Tecrübeli Arkadaşlar, Arazi Aracı Almak İstiyorum ?..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan gaster Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 177
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 45,352
Ynt: Tecrübeli Arkadaşlar, Arazi Aracı Almak İstiyorum ?..

yunus bager' Alıntı:
Bu araçta full modifiyeli TÜV muayenesinden yeni geçti bukadarda sorun etmeyin yavv
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=37316.msg370776#msg370776

Yada alın bir defender hiç modifiye lazım değil ;) ;)

bu linkteki aracın muayeneden geçmesinin sebebi bu modifikasyonların ağır kusur sayılmaması mıdır? başka bir sebep mi var ? başkalarını yanlış yönlendirmemek gerekir diye düşünüyorum. kendi şehrinde muayenesini bir şekil yaptıranlar varsa herkes için aynı şeyin mümkün olamayabileceğini de düşünmeliler.

bu araç bu şekliyle trafiğe çıkarsa bu sebeplerden ceza yazılabilir mi? eğer bunlar dolayısı ile ceza yazılamaması gerekiyorsa bunu da öğrenmek isterim.

eğer bu aksesuarlar montajı kolay yapılabilen ve portatif şeyler ise sorun yok. arazide giderken kişi kendi takar orda kullanır şehre inerken çıkartır. o zaman sorun kalmaz :smiley:

Etiketler

terrano' Alıntı:
bu linkteki aracın muayeneden geçmesinin sebebi bu modifikasyonların ağır kusur sayılmaması mıdır? başka bir sebep mi var ?

bu araç bu şekliyle trafiğe çıkarsa bu sebeplerden ceza yazılabilir mi?
Yorum yok ceza yermi yemezmi bilemem aracın o şekilde tüv den geçtiğini biliyorum

birde bu araçların muayene sorunumu çıktı :smiley:
peki o kadar modifiyeli araçlar var. bu araçların kullanıcıları bu sıkıntıyı nasıl aşıyor? veya modifiye edilirken muayenede sıkıntı yaşamamak için ne yapmak lazım?

yükseklik ve lastik sorun değil muayenede...vinç ve çeki kancasıda işliyse ruhsata sorun olmaz..aydınlatma ve diğer ekipmanlarda muayeneye gitmeden önce sökülür sonra takılır..

serkann' Alıntı:
yükseklik ve lastik sorun değil muayenede...vinç ve çeki kancasıda işliyse ruhsata sorun olmaz..aydınlatma ve diğer ekipmanlarda muayeneye gitmeden önce sökülür sonra takılır..

hadi vinç ve çeki kancasını ruhsata işlettik ( tabi işletmek kolaysa ) aydınlatma ve diğer ekipmanlar takılıyken ( tek aracım olacağı için ) taksime her gittiğimde eyvah polis var diye ürkecekmiyim?

gaster' Alıntı:
hadi vinç ve çeki kancasını ruhsata işlettik ( tabi işletmek kolaysa ) aydınlatma ve diğer ekipmanlar takılıyken ( tek aracım olacağı için ) taksime her gittiğimde eyvah polis var diye ürkecekmiyim?
çoğu arkadaş vinci çeki kancası bile işletmediğini biliyorum..polisler bu tarz arabalara pek bişey demiyorlar..aydınlatmaların kapaklarını kapatabilirsin yada yanında taşırsın birşey derse çıkarır takarsın..

gaster' Alıntı:

taksimde winç çeki kancası ya da ek aydınlatmaya ihtiyaç olmayacaktır. :smiley: serkan bey boşverin bunları bence. sade bir araç alın. yılda kaç kere kullanacaksınız bunları zaten.

ya da ilk sahibine bırakın fiyattan düşsün.diğer seçenek söküp ilerde arazide çok karda filan macera yaşamak için alıp bir kenarda muhafaza edersiniz. burdaki arkadaşların pek çoğu off road tecrübesi olan insanlar. onlar için elzem şeyler olabilir ama taksimde böyle gezerseniz zaten başta onlar herkes güler :smiley:

kullanım amacınız güvenlik, az bi bozuk yol ya da karda gitmekse hepsi gider. endişe etmeyin. önce sizi üzmeyecek bir araç bulun derim ben. gerisi yapılabilen işler. sonuçta modifiye olsun olmasın hepsi aynıydı işin başında.

