Tecrübeli Arkadaşlar, Arazi Aracı Almak İstiyorum ?..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan gaster Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 177
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 45,352
Ynt: Tecrübeli Arkadaşlar, Arazi Aracı Almak İstiyorum ?..

Tempus' Alıntı:
bakin discovery lerin saseleri ne kadar saglam diyip duruyorduk iste kaniti haha ;D

http://www.youtube.com/watch?v=gqCy7ZxVdgI

kürşad bey,
tamam 1 tane değil iki tane discovery alıcam ;D

Etiketler

nkurtkaya' Alıntı:
En çeker... küçük şanzıman... poyra kilidi... konu bayağı bi dağılmış.

Eğer off-road için 4X4 alacaksanız Defender alın tüm yukarıda bahsedilen çekinceler, sıkıntılardan uzak olun. Haksız mıyım Yunus ? ;D
Abi dilimde tüy bitti :smiley: hazır fabrika çıkışlı yapılı araç varken ne işiniz var yükseltme filan hiç modifiye etmeden sadece 2" yükselme takozuyla 35" bile takabilirsiniz yeterki motor 3,9 v8 , 3,5 v8 , 300 tdi olsun , ford puma olsun
başkada sis lanbası pord bagaj vs,vs

Sinan bey eğer aracı modifiye etmek istiyorsanız disco1
ama standart olsun derseniz disco2
dizel olsun derseniz disco2
konforlu olsun derseniz disco2
bana konfor lazım degil dağda bayırda off roada yapacam derseniz defender
ama hem konforu olsun hemde sağlam off road yapacağım derseniz disco1

derim
başka markamı ? başka arazi aracıdamı var ;D ;D

yunus bager' Alıntı:

derim

abicim şimdi jeepcilerden sana cevap gelir ;D

yunus bager' Alıntı:

derim

yunus subatta getiricem yanina disco2 yi bitirince goruceksin dagda bayirda konforlu off road i ;D

cj dusunuyorsaniz son ankara gezisindeki fotolara bakip karar verin ;D

Tempus' Alıntı:
yunus subatta getiricem yanina disco2 yi bitirince goruceksin dagda bayirda konforlu off road i ;D

cj dusunuyorsaniz son ankara gezisindeki fotolara bakip karar verin ;D
Kürşat olmaz diye bişey yok yazıktır disco 2 nin orjinalliğini bozmaya o bakımdan
Yoksa LR buluşmasında bizim gittiğimiz herdenden sende geldin bu yertede artar

th_MOV03571.png

IMG_9627.png

yaw hakkaten ben nasil gecmisim buralardan ;D

Tempus' Alıntı:
yaw hakkaten ben nasil gecmisim buralardan ;D

arkadaşlar biraz abartı yokmu. zaten 4x4 lerin hepsi ortasında durmazsa o kadar suyu geçer ,o kadar çamurda da yürür . bunun için aracın markasının ne önemi var. daha başka bi görüntü olsa 4L olmayan bi araç kalabilir derdim ama bu görüntü tipindeki yerler için ekstra bişi aramaya gerek yok diye düşünüyorum.

cem standart ve yol lastikli bir aracdan bahsediyorsan inan bana bu camurda bile kalabilir :smiley:

ve gezide bu videodakinden cok daha sert yerler vardi ilk basta standart araclar giremez bu parkura dediler, neyse kalirlarsada cekeriz diyip daldik

Tempus' Alıntı:
cem standart ve yol lastikli bir aracdan bahsediyorsan inan bana bu camurda bile kalabilir :smiley:

ve gezide bu videodakinden cok daha sert yerler vardi ilk basta standart araclar giremez bu parkura dediler, neyse kalirlarsada cekeriz diyip daldik

