Tek Başıma Arabayla 72 Günde Doğu-Orta-Kuzey Avrupa 22 Ülke 24000km Overland

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan seyr-ü zafer Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 384
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 166,682

Etiketler

Ynt: Tek Başıma Arabayla 72 Günde Doğu-Orta-Kuzey Avrupa 22 Ülke 24000km Overland

Çok güzel ve anlamlı değerlendirmeler; katılırız ya da katılmayız... İmbik nitelikli olunca, ondan gelen ürün de nitelikli oluyor!...

Emeğe teşekkürler.
Cavid Sezen

Ynt: Tek Başıma Arabayla 72 Günde Doğu-Orta-Kuzey Avrupa 22 Ülke 24000km Overland

Zafer Bey Merhaba,
Yazılarınızı ilgi ve beğeniyle izliyor devamını merakla bekliyorum. Soguk kış günlerinde yazılarınızı okumak gezme arzumuzu kamçılıyor. Kamper sahibi olarak ufkumun açıldığını cesaretimin arttığını ve bilgiyle donandığımı hissediyorum. Birgün biryerde tanışmak ümidiyle hoşçakalın.

Takip ettiğiniz için teşekkürler Orhan Bey. Umarım Siz de istediğiniz yerleri gezip görme fırsatı bulursunuz. Hele de kamperiniz varsa işiniz daha kolay. Görüşmek üzere...

Transfagaraşan

Piteşti’yi Sibiu’ya bağlayan bu manzaralı dağ yolu, Orta Avrupa’nın özel araçla geçilmesi en eğlenceli rotalarından biri bence. 150 kilometre içinde uçurumlar, virajlar, ormanlar, göller, şelalelerle dolu doğa şöleni sunuyor. Yol Çavuşesku zamanında, ülkenin kuzey- güney karayolu bağlantısını kısaltmak için açılmış. İnşaatın tamamlanması sürecinde meteorolojik ve coğrafi koşullar yüzünden epey zahmet çekilmiş, onlarca insan hayatını kaybetmiş. Alp Dağları denince hep İsviçre’dekiler akla gelir, oysa Alpler Orta Avrupa boyunca uzanan bir dağ silsilesidir. Transfagaraşan Yolu, Transilvanya Alpleri’nin bir parçası olan Fagaraş Dağları’nı aşıyor. Her dağ yolu gibi burası da bazen sert kış koşullarından kapanabiliyor. Geçişe başlamadan önce yol kenarındaki tabelalardan o anki durumu öğrenmekte fayda var.

Fagaraş Dağları’nın güney eteklerindeki tırmanışım, vadi içinde başladı. Derin uçurumlu ormanlık vadileri geçtikten sonra Vidraru Barajı ve baraj gölüne ulaştım. Rakım arttıkça, ormanlar yerini çayırlara bıraktı. Dağ silsilesinin kuzey tarafına çıkan tüneli geçtikten sonra ilginç bir manzara ile karşılaştım. Güney tarafında gökyüzü açık, ve rüzgar eserken; kuzeyde yoğun sisli, ılık ve sakin bir hava vardı. Etrafı pek göremeden virajlı yolları dönerek Sibiu’ya doğru alçalmaya başladım...

2 yıl yaşadığım Romanya da hiç alışamadığım okunma şekli de 'gevrek' olan simitten küçük susamsız tadsız tuzsuz gevrek beni oralara götürdü.

Ekli dosyalar

• IMG_0974p_1600x1200.jpg_thumb.jpg
    142.4 KB · Görüntüleme: 368