Tekirdağ - Kartaltepe'ye Çöp Toplamaya Gidiyoruz. (30 Kasım 2009)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan eftaLYa Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 99
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 23,320
Ynt: Tekirdağ - Kartaltepe'ye Çöp Toplamaya Gidiyoruz. (30 Kasım 2009)

binek araçlarla çıkamazsınız, ancak yakın bir köyden traktör alıp çöpleri onun romörküne yüklerseniz ancak bu iş olur, birde bayram günü kimse bu işlerle ugraşmak istemez, bence iptal edin ,daha sonraki gelişmelere göre bir program oluşturmak lazım gelir

Etiketler

pancarmotorcu' Alıntı:
binek araçlarla çıkamazsınız, ancak yakın bir köyden traktör alıp çöpleri onun romörküne yüklerseniz ancak bu iş olur, birde bayram günü kimse bu işlerle ugraşmak istemez, bence iptal edin ,daha sonraki gelişmelere göre bir program oluşturmak lazım gelir
Beklenen ve vaadedilen destek gelmemiştir.. Üzüldüm.Haklısın Hasan

:smiley:
Şimdi şöyle iki rivayet var.
1.si haftaiçi Trakoff dan bir grubun çıkıp alana baktığı ve bahsedilen çöplerin olmadığı..
2.si ise Trakoff un bayramdan sonra bir çöp toplama etkinliği düzenleyeceği..

Varmı aramızda Trakoffdan olup bizi 1. dereceden bilgilendirecek arkadaşımız?

pancarmotorcu' Alıntı:
kimse darılmasın ama gerçekleri yazmak lazım,organizasyon yapan kişiler girişte 30 tl aldılar,yarış bittikten sonrada çöpleri gösterilen yere bırakıldı belediye araçları alacak dendi,ayrıca o alanda bir çok gurup vardı ,o guruplarında forumlarına bu yazılanlar yazıldımı,yoksa sırf gezenbiliremi bu olay mal edildi, öyleyse ben bu işte art niyet ararım ,bu işin başlangıcı yapanları çöp toplama etkinliginde göremiyorum madem önemli olan dogaysa kırgınlık olmadan herkez ismini yazmalıydı

hasan abi orda beraberdik etkinlikde katılımcı olarak orda söylenenleri bizzat duydugum için bu çöp toplama etkinliginde bulunmam kimse kızmasın he başka biyere gidelim toplayalım ama oraya gelmem art niyet var
nedenmi bu olayın faturası neden bize kesildi onu hiç anlamış deyilim resimleride inceledim o bögede gezenbilrli kimseyokdu bizim gurup hep biyerdeydik en azından % 90 ımız aynı yerdeydi söylenilen yere çöpleri bırakdıkmı bırakdık organizasyonun sorunudur orada çözselerdi
onlara yazsalardı neden bizim gezi başlıgı altında yaygara yapıldı anlamadım bu olay yüzünden konuda kitlendi yazılamıyo konuya açılsın lütven konu başlıgı tekrar bu arada
ama sorun odeyil belkide bizim etkinlikle alakası bile yok olayın başka bi mangal partisinin eseride olabilir bi eksik yapılmış neticede ama bukadar büyütülüp bize fatura kesilmemeliydi belediye kaymakamlık ves bi telefon açılsaydı sorun çözülürdü bence
şindi bu linke bakın
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=42561.0
burdada aynı eksik olmuş ne yapalım ercovayada gidecez hadi ozaman

Tekirdağ-Kartaltepe gezi başlığında fırtınalar koparan, doğayı korumak için hakeret içeren mesajlar yazmakta sakınca görmeyen arkadaşlarımızın çöp toplama gezisine ilgisizliği kadar enteresan bir konu daha var...

Hem Gezenbilir'e hemde yarışları düzenleyen İsoff a üye olan arkadaşlarımızın tepkisizliği...

arkadaşlar organizasyonu direk suçlamak yanlış ve kolay olur bu tip organizasyonları isoff 10 yıldır yapıyor ve böyle bir sorun ilk defa ortaya atılıyor organizasyonun direk içinde bulunmadım yanlızca bir kaç konu hakkında bilgim var kartaltepe de çöpler köylüden kiralanan romorklarla isoff ta gönüllü ve günü birlik yevmiye alan kişilerce aşşağıya indirilmiş olmalı bu yüzden yerinde görmek üzere sizlerle klupten 2 arkadaş ve şu an seyahatte olan 1 klup yöneticisi ile çöp toplama organizasyonuna katılacağız.Hatırlayın 3 yada 4 romork odun geldi dağıtıldı hatta 1 tanesi yanlızca gezenbilir ve isoff için geldi çünkü daha önce gelen odunlar diğer gruplar aldığı için ve bu tüm odunları isoff para ile köylüden satın aldı çünkü katılımcılar çevredeki ağaçlara bitki örtüsüne zarar vermesinler diye.Klup yöneticileri 1 hafta sonra tekrar köylülerin paralarını vermeye teşekkür etmeye kartaltepe ye gittiler köylünün çok memnun olduğu seneye tekrar gelmemizi istemişler.
Arkadaşlar kimimiz fotorafçı,kimimiz kuş gözlemcisi,kimimiz offroad çı olabiliriz ama hepimiz ortak noktası doğayı sevmek unutmayalım

İstanbul Off Road Kulübü Tekirdağ ziyareti
http://www.isoff.org.tr/content.asp?ctID=45&RecID=583

İstanbul Off Road Kulübü'ne bu güzel organizasyondan dolayı GEZENBİLİR olarak organizasyona katılarak saygı ve şükranlarımızı sunduk. Meyva veren ağaç taşlanır buda normal,bunların sebebi GEZENBİLİR'in dağcılık bölümü bulunması ;) bu saldırının sadece GEZENBİLİR'e mal edilmesinin sebebi bu,diğer katılan off-road gruplarının forumlarında,GEZENBİLİR'e yapılan saldırının aynısı varmı? :mad: bu kadar saldırının ardından sonra belgrad ormanlarında, çöp toplamaya varım ama Kartaltepeye kusura bakmayın. Bunun adı provakasyondur baş aktörleri özellikle seçilmiştir. DAĞCILIK - MOUNTAINEERING ,işte sıkıntıları bu. saldırının tek adresi ondan GEZENBİLİR.

ufuk arkadaşıma katılıyorum başka bi bölgede yapılacak hertürlü etkinlige iştrak ederim ama kardepe işinin arkasında durma taraftarı deyilim isof gerekli açıklamayı yapmış ve sonuç olarak profosyonelce yapılmış bi organizasyonda yer aldıgımıza inanıyorum aynı yaygara ercova içincde çıkarıldı isofun adı zikredildi oysaki etkinligi o tarihlerde gerçekleştiren gurup farklı bi gurupdu ve onlarında açıklaması bi aile organizasyonun yapılmış organizasyon tarihinin ertesinde onların kalıntıları çıkdı sonuçda olay açıga kavuşdu

isof açıklaması derki kartaltepe de çöpler köylüden kiralanan romorklarla isoff ta gönüllü ve günü birlik yevmiye alan kişilerce aşşağıya indirilmiş olmalı bu yüzden yerinde görmek üzere sizlerle klupten 2 arkadaş ve şu an seyahatte olan 1 klup yöneticisi ile çöp toplama organizasyonuna katılacağız.Hatırlayın 3 yada 4 romork odun geldi dağıtıldı hatta 1 tanesi yanlızca gezenbilir ve isoff için geldi çünkü daha önce gelen odunlar diğer gruplar aldığı için ve bu tüm odunları isoff para ile köylüden satın aldı çünkü katılımcılar çevredeki ağaçlara bitki örtüsüne zarar vermesinler diye.Klup yöneticileri 1 hafta sonra tekrar köylülerin paralarını vermeye teşekkür etmeye kartaltepe ye gittiler köylünün çok memnun olduğu seneye tekrar gelmemizi istemişler. şindi ne olacak ?

arkadaşlar ben hem isoff üyesiyim hemde gezenbilirdernek isoff adına açıklama yapmaya yetkimde yok fakat bildiklerimi paylaştım kartaltepe de çöp olayı nereden çıktı onu anlayamadım açık ve net söylenirse daha yapıcı olur en azından fotograf varmı.

ali günpay' Alıntı:
arkadaşlar ben hem isoff üyesiyim hemde gezenbilirdernek isoff adına açıklama yapmaya yetkimde yok fakat bildiklerimi paylaştım kartaltepe de çöp olayı nereden çıktı onu anlayamadım açık ve net söylenirse daha yapıcı olur en azından fotograf varmı.

Ali merhaba...

Aşağıdaki linki incelersen konuya vakıf olabilirsin :smiley:

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=41340.msg466937;boardseen#new

Aslında o başlıkta öncelikle bir off-roader olarak yazdım çünkü kişi önce kendini bilir...

Ve yazdıklarım senin yazdıklarından daha farklı şeyler değildi :smiley:

Ama birkaç arkadaşım dışında hiçkimse yorum yapmadı ve bu beni haksız eleştirilerden, şahsıma yapılan hakaretlerden daha çok kırdı...

Özellikle yarışlara katılmış ve aynı zamanda İsoff üyesi olan arkadaşlarımın yorumları daha gerçekçi ve ikna edici olabilirdi. Tüm o gereksiz tartışmalar yerine sorunun çözümü için fikir üretiyor olabilirdik...

Bu konunun daha fazla uzamayacağını ümit ederek tüm arkadaşlarıma iyi bayramlar diliyorum :smiley:

Selamlar...

Öncelikle herkeze iyi bayramlar;

Bu konuyu ve 10. İsoff offroad oyunları konu başlığı adı altında yazılan son yazıları sıkı bir şekilde takip ediyorum.Şuana kadar bir şey yazmayışımın sebebi; Daha önce İsoffa çamur atan ve karalama yapan kişilerle yaptığım mücadelede hep tek başıma kalışım,hatta hatta moderatörler tarafından uyarılmaya kadar varan olaylardan dolayıdır.Kendini doğa sever zanneden fakat arada bir doğaya çıkan kişilerin,bilinçsizce ve çirkince yaptığı yazılara karşı artık muhatap olmak istemiyorum.Konuyu ve fotoğrafları,kulüp başkanımıza bildirmek suretiyle paylaştım.Kendiside enkısa sürede bu konuyu halledeceğini söyledi.

Ayrıca gene bazı konularda, etkinliklerde Gezenbilirden kimsenin katılmadığını,bu sorunun Gezenbiliri ilgilendirmediği gibi yazılar okudum.İsteyen olursa Gezenbilirli stickerlı birçok aracın fotoğrafını ekleyebilrim.Yani şunumu demek istiyorlar bu kişiler; İyi organizasyonda varız,kötü organizasyonda yokuzmu ???

Kimsenin umurunda olacağını zannetmiyorum ama bu zihniyette olan kişilere birşey söylemek istiyorum.Forum geneline iyice baksınlar,şuan forumdan kaç tane abimiz,ablamız,arkadaşımız ayrıldı(moderatörler dahil) farkındamısınız.(Uğur abi,Mustafa abi,Mert,Yüksel vb)Bu ve bu tarz sorunlar yüzünden vede boş boş konuşup karalama yapan kişilere verilen destek yüzünden(üye kaybı olmasın diye)yakında adam gibi adam kalmayacak.Siz bence bir iki tane neolduğu belli olmayan adamın lafıyla çöplerle uğraşacağınıza,esas bu konuya dikkat edin.Gezenbiliri,Gezenbilir yapan kişiler tek tek ayrılıyor,NİYE ???.Bence bu konuyla ilgili başlık açıp tartışın.Yakında burada sadece,eline kamera alıp,kendini araziye atıp,bilinçsizce takılıp,çamura batan,doğaya gerçek anlamda zarar veren kişilerden başka kimse kalmayacak.

Ayrıca,İSOFF a çamur atanlara destek vereceğinize,İSOFF un nasıl bir kulüp olduğunu farkına varın.17 sene önce bu camia hangi değer yargılarının ve kurallarının üstüne kurulduysa,hala o prensiplerini koruyarak yoluna devam ediyor.

Daha fazla şeyler yazmak isterim ama,hemdaha fazla doğruları söyleyerek tepki çekmek istemiyorum(herzmanki gibi),hemde boşu boşuna yazıp daha önceki uyarı yazılarımın silindiği gibi bunlarında silinmesini istemiyorum.

Saygılarımla.

Belki bu kısma yazılmayabilir ancak okunabilirliği fazla olması açısından uygun gördüm.Aktiviteden sonra herkes kendi çöpünü neden toplamaz anlamış değilim.Araçlarıyla getirdikleri malzemelerinin kalan çöp denen kısmı araçlarına sığmazmı..Çöp için ayrı bir organizasyonumu gerekiyor böyle 'sosyal organize' olarak bildiğimiz oluşumların..
Manifestoda üzerine basılarak bu konu açıklamaya kavuşturulmalı diye düşünüyorum..
ben dört kişilik aileyim günde bir poşet çöpüm çıkıyor..
Son cümlem 'Herkes kapısının önünü temiz tutsa....' Saygıyla..

ulash' Alıntı:
Belki bu kısma yazılmayabilir ancak okunabilirliği fazla olması açısından uygun gördüm.Aktiviteden sonra herkes kendi çöpünü neden toplamaz anlamış değilim.Araçlarıyla getirdikleri malzemelerinin kalan çöp denen kısmı araçlarına sığmazmı..Çöp için ayrı bir organizasyonumu gerekiyor böyle 'sosyal organize' olarak bildiğimiz oluşumların..
Manifestoda üzerine basılarak bu konu açıklamaya kavuşturulmalı diye düşünüyorum..
ben dört kişilik aileyim günde bir poşet çöpüm çıkıyor..
Son cümlem 'Herkes kapısının önünü temiz tutsa....' Saygıyla..

Sayın ulash,lafım size deyil yanlış anlamayın.Sayın yöneticiler alın size çok basit bir örnek.Bilinçsizce yazılmış,boş yazılardan dolayı bakınız sayın Ulash bizim hakkımızda neler düşünüyor.Biz traktörle adam tutup çöpleri atalım,dengesizin biri çamur atsın ve suçlu biz olalım,nekadar adil dimi. ???

Tuğsan biz nerede isoff u kötüledik? Sanırım ortada bir yanlış anlaşılma var.
Bölgede yapılan son etkinlik isoff oyunları. Ama oraya katılan gerek isoff gerekse gezenbilir üyelerinin ortak söylediği tek şey var. "Biz çöplerimizi topladık. Belediye gelip alacak bir kenarda biriktirin dediler. Kimse arkasında dağınık çöp bırakmadı"

burada suçlu ne isoff nede gezenbilirdir.. Bir suçlu aranıyorsa çöpleri alacağız diye isoff yetkililerini temin edip daha sonra toplamayan belediyedir.
Bugüne kadar katıldığım gerek isoff gerekse gezenbilir etkinliklerinin tümünün sonunda hep çöp toplanmıştır..çevre bulunduğundan daha temiz bırakılmıştır hep. Çünkü biz doğa severlerdeki mantık böyle buldum bana ne değil, doğa hepimizindir.. Bu yüzden toplarız.
Bu başlıkta yapılmaya çalışılan da yine suçlu biz değiliz ama doğa için emek vermeye hazırızdır.

Sayın ulash; Kaç kamp yada offroad yada herhangi organizasyona katıldınız bilmiyorum. Ama katılmış olsanız yukarıdaki cümleyi kurmazdınız. Bu insanların hepsi büyük çöp poşetlerini en yakın konteynıra kadar araçlarının kimi zaman üstünde kimi zaman bagajlarında taşıyan insanlar. Ama onlara "TAŞIMAYIN, ALINACAK".. denmiş.. Umarım anlatabilmişimdir.

Hala yetkili birilerinden bilgi istiyorum. Yoksa boşa gitmiş olacağız. Pek çok kişinin söylediğine göre bölgede çöp falan yok.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,821
Kayıtlı Üye Sayımız
166,617
Kaydolan Son Üyemiz
rkayapınar

Geri