:smiley: anladım. ben amatörüm aracım da MT lastik var. ben bile böyle bir yeri geçiyorum . onun için zaten sizin gibi tecrübeli insanların bu yoldan geçişinin lafı bile edilmez diye düşünmüştüm. eminim diğer yerler için dedikleriniz doğrudur. ben de sadece bu nokta için yazmıştım.ama dediğiniz doğru yol lastiği ile geçemezler burayı.

valla bende daha amatorum yeni yeni ogreniyorum, aracimda henuz standart ve yol lastikli, hic yukseltmesi yok. Mt lastik olsa zaten hic dert etmem de camurda yol lastigi ile cogu zaman buz pateni yapar gibi gidiyorsun :smiley:

terrano' Alıntı:
....ama dediğiniz doğru yol lastiği ile geçemezler burayı.

Netekim, yol lastikli bir RRC diğer araçların izlediği çizgiden az sapınca bir çamura batıp kalmıştı ve vinçlemişti ;D Yanlış mı hatırlıyorum Hakan ? ;D ;D ;D

Çamur için en önemlisi lastik ve kilitler. Olmazsa olmaz.

terrano' Alıntı:
:smiley: anladım. ben amatörüm aracım da MT lastik var. ben bile böyle bir yeri geçiyorum . onun için zaten sizin gibi tecrübeli insanların bu yoldan geçişinin lafı bile edilmez diye düşünmüştüm. eminim diğer yerler için dedikleriniz doğrudur. ben de sadece bu nokta için yazmıştım.ama dediğiniz doğru yol lastiği ile geçemezler burayı.
Cem bey parkur sadece 2 camur geçişinden oluşmuyor asıl bizim için sıkıntı Kürşat dahi fotoğrafcı olduğu halde görüntü alamamıştır sıkıntımız foto ve video konvoy çok uzun olduğu için çamurlu bölgelerde hiç fotosu olmayan çok arkadaşımız var 2 fotoğrafcı arkadaşımızda kırmızı defenderde olduğu için sace önünden arkasında 2 şer aracın fotoları var
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=32502.0

Her standart 4x4 o etapları geçer derseniz yanılmış olursunuz geçemeyen vinçlenen arakadaşta var (hakan kızmasın) :smiley:
he açıkcası ben etpata dif lock a almaya bile gerk duymadım
standart lada,vitara,jimiy,terios, vs, araçlararın gidebileceği bir etap olmadıgıda bir gerçektir

th_MOV03566.jpg

nkurtkaya' Alıntı:
Netekim, yol lastikli bir RRC diğer araçların izlediği çizgiden az sapınca bir çamura batıp kalmıştı ve vinçlemişti ;D Yanlış mı hatırlıyorum Hakan ? ;D ;D ;D

Videosunu koydum Hakan sever beni kızmaz :smiley:
ama kalma sebebi yol lastikleri

farkindaysaniz 35 lik lastikler neredeyse tamamen camura giriyor :D ve yunusun dedigi gibi orman gecisiydi ve uzun bir etapdi orman icinde bazi cok daha zor gecisler vardi ama o kadar dar bir yoldaydikki aracdan inmek mumkun diildi, iki yanimizda dallar calilar kapilari acamazdik. bazi yerlerdede gecisler cok zorlu ve guzeldi ama orda durup birini indirip fotograf cekip beklemek 22 araclik bir konvoyda olucak sey degildi her arac oyalansa gezi saatlerce uzardi.

ben onumdeki serdari takip ediyordum arkamdada nejat vardi ikisinden biri nasilsa beni ceker diyordum batarsam ;D

birde serdar geciyorsa bende gecerim diye kendime gaz verip onun izini takip ettim genelde :smiley: tecrubesizsen tecrubelileri izle en basit yol ;D

hakan alem adam ya arabaya su girmesin diye derin yerden gecmedi daha sert camura girdi ;D birde kendide soyluyor ;D guzel geziydi ya ozledim :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,821
Kayıtlı Üye Sayımız
166,617
Kaydolan Son Üyemiz
rkayapınar

Çevrimiçi üyeler

Geri