Tek Başıma Arabayla 76 Günde 3 Kıta 14 Ülke Overland 24500 Km

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan seyr-ü zafer Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,172
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 196,881
Ynt: Tek Başıma Arabayla 76 Günde 3 Kıta 14 Ülke Overland 24500 Km

Gezi kültürünün ne anlama geldiğini, mantık ve duygularınızla beraber kendi birikiminizi yansıttığınız satırlarınızda, fotoğraflarınızda daha iyi anladım. Teşekkür ederim.

Etiketler

5 veya 6 defender'ile bu çölü aşmak isterdim, sağol dostum ,hayali bile yeter.
[attachment=1]

IMG_8135p[1].jpg

çok güzel bir gezi olmuş. tebrik ederim. eminim bu sitedeki çoğu arkadaş da benim kadar imrenmiştir..:smiley:)

ageagvan' Alıntı:
çöl gerçekten korkutucu ve bi okadar da çekici geldi :smiley: .. ne mutlu sizeki böyle bi gezi yapmışssınız..

Ben de basta ayni duygulari yasamistim, dilerim bir gun yine collere gidebilirim.

mayıstosböce' Alıntı:
Ya bu Best of olmuş...Birbirinden harika fotoğraflar,tebrikler.Yolda için acayip bir yığınak oldu,tekrar tebrikler.

Tesekkurler mayistosboce. Halen Kambocya'dayim, bu sebeple ara verdim. Daha yolun yarisindayiz.

astrom' Alıntı:
Gezi kültürünün ne anlama geldiğini, mantık ve duygularınızla beraber kendi birikiminizi yansıttığınız satırlarınızda, fotoğraflarınızda daha iyi anladım. Teşekkür ederim.

Cok tesekkur ederim, ilginiz ve ovgunuz icin, elden geldigince ozen gostermeye calisiyorum.

ORHANBIYIKLI' Alıntı:
5 veya 6 defender'ile bu çölü aşmak isterdim, sağol dostum ,hayali bile yeter.
[attachment=1]

Orhan Bey, yola ciktiktan sonra hersey akip gidiyor, kafa dengi insanlarla bir gun yapabilmenizi dilerim.

gulsemin5' Alıntı:
çok güzel bir gezi olmuş. tebrik ederim. eminim bu sitedeki çoğu arkadaş da benim kadar imrenmiştir..:smiley:)

Sagolun, konuyu takip eden arkadaslarimiz rotayi guzel bulduklarini yazdilar, klasik bir rota olmamasi sebebiyle, bu ulkelere gitmek isteyenlere biraz yol gosterir ve heves uyandirir diye yazmaya baslamistim. Oralara ve daha otesine gidenler mutlaka cikacaktir, ben de onlardan feyz almayi bekliyorum.

Kambocya'daki klavyelerde bazi harfleri bulamadim, imla icin kusura bakmayin. Buradan herkese selam yolluyorum, kendinize iyi bakin. Zafer

Merhaba, anlatım üslubunuz olsun mütevaziliğiniz olsun gittiğiniz her bir bölgenin keyfini çıkarmayı bilmeniz olsun gerçekten olağanüstü, sizi zevkle izliyoruz, yolunuz açık olsun...
Fakat şunu sormadan edemeyeceğim gittiğiniz yerle ilgili olarak oranın gezip görülecek yerlerini önceden mi tespit ediyorsunuz yoksa genel bilgiler doğrultusundamı plan ortaya çıkıyor,

Sağlıcakla kalın.

Herşeye tamam da panik atak yüzünden ben bu çölü geçemem fotolardan bile korktum

seyr-ü zafer' Alıntı:
Kambocya'daki klavyelerde bazi harfleri bulamadim, imla icin kusura bakmayin. Buradan herkese selam yolluyorum, kendinize iyi bakin. Zafer
Zafer bey Kamboçyaya da araçla mı gittiniz acaba ::smiley: bakalım seyr-ü zaferin kamboçya gezisi ne güzelliklerle dolu olacak heyecanla bekliyorum

Teşekkürler eflatun doğa. Önceden okuyarak belli bir çalışma yapıyorum, ama yolculuğun sürdürülebilirliğinisağlamak için gerekenden fazlasını planlamıyorum. Kendi ilgi durumuma göre günübirlik şekilleniyor yolculuk. Halen devam ettiğim gezide mecburi veya keyfi defalarca değişiklik yaptım. Bu satıları yazarken yarın ne yapacağıma karar vermiş degilim:smiley:

hagurel,
ben kendi üzerimde seyahat etmenin psikolojik ve fiziksel faydasını gördüm. Fırsat bulursanız çöle gidin, yaratacağı olumlu etkiye inanmakta güçlük çekeceksiniz:smiley:

cincin,
güzel Vietnam, Kamboçya ve Tayland fotoğraflarıyla döneceğim kısmetse. Buraya araçla gelmek için Çin'den geçmek gerekiyor, maliyeti binlerce dolar ve haftalarca beklemek, cesaretim var ama o kadar param yok ne yazık ki. Bu bölgede gördüğüm tek yabancı plakalı araç İsviçreli bir motorsikletliydi, dünya turu yapıyormuş. O da motoru Nepal'den Tayland'a uçak kargosuyla taşımış.

Zafer Bey tebrikler yine bize aylarca idare edecek birikimle döneceğiniz için çok mutluyum.

Son zamanlarda çölde insan fotoğrafı gördüğümde aklıma hemen akrepler gelir oldu.Bilmiyorum çöle ayaklarımla yürüyerek girmeye cesaret edebilir miiyim,emin değilim. :smiley: :smiley: Ama şu var ki çöl kumunda çıplak ayak yürümeyi kesinlikle çok isterim ve yapamazsam içimde kalır.Panzehirim yanımda ise sanırım bu konuda daha cesaretli olurum ve içimde bırakmam.Çöl manzarası şimdiye kadar hiç görmediğim ve çok etkileyici olduğunu düşündüğüm manzaralardan.Birgün Piramitler e gitme niyetindeyim ve sanırım o zaman çölü de görmek mümkün olacaktır benim için. :smiley:

Gezinizde herşeyin dilediğiniz gibi yolunda gitmesini dilerim Zafer Bey :smiley:

seyr-ü zafer' Alıntı:
hagurel,
ben kendi üzerimde seyahat etmenin psikolojik ve fiziksel faydasını gördüm. Fırsat bulursanız çöle gidin, yaratacağı olumlu etkiye inanmakta güçlük çekeceksiniz:smiley:

doktor yanlız yolculuk yapma dedi ama görmeyi de çok isterim sizin yaptığınız çoğu kişinin hayalindedir tebrik ederim
değişik yerler görmek kafayı boşaltır aslında benim sorunda kafanın içinde olduğuna göre :D :D

lizz,
Hayatlarımızı gerçek kapasitemizin çok altında yaşamamızın sebebi işte tam da bu düşünce. Gitmek istediğimiz bütün yollar üzerindeki olası zehirlere karşı bildiğimiz bütün panzehirleri sırtımızdaki küfede taşımayı istemek, haddinden fazla ve çaresizce geleceğimizi belirlemeye çalışmak. Cesaret ve durma noktasını bilecek kadar akıl panzehir bağımlılığımızı azaltabilir, böylelikle küfemiz hafifler adım atmaya halimiz kalır. Akrep korkusu yaşamadan çöllerde, yılan korkusu yaşamadan dağlarda birlikte dolaşabileceğin insanlar mutlaka vardır veya olacaktır. Boynuna fotoğraf makineni as, koluna o insanları tak ve git. Akreplerin cesaretini kırmanın tek yolu bu:smiley:

hagurel,
sonuçta illa tek başımıza gitmek zorunda değiliz. Tek bildiğim ve yaşadıkça gördüğüm, kafamızdaki çoğu endişenin abartılı olduğu ve mevcut zaaflarımızı tetiklediği. Ben elimden geldiğince mevcut sorunları aklıma getirmemeye çalışıyorum, aksi takdirde hareket etme isteğim azalıyor.

seyr-ü zafer' Alıntı:
hagurel,
sonuçta illa tek başımıza gitmek zorunda değiliz. Tek bildiğim ve yaşadıkça gördüğüm, kafamızdaki çoğu endişenin abartılı olduğu ve mevcut zaaflarımızı tetiklediği. Ben elimden geldiğince mevcut sorunları aklıma getirmemeye çalışıyorum, aksi takdirde hareket etme isteğim azalıyor.

Buralardan veya hayatta bir şeyden sıkıldıkça dönüp dönüp fotoğraflarınıza bakıyorum, o kadar güzel kafa dağılıyor ki.. Neler var görmediğim diyorum her seferinde. Teşekkür ederim tekrardan paylaşımlarınız için.. :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,679
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR