Tanışma Köşesi (Off-Road)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan KML Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 2,291
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 605,914
Ynt: Tanışma Köşesi (Off-Road)

adım Serhat 17 yasında genç bir defender tutkunuyum daha önce amcamın 69 model 110 unu çok kullanmış birisi olarak bu hastalık nedir bilirim.Herkeze selamlar...

Etiketler

merhaba ben burak koç yaşım 17 orhangaziliyim orhangazi çok programlı lisede okuyorm şu anda off roadu kuzenimin arabasının sağ koltuğunda yapıyorum ve çok büyük zevk alıyorum yaşım dolup ehliyet aldıımda inşallah aranıza katılacağım.

1023.jpg

Merhabalar Ben Naci Ateş
25 yaşındayım.Çanakkale-Çan ilçesinde yaşıyorum
Fen bilgisi öğretmenliği mezunu işssiz biriyim.
Birçok gezenbilirci gibi off-road- karavan- camping-otomobil- araç restorasyonu meraklısıyım.
kendime ait aracım yok uzun vadede defender 110 ve onun arkasından gelen bir çekme karavan alma istegim var

gezenbilirin sessizlerinden olacagım buna eminim çünkü bildiklerim burda öğrendiklerimin binde biri bile değil :D

herkese iyi forumlar...

Merhaba herkese...Uzun bir yazı...inşallah okursunuz :smiley:

Adım kürşat..17 yaşındayım Off-Road adlı virüs bana 8 yaşındayken bulaştı :smiley:
twin sitters( ikiz dadılar) adlı film..izlemeyeniniz yoktur heralde kocaman tekerleri olan kamyonet ilk orda ilgimi cekti...7 yaşında bilgisayarla tanışmıştım 10 yaşında aynı filmi tekrar izleyince araştırma isteği duydum 13 yaşına kadar çok baktım internet üzerinde anlatılan çok şey vardı ya ingilizceydi yada ben anlamıyordum bilirsiniz işte...yok şu kadar beygir yok şu kadar benzin yakıyor......geldim 17 yaşıma...Şimdi ise büyük bi heyecan var içimde ehliyet almak...bir silverado sahibi olmak

13 yaşında silverado hastası oldum....hala öyleyim....bu araba benim için gerçek bi hayal...ne bileyim ferrari veya hummer h2 bunlar bana heyecan vermiyo... 74 model bi silveradonun ben hala burdayım dercesine kükreyen sesi beni içten fethediyor...
100 ile 450 beygir arasında bir çok silverado gördüm bu sene...ben 160 beygir bir silverado istiyorum....antalyada yaşıyorum yollar malum....offroad yapacak bi alan pek yok ama yayladır şudur budur 160 beygir bir silverado bunun üstesinden gelir sanıyorum....chevrolet bölümünde bir kaç sorum oldu ama yanıtlayan 1 kişi oldu oda beklediğim yanıt değildi...tam 40 küsür kişi bakmış ama 1 kişi cevaplamamış....

yardımlarınızı hala bekliyorum....
evet genç bi off-road Student olarak iyi araba kullanıyorum gerçekten iyiyim bu konuda....
bir gün ehliyetimi aldığımdada silveradonun gazına basarken o mistik görünüşü ve o ürkütücü sesiylede sokaklarda fing atmanın hayalini kurmadan edemiyorum.....

4 büyük teker ve çok yüksek bi kasa...ben bunu istiyorum....aracı yormadan üzmeden incitmeden.....

bana bu konuda yardımlarınız olursa çok sevinirim....
msn adresi vermek yasakmı bunu bilmiyorum ama

eğer yasaksa lütfen siliniz... k.alpay@cyberprotest.net

bunun dışında gitar çalmak ( bass ,klasik ve elektro) , bateri , Didgeridoo ve perküsyon çalmayı çok severim...müzikle baya ilgiliyim...

en büyük hayalim

Kocaman tekerleri olan...Yüksekmi yüksek bir silverado arkasına devasa bir ses sistemi ( daha doğrusu büyük kolonları zincirlemek )

Arabaya muhteşem bir air brush yaptırmak

ve antalya sokaklarında gezen nadir çok nadir insanlardan biri olmak istiyorum.....

teşekkürler.... Kürşat ALPAY

Merhaba,
Aranıza 4 gün önce katıldım. Kimya Mühendisiyim. Bir devlet kuruluşunda 26 yıl yöneticilik yaptıktan sonra emekli oldum ve şehir hayatını noktaladım. Yerleşim yeri dışında eşim, köpeklerim, kedilerim, kaplumbağalarım ve her türlü börtü böcekle birlikte yaşıyorum.
79 Model CJ7 kullanıyorum. Aracı 11 yıl önce ilk sahibinden aldım. Günlük kullanma amacında olduğum için modifikasyon düşünmedim. Kullandığım 62 ve 74 model old beetle'ları da orijinal olarak koruyorum. Arazi merakım yok, zaten arazide yaşıyorum ve beni ana yola oradan da medeniyete bağlayan 2 km'lik toprak yolum deniz seviyesinde. Yağış sonrasında veya deniz yükseldiğinde off road parkurlarını aratmıyor.

Aracımın VIN sorgulamasına ve Baltimore - İzmir nakliye konşimentosundaki bilgilere göre özellikleri ;

VIN J9F93NC072806
MAKE/MODEL Jeep (AMC) CJ-7
YEAR 1979
ENGINE 6 cylinder - 258cid ( 4,2 liter ) OHV type ENGINE
CARBURETOR Carter BBD (2bbl)
TRANSMISSION Tremec T - 150 3 speed
TRANSFER CASE Dana/Spicer 20
FRONT DRIVE AXLE Dana 30 (Open diff.)
REAR AXLE AMC 8 7/8" ring gear (Open diff.)
------------------
HUBS Superwinch premium
SUSPENSION Rancho 1,5" Leaf spring kit
SHOCKS Rancho 5000
BRAKES Front - Disc / Rear - Drum
STEERING Power steering
------------------
Laredo Hardtop Package
Swing Away Spare Tire Carrier
Padded Roll Bar
Painted Front Bumper
Rear Bumperettes

99 yılındaki toplanması sırasında yenileme dışında hiçbir değişiklik yapmadım. Sadece onaylı olarak 84 yılında takılmış çeki demirini söktüm.

Forumdaki siz dostların sayesinde bilgi arşivimi geliştireceğimi düşünüyorum.

Hepinize sevgiler.

Emin Alpgiray

SELAM ARKADAŞLAR BEN ONUR ANKARADN 37 YAŞINDAYIM DEGERLİ FİKİRLERİNİZDEN FAYDALANMAK DİLEĞİ İLE .....
ÇOK ARABA DEĞİŞTİRDİM EN SON 2000 VECTRA CDX m VARDI. AMA AV MERAKIM BANA SONUNDA BİR 93 GRAND CHEROKEE 5.2 ALDIIRDI
HAYIRLISI BAKALIM 1AY OLDU ŞİMDİLİK MEMNUNUM BİRDE KIŞ GELSİNDE GÖRELİM... HER AV MEVSİMİNDE ARABAYI YOLU KENARINA ÇEKMEKTEN BIKMIŞTIM.MALUM ESKİ ARABA,ARABA GÜZELİ ASVALTTAN ÇIKMIYOR SÜSLÜ BİRE EŞŞEKTEN FARKI YOKTU. AMA ŞİMDİ BİR ASLAN ALDIM ASLAN YAŞLIDA OLSA ASLAN ASLANDIR.BİRAZ ÇOK YİYOR AMA NE YAPALIM HELAL OLSUN HİÇ OLMASSA YOLDA BIRAKMAZ..

Merhaba adım Ali Akgül.

Bilgisayar satış-tamir ve bakım üzerine KONYA"da işyerim var.

Ben de iflah olmaz biçimde virüsü alanlardanım.

1 ay önce ACTYON SPORTS A200 SXDI 2.0 6/AT aldım.

Disco fanatiğiyim..

Şu anda forumun müdavimlerinden fikirler alıyorum..

Aracımın teknik özellikleri...
----------------------------------------
Motor : 2,0 XDI
Güç : 141 ps
Şanzuman : 6 ileri
[/img] TipTronic Otomatik

SSANGYONG.jpg

öncelikle bütün arkadaşların ramazanı hayırlı mubarek olsun adım hasan kayserideyim kadrolu belediye işçisiyim marka belirtip büyükleniyor görünmek istemiyorum ama bi çok arazi arabasına bindim şu an bende landrover defender 110td ve suzuki samurai var samurai yi yeni aldım şimdilik memnunum ama landroverin arazide verdiği hazı diğer araçlarda bulamadım.

Merhaba

Adım Ebru Yiğit, 28 yaşındayım ve evliyim. Bi sitenin sosyal tesislerinde yönetici olarak çalışmaktayım.
Bu siteye de , off- road 'a da eşim ( gaster ) sayesinde öğrenip merak saldım. Her gün merakla yeni gezileri, gelişmleri takip ederken ben neden üye olmuyorum dedim.
Vee işte burdayım :smiley:

Merhaba ismim Ege Göktuna

35 yaşındayım. Akademisyenim. Çocukluğumdan beri içimde olan tutkum off road ve range rover classic. Umarım yakında tutku gerçeğe dönüşür. Bunun yanında MTB ile de ilgilenmekteyim.

Hepinize merhabalar,

Adim Yagiz. Gurcistanda,Tifliste yasiyor ve calisiyorum. Bugun itibariyle, resmi olarak 1999 Range Rover 4.0 p38 sahibi oldum. Bir suredir forumu takip ediyorum ve acikca soylemeliyim ki virus kanima isledi isleyeli (ki uzun zaman oldu) yazilan her bir satiri purdikkat ve zevkle okuyorum. Dolayisiyla sorularima yanit bulabilecegim, boylesi bir kaynak bulmak ve bu topluluga dahil olmak cok mutluluk verici. Yakinda Range'in resmini de eklerim umuyorum.

Hepinize sevgiler, saygilar...

Selam arkadaşlar ben Antoff dan (Antalya offroad clup) dan Hakan erdoğdu Antalyada kompresör servisliği yapıyorum.İnşallah uygun bir ortamda tanışmak nasip olur.

Merhaba arkadaşlar,

Ben istanbulda yasıyorum, art direktörüm.
Aslında bir motocross düskünüidim, ama yaş ilerliyor galiba : ))
Offroad virüsü bulaştı aniden....

Arastirirken bu site ile tanistim, uykularim kacti, yine bi heyecan sardi beni.... sizler bunu çok daha iyi hissediyorsunuzdur...

Günlerdir araç arastiriyorum.... Patrol'de karar kildim (umarim dogru tercih)... ve hayattaki ilk 4 tekerim olacak...

82-86 arasi bi model ariyorum (bütçem bu aralikta arastirmalarima göre)...

Bir an evvel patroluma kavusup tecrübeli arkadaslarimin arasinda yerimi almak heyecanindayim....

Resimlerinize baktikca heyecanim dahada artiyor...

Hepinize kolay gelsin tanismak umudu ile..

Levent Özkendirci..

Adım Osman Ankaradan katılıyorum forumu bir süredir takib ediyorum . ve farkettimki bendede off road merakı varmış :smiley: henüz off road yapacak aracım yok ama arayış içerisindeyim

ben ensar 30 yaşındayım trabzonluyum gümüşhanede öğretmenim
15 yaşında gördüğüm bir sarı cj5ten sonra bu araçlara ve off road a aşırı derecede ilgi duyuyorum
kendime araç almayı düşündüğüm gün ilk baktığım araç cj5ti ama yenisi pahalı geldi eskisini alıp toplamakta zahmetli ve masraflı olduğu için lada samara aldım
onu sattıktan sonra yine cjye yöneldim ama daha konforlü güncel araç olmadığı için vazgeçtim opel combo aldım 1buçuk sene onu kullandım ama beklentilerimi karşılamadı yağmurlu bir günde yola çıktığımda kestirme bir yol vardı o yola girmeye cesaret edemedim ve arabayı o sebeple sattım
uygun bir arazi araştırmaya koyuldum bi tane cj8 buldum ama 6 silindir ve 4500 motor fazla yakıt olduğu için gözümü korkuttu
lada nıvaya yöneldim deneme sürüsünde beni korkuttu vazgeçtim uygun bi arazi aracı bulana kadar kendime idarelik broadvay aldım şimdi onu kullanıyorum
bu arada kendime göre bir araçta buldum onu araştırıyorum nasıl bir araç olduğunu burdan öğrenmeye çalışıyorum ve bu sefer bu aracı alacam büyük ihtimalle bir ay içinde alırım onu 94 model 2500 benzinli land defender inşallah aradığım araç budur
tşkkürler

Herkese Selamlar
Ünsal Şahin (33-İstanbul)
Matematikçiyim ama aile şirketimizde çalışıyorum hafriyat ve inşaat işleri ile uğraşıyoruz.
3 Yıl kendi topladığım 1975 Model cj5 imi kullandım arabayı Muhlis Çağlı ve Nuri Erimden almıştım 2000 li yıllarda türkiye şampiyonasında yarışmış mekaniği harika bir araçtı 2 yıl önce sattım Denizlili bir arkadaş aldı geçen sezon yine Türkiye şampiyonasında yarıştı. 1 yıl kadar 2005 model RAV 4 AT Extra kullandım şu an halıhazırda 2006 Model Land Rover Freelander 2.0 Td4 Hse kullanıyorum, 6 ay kadar oldu gayet memnunum 20.000 km yol yaptım bütün karadenizi gezdim ayrıca işim dolayısıyla çok ağır olmasada (grçi görenler bilir döküm sahalaı ve bazı inşaat şantiyeleri değme offroad parkurlarına taş çıkartır) arazide bahsettiğim 3 aracıda kullandım, Forumda okuduğum Freelander ile ilgili eleştirileri çok büyük haksızlık olarak görüyorum elbette Cj5 ile kıyaslanamaz ama kendi sınıfında son derece başarılı bir araç. Beni hiç bir zaman yarı yolda bırakmadı arazide ve asfaltta son derece başarılı verdiğim parayı hakediyor, Rav4 e göre eksiği Vsc (Vehicle Stability Control) gibi bir sistemin olmaması ve içerde kullanılan malzeme kalitesinin daha düşük olmasıdır. ayrıca daha da ekonomik bir araç Rav 4 de Benzinli 2.0 Vvti motor 140 Bg başarılıydı fakat yakıt tüketimi çok fazlaydı benim agresif kullanımımla alakalımı bilmiyorum fakat 350-400 lira arasında yakıyordu. Freelander ile uzun yolada yaptığım denemelerde 200 lira civarı yaıt tüketimi var. Sonuç olarak almayı düşünen arkadaşlara tavsiye ediyorum Freelander iyi bir araç...

Saygılar...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR