Tecrübeli Arkadaşlar, Arazi Aracı Almak İstiyorum ?..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan gaster Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 177
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 45,349
Ynt: Tecrübeli Arkadaşlar, Arazi Aracı Almak İstiyorum ?..

http://**.com/files/262634269/Youtube_Jacker3v2.0.rar.html

burdaki zimbirti ile youtube sorunum çözüldü, ben virüs taraması yaptım bişey çıkmadı ama sizde kullanmadan bir kontrol edin.

Etiketler

bazen yine acmiyor videoları ama sayfaya refresh atinca aciyor

Tempus' Alıntı:
http://**.com/files/262634269/Youtube_Jacker3v2.0.rar.html

burdaki zimbirti ile youtube sorunum çözüldü, ben virüs taraması yaptım bişey çıkmadı ama sizde kullanmadan bir kontrol edin.

Kürşat ben indirmeyi beceremedim galiba

invalid İNSTALL.L file
diye bişey çıkıyor anlayamadım biraz Ps özürlüyümde :smiley:

bu linki dene çalışıyo.

http://**.com/files/134067094/Youtube_Jacker.rar

yunus bager' Alıntı:
Yeterki yorulduğum yer arazide land roverin sol koltuğu olsun :smiley:

yaw bende öle yorulayım diyorumda düzgün bir ilan göremedim. biri şu aşağıda link'ini verdiğim araca, sevabına bakıpta bir yorum yapsa ne dua ederim ;D

http://www.sahibinden.com/sahibinden_servis_bakimli_otomatik_vites_land_rover_discovery-07WQQaXQQ15818919WQQpXQQdisplayitem

umarım link verdim diye azar işitmem ;D

sinan bey bu araci bende ilanlarda gordum dikkatimi cekti, cok temiz gozukuyor ama ilanda hic boyasiz kazasiz diye belirtilmediginden, ve temizliginden dolayi kazali olmasindan huylandim. bilen birilerine iyi bir baktirmak lazim.

Bence kazali arabada makul durumda ise ve fiyati uygunsa alinabilir takla filan atmadigi surece. Ama bu arac modeline gore cok cokda ucuz degil 15-16 ya disco1 ler bulunabiliyor sanirim.

kürşad bey,
öncelikle hızlı yorum için saolun.
binek araç düşünsem kazalı olup olmaması veya değişeni olup olmaması ilk düşünceğim konu olur. yanlışmı düşünüyorum bilmiyorum ama ( sizinde söylediğiniz gibi ) araç takla atmadıysa değişeni olsada alınabilir diye düşünüyorum.
disco I ile disco II arasında kasa farkı varmı? siz aracın disco I olduğunu söyleyince aklıma geldi.

sinan bey disco 1 ile disco 2 arasinda aslinda neredeyse tek benzeyen sey goruntusu :smiley: ama disco2 disco1 den biraz daha buyuk. disco bir defender altyapisi ustune kurulmus daha mekanik bir arac. Disco2 ise daha elektronik daha konforlu bir arac. Agirlikli olarak arazide kullanicaksaniz disco1 daha iyi bir tercih olabilir, benim gibi tek araciniz varsa sehir ici ve arazide karisik kullaniyorsaniz disco2 daha iyi olabilir.

kazali olmasi konusuna gelince discovery ler icin buyuk sorun olmadigini dusunuyorum kazanin, cunku altlarinda kamyon sase si var nerdeyse. o sase ye agir hasar verebilecek bir kazadan cikan bir discovery zaten toplanamaz muhtemelen. Ben aldigimda benim araciminda kazasi oldugunu biliyordum ama araci olmasi gerekenden 4 bine yakin ucuz aldim, kaza dan sonra iyi toparlanmamakdan dolayi sorunlu olan rot kolu kolu- forye gibi parcalar degisti servisde hersey kontrol edilip ufak tefek kablo, hortum yenilemeleri yapildi bana 2 bin civari ekstra masraf cikarttikdan sonra kazasiz cogu aracdan daha iyi duruma geldi. Yani hala araca harcayacagim 2bin civari bir kredisi var. Eger sizde bu sekilde bir arac bulursaniz kazalida olsa alabilirsiniz.

benim gördüğüm 4x4 aracını satan çok kişi problem yaşadığından satıyor. temiz 4x4 bulmak oldukça zor. fiyatı,vergisi,konforu bi de arazi performansı, herşeyi iyi olacak ve kişi bunu satıp binek arabasına binecek ya da model değiştirecek.bana pek mantıklı gelmiyor. bu araçları kullanırken çok kişi aracını metediyor. ama tamircilerin kapılarından da eksik olmuyorlar. kazası,boyanmış olması,yürüyen aksamı önemli şeyler değil ,halledilebilen işler diye düşünüyorum. ama diğer problemlerini anlayan birini bulmak zor ve çok masraflı oluyor. şu an aracında hiçbir problemi olmayan ya da yakın zaman da problem yaşamamış biri olmasının zayıf bir ihtimal olduğunu söyleyebilirim. bunun pek markayla ilgisi yoktur. .eğer bir de arazide hırpalanmışsa genellikle tamiri çok masraflı olacağından satılıyordur diye düşünüyorum. tamir ve parça masrafları binek arabalarından daha fazladır. . alırken bakılsa dahi bir müddet kullanılmadıkça bazı eksiklikleri gözden kaçabilir.

hiç arazi görmemiş , hava olsun diye alınmış ,yada daha emniyetli olsun diye alınan jeep ler piyasada mutlaka var herkez aracında sıkıntı var diye satmıyordur. işin püf noktası böyle araçları bulabilmektir. bu konuda kendim biraz şanslıyımdır. şehir içi yada şehir dışı dolaşırken gözlerim hep araçlardadır mesela bir yerde yanlışkla girdigim kör bir sokakta şahane toplanmış bir land rover camel tarzı toplanmış vinci dahil üzerinde olan bir araç boş arsada ,otlar arabanın yarısına kadar gelmiş vaziyette yatıyor

doğru. şehirde kullanılanlar var. ben söylemeyeyim siz bilirsiniz markayı sanıyorum. bunların yakıt,vergi, parça vs sıkıntıları var.zaten bu tip bi araç alan arazide km de 1 tl yakınca ve aracının değeri hersene yarıya düşünce, etrafta para ben de havası atamadığından :smiley: satmak zorunda kalıyor.

ama dediğiniz gibi şehirde kullanılan arazi görmemiş araçlar da var. ama buna da zaman ve sabır ayırmak gerekir.

dediğiniz gibi anlayan daha az hata yapar yada en az masrafla halleder işini ama bizim gibi amatörlerin böyle bir şansı yok. yapılan işin kalitesini de bilemeyiz. ustası bile bakınca bazı şeyleri başta göremeyebiliyor. arızanın büyüklüğü ve masrafı kullandıkça anlaşılabiliyor.

şimdi bu yazdıklarınızdan bir fikir daha edindim ;)
ben son zamanlarda bakarken biraz daha modife edilmiş bakıyordum. sanırım bu biraz hata. modife edilmiş demek arazida kullanılmış ve dolayısı ile yıpranmış araç demek.
rotamı sanırım arazi görmemiş araçlara çevirsem daha mantıklı olacak doğru mu?

Sinan bey son yazdığınız her zaman doğru olmayabilir.
Çünkü bu tür modifiyeler çok kolay işler değil, bilgi birikimi gerektirir.
Yeni başlayacak bir kişi aldığı aracı modifiye ettirirken yeterli bilgi birikimine sahip olmadığı için çok büyük sıkıntılar çekebilir.
Dolayısıyla tecrübeli kişilerce modifiye edilmiş araçlar, araziye girmiş olsalar bile, modifiye edilmemiş araçlara göre cazip hale gelebilir.

gaster' Alıntı:
şimdi bu yazdıklarınızdan bir fikir daha edindim ;)
ben son zamanlarda bakarken biraz daha modife edilmiş bakıyordum. sanırım bu biraz hata. modife edilmiş demek arazida kullanılmış ve dolayısı ile yıpranmış araç demek.
rotamı sanırım arazi görmemiş araçlara çevirsem daha mantıklı olacak doğru mu?

sinan bey modifiye araçların bir çoğunda yapılanlar ruhsata işlenebilecek modifikasyonlar değildir. aracı muayeneden bile geçiremezsiniz. üstelik yasal da değildir. trafikte de durdurulup ceza yemek te olasıdır.muayeneler artık farklı yapılıyor.modifiye edilmiş haliyle artık muayeneden geçemeyenler araçlarını satmaya başladılar ...modifiye eden arkadaşların kullanım amaçları farklı. bu tip araçları meraklıları trafikten uzak kullandıkları için tercih ederler ve alıcıları da benzer kullanım alanlarında kullanırlar.

modifiye yapılmış herşey bizim gibi amatörler için gereksiz olur üstelik ruhsata işlenmedikçe yasal değildir. ruhsata işletmek isteseniz dahi bu parçaların aracınızın firması tarafından onaylı olmadığı, orjinal olmadığı gibi sorunlar ile işlemezler.

en basiti bazı araçların önüne taktıkları çelik barlar ya da tepedeki sis farları vs bile muayenede kusurdur. . bizim gibi amatörlerin uğraşabileceği bir iş değil diye düşünüyorum. üstelik benim anladığım siz şehir içinde de kullanmak istiyorsunuz. amacınız bozuk yolda ya da karda zincir takmadan ilerlemekse hiç modifiye araç bakmayın . modifiyesiz de yürür bu araçlar. temiz arazide zorlanmamış ve özellikle modifiyesiz bir araç bizim gibilere daha uygun olur diye düşünüyorum. siz aldıktan sonra arazi için aracın yükseltilmesi gibi şeyleri zaten yaptırabilirsiniz. ama araç alırken kullanmayacağınız üstelik başınıza bela olcak modifikasyonlar bizim gibi amatörler için araca değer katmıyor tam tersine sıkıntı yaratıyor.

Bu araçta full modifiyeli TÜV muayenesinden yeni geçti bukadarda sorun etmeyin yavv
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=37316.msg370776#msg370776

Yada alın bir defender hiç modifiye lazım değil ;) ;)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,821
Kayıtlı Üye Sayımız
166,617
Kaydolan Son Üyemiz
rkayapınar

Geri