şehirde yaşadığınızı varsayarak söylüyorum. araç alırken az kullanılmış mümkünse şehirde kullanılmış birşey bulursanız düşünebilirsiniz.. marka konusunda birşey söylemiyorum. aklımda nissan patrol varken bir tanıdığım nissan terranosu nu satıyordu. bildik araç diyerek bunu aldım. sizin de aklınızı karıştırmamak için illa şu iyidir diyemem. birkaç markadan ilk aklınızda olan yerine farklı temiz birşey denk gelir tercihiniz değişebilir. vakti,parası ve sabrı olan için kırıp dökmek ve baştan yapmak ta ayrı bir zevktir. ama şehirde yaşayan insanlar için bir yerden bir yere gitmek bile trafikte saatler sürüyor. tamirciye her gidiş vaktiniz de yoksa ayrı bir eziyet olabilir. temiz birşey bulun sonradan 4x4 den nefret etmeyin. :smiley:

ilk aracım farklı marka ve kötü kullanılmış bi 4x4 tü. ben yaşadım bu duyguyu :smiley: öyle bunaltmıştı ki müşteri bile beklemedim 1 ay sonra aldığım galeriye yarı fiyatına geri verdim.tek dediğim geriye kaça alırsınız diye sormak oldu. dedikleri ücret üzerinde pazarlığa bile girmedim :smiley:

terrano' Alıntı:
şehirde yaşadığınızı varsayarak söylüyorum. araç alırken az kullanılmış mümkünse şehirde kullanılmış birşey bulursanız düşünebilirsiniz.. marka konusunda birşey söylemiyorum. aklımda nissan patrol varken bir tanıdığım nissan terranosu nu satıyordu. bildik araç diyerek bunu aldım. sizin de aklınızı karıştırmamak için illa şu iyidir diyemem. birkaç markadan ilk aklınızda olan yerine farklı temiz birşey denk gelir tercihiniz değişebilir. vakti,parası ve sabrı olan için kırıp dökmek ve baştan yapmak ta ayrı bir zevktir. ama şehirde yaşayan insanlar için bir yerden bir yere gitmek bile trafikte saatler sürüyor. tamirciye her gidiş vaktiniz de yoksa ayrı bir eziyet olabilir. temiz birşey bulun sonradan 4x4 den nefret etmeyin. :smiley:

ilk aracım farklı marka ve kötü kullanılmış bi 4x4 tü. ben yaşadım bu duyguyu :smiley: öyle bunaltmıştı ki müşteri bile beklemedim 1 ay sonra aldığım galeriye yarı fiyatına geri verdim.tek dediğim geriye kaça alırsınız diye sormak oldu. dedikleri ücret üzerinde pazarlığa bile girmedim :smiley:

aynen tahmin ettiğiniz gibi şehir de yaşıyorum hemde tam göbeğinde. işin açığını söylemek gerekirse zaten cebimde modifiye edilmiş bir aracı alacak para yok.
haftalardır ilanlara bakıyorum ama ancak düz araç alabileceğimi görüyorum. çok düşeş birşey karşıma çıkmadıkçada hazır araç alamyacağım gözüküyor. artık yapılması gereken temiz bir araç bulup bir çok kişinin yaptığı gibi sıra ile gerekenleri uzun sürece yararak yapmak.
herhalde ilk gezide standart aracı çeken modifiyeli bir araç görürseniz standart araç benimdir anlamına gelir ;D

bu arada kötü deneyim yaşamışsınız umarım bu işe merak saran kimse yaşamaz.

gaster' Alıntı:
aynen tahmin ettiğiniz gibi şehir de yaşıyorum hemde tam göbeğinde. işin açığını söylemek gerekirse zaten cebimde modifiye edilmiş bir aracı alacak para yok.
haftalardır ilanlara bakıyorum ama ancak düz araç alabileceğimi görüyorum. çok düşeş birşey karşıma çıkmadıkçada hazır araç alamyacağım gözüküyor. artık yapılması gereken temiz bir araç bulup bir çok kişinin yaptığı gibi sıra ile gerekenleri uzun sürece yararak yapmak.
herhalde ilk gezide standart aracı çeken modifiyeli bir araç görürseniz standart araç benimdir anlamına gelir ;D

bu arada kötü deneyim yaşamışsınız umarım bu işe merak saran kimse yaşamaz.

