şehir içi konforlu ve süratli kullanım
Aile aracı olmaya müsait geniş bir bagaj
(Offroad amaçlı kullanımdan ziyade hafif doğa gezileri)
Mümkünse çok düşük arıza olasılığı-sıklığı
(Zira aracı güneydoğuda kullanacağım)
Kolay servis ve yedek parça temini

Yardım ve önerileriniz için şimdiden teşekkür ederim

Selim

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,821
Kayıtlı Üye Sayımız
166,617
Kaydolan Son Üyemiz
rkayapınar

Geri