standart aracı küçümsemeyin. bişi olmaz. :smiley: o gezilerde kimin kimi çekeceği de :smiley: ön şanzıman devreye girdiği sürece araç zaten hazır demektir.başka bir şeye ihtiyacınız olmayacaktır :smiley:

aa bu arada aklıma geldi. ön çekerin devreye rahat girip girmediğine mutlaka bakın. lift te kaldırarak gösterseler dahi yolda yokuş bir yerde önleri patinaj yaptırarak bakın. genelde yanlış ve kötü kullanımdan poyra kilitlerini dağıtıyorlar. (ön çekerin devreye girmesini sağlayan ön tekerlerin ortasındaki kafalar)... tanesi marka model değişmekle birlikte 700 veya 900 den başlıyor. aslında tamiri kolay ama kimse bilmiyor ya da uğraşmıyor . yaptıramazsınız bir yerde. ben kendim öğrenmiştim ilk aracımda . :smiley: ön çeker çalışmazsa buzda bela bunlar. buzda düz yolda gitmez o zaman . bunlarda en önemli yer ön çekerin devreye girmesi ve küçük şanzıman :smiley: aklınızda bulunsun. ön çekerler kolayca devreye girecek ve tam randımanlı çalışacak.:smiley:

bakin discovery lerin saseleri ne kadar saglam diyip duruyorduk iste kaniti haha ;D

http://www.youtube.com/watch?v=gqCy7ZxVdgI

Tempus' Alıntı:
bakin discovery lerin saseleri ne kadar saglam diyip duruyorduk iste kaniti haha ;D

http://www.youtube.com/watch?v=gqCy7ZxVdgI

aslında poyra kilidi sadece ön çekere geçmeyi sağlıyor sonrasında hiçbir yük binmiyor ama nasıl kırabiliyorlar anlamış değilim. sanırım engel geçerken 4x2 de geçmeyi deniyorlar o esnada nasıl beceriyorlarsa aniden 4x4 e mi takmayı deniyorlar o esnada da gaza basıyorlar.aklıma başka bir şey gelmiyor. 4x4 e geçtikten sonra zorlansa dahi poyra kilidi zaten iş yapmıyor ki kırılsın. sizin bir fikriniz var mı?

ben anlam veremedim o kadar camurdan 2 koca kamyonetin discovery yi cikartamamasina ve birisini kirmalarina :smiley: videoyu izlemeye baslayinca hatta bunlar kesin discoyu ikiye bolucek diye bekledim. Muhtemelen cok sert bic camur ve disconun alti camura girmis sase camura oturmus, ve orda bir sure kaldiysa camur dahada sertlesmis olabilir. discoyu az geri filan alip cekseler cikardi ama kendilerine fazla guvendiklerinden boyle direk asilmislar sanirim

Tempus' Alıntı:
ben anlam veremedim o kadar camurdan 2 koca kamyonetin discovery yi cikartamamasina ve birisini kirmalarina :smiley: videoyu izlemeye baslayinca hatta bunlar kesin discoyu ikiye bolucek diye bekledim. Muhtemelen cok sert bic camur ve disconun alti camura girmis sase camura oturmus, ve orda bir sure kaldiysa camur dahada sertlesmis olabilir. discoyu az geri filan alip cekseler cikardi ama kendilerine fazla guvendiklerinden boyle direk asilmislar sanirim

videoyu bulamadım. ama çamura gömülmüş ve çamur sertleşmisse doğrudur. bir de araçın çukurdan çıkması için halatın yukarı doğru bir açı yapması gerekir. yatay doğrultuda bir kuvvet zeminden aşağı zeviyedeki aracın çekilen yönünü daha fazla öndeki toprağa gömmekten başka bi işe yaramaz ki. bu durumda kuvvet ne kadar çok olursa olsun aracı çıkartamaz tersine daha fazla gömer. videoyu bulamadım böölece bilgi sahibi olmadan fikir sahibi oldum :smiley:

Ön çeker... küçük şanzıman... poyra kilidi... konu bayağı bi dağılmış.

Eğer off-road için 4X4 alacaksanız Defender alın tüm yukarıda bahsedilen çekinceler, sıkıntılardan uzak olun. Haksız mıyım Yunus ? ;D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,821
Kayıtlı Üye Sayımız
166,617
Kaydolan Son Üyemiz
rkayapınar

Çevrimiçi üyeler

